tirsdag den 30. marts 2010

Jeeves & Wooster


Vi har nu – frivilligt og med stor fornøjelse – arbejdet os igennem samtlige 23 afsnit af Jeeves & Wooster på DVD.

Hugh Laurie spiller den uheldige Bertie Wooster, der altid får viklet sig ind i de mest håbløse situationer, og Stephen Fry er Jeeves, den ulastelige butler, der altid sørger for at vikle Wooster ud igen.

Hvis man er til England i 1930’erne, engelske godser og skøre indfald – og dermed P. G. Wodehouse – så er det en herlig serie, der kan anbefales varmt.

6 kommentarer:

Havehyrden sagde ...

åh den er så dejlig den serie. Husker den fra tv hvor jeg vist så de fleste afsnit. De spiller bare super godt begge to.

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Ja, vi har rigtig hygget os med den - det er helt trist, at der ikke er flere afsnit tilbage... :-)

Annette sagde ...

Jeeves & Wooster, dem kender jeg ikke. Men jeg kan se på din beskrivelse, at det er en serie som jeg skal holde øje med.
Da jeg læste indledningen til dit indlæg tænkte jeg på, at vi af og til "kæmper" os igennem samtlige 24 afsnit af Matador, det er også med megen stor glæde og helt frivilligt.

En stor tak for tippet ang. Julie Myersons bog, den skal jeg også holde øje med. Jeg er meget taknemmelig, når jeg får tips om gode bøger og gode engelske forfattere, da det hovedsageligt er blandt de engelske forfattere min søgning på biblioteket tilbringes ☺.

Mia, jeg er helt misundelig på dig over, at du vil i gang med at forske i jert engelske hus historie. Jeg forestiller mig ,at der vil dukke mange sjove, triste, tragiske historier frem i lyset.
Rigtig god fornøjelse når du kommer så langt.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Ja, Jeeves og Wooster, den må du se. Den er bare så engelsk og så vildt overdrevet, at det er en fryd. Til gengæld tror jeg snart, at vi skal i gang med Matador igen - den kan man sagtens se flere gange... :-)

Jeg glæder mig også rigtig meget til historien om huset. Jeg har "pønset" på den længe - og de tidligere ejere fortalte blandt andet, at ejeren før dem (hestehviskeren) havde sendt så mange positive vibrationer ned over stedet og huset, at det altid føltes så trygt og godt at være der. Vibrationer eller ej - så er det i hvert fald rigtigt, at der føles trygt og rart... ;-)

Anonym sagde ...

Alle 23 afsnit? Uden pause? Hold da op, hahaha. Når det handler om komedier, så kan jeg se mange afsnit af gangen, men jeg tror alligevel, at I har slået min rekord.

Derudover kan bøgerne anbefales. Jeg har kun læst to, men de var faktisk endnu bedre end serien.

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Nej, det var altså ikke UDEN pause. Det var et afsnit eller to pr. aften. Jeg tror gerne, at bøgerne er bedre, og jeg har også besluttet mig for at læse nogle af dem. Jeg købte et par forleden... :-)