fredag den 19. februar 2010

Enchanted AprilSelv om det har været tøvejr i dag, og selv om musvitterne har kvittet ihærdigt, så er der nok stadig en bid vej til foråret. Men pyt – hvorfor ikke benytte weekend eller vinterferie til at drømme sig væk til det skønne, solbeskinnede Italien.

Enchanted April er en helt vidunderlig film, som varmt kan anbefales. Det er filmatiseringen af Elizabeth von Arnims bog af samme navn, og den begynder i 1920’ernes grå og regnfulde England, hvor to kvinder mødes ved en tilfældighed.

Begge er på hver sin måde kørt fast i ægteskabet, og de to bliver snart enige om at leje en villa i Italien i en måned. For at begrænse udgifterne søger de to andre kvinder at dele villaen med, men selv om arrangementet ikke er en umiddelbar succes, varer det ikke længe, før den magiske stemning og Italiens sol genskaber harmonien.

En helt fortryllende historie...

8 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Tror jeg har set den...dejlig!Eller en anden...der minder...

Mia Folkmann sagde ...

Lavendel: Der er heldigvis mange af den slags dejlige film. Men denne er min yndlings! :-)

Madame sagde ...

Mange tak for anbefalingen, Mia - jeg har ikke hørt om filmen før, men den skal absolut ses. Det lyder som en dejlig film til en fredag aften, hvor der skal slappes af til en engelsk film :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame, du kan glæde dig! Det er sådan en film man bliver i godt humør af... :-)

Lavendel sagde ...

Den ligger på youtube, har lige (gen)set den - nu uden danske tekster, det gi'r den lidt mere endda! Tak fordi du mindede mig om den!

Mia Folkmann sagde ...

Selv tak, Lavendel. Af en eller anden grund er der ikke ret mange, der kender den film herhjemme...

Anonym sagde ...

Enig! Det er en skøn film, som jeg så for nogle år siden.

Mia Folkmann sagde ...

Der er åbenbart flere, der kender den, end jeg havde ventet... :-)