lørdag den 8. maj 2010

Køkkenhjælp


Jeg har et blandet forhold til køkkenmaskiner. Jeg kan se dem i en butik eller læse om dem og blive vældig betaget og fristet til at købe, men jeg bliver nu tit skuffet. For mens nogle af dem virkelig ER en stor hjælp, er andre bare besværlige.

Da min rare mand i sin tid var ansat på reklamebureauer, var det kutyme at få en eller anden form for køkkenmaskine i julegave. Det betød, at vi i løbet af nogle år var veludstyrede med æggekogere, elektriske vaffeljern, æbleskivebagere, sandwichristere og hvad ved jeg. Tanken var jo fin nok, men vi brugte aldrig den slags, så de stod bare og samlede støv.

Der er enkelte undtagelser. Jeg elsker min Kenwood køkkenmaskine, der er en ørn til at ælte, og som jeg har haft, siden jeg var i tyverne (det var mit allerførste køkkenmaskine-køb som næsten-nygift, så det er helt nostalgisk). Man kan så spekulere på, om den holder endnu, fordi den er holdbar – eller fordi jeg bruger den så lidt…?! :-)

De andre undtagelser er min citruspresser, som jeg bruger flittigt, og - allervigtigst - min saftcentrifuge. Jeg har slidt adskillige op, og på et tidspunkt tog jeg en dyb indånding og pungede ud i håb om, at dette her var et køb, der ikke skuffede.

Det gjorde det IKKE. Min kæmpestore Kenwood super-saftcentrifuge er en rigtig arbejdshest, og den laver saft af hvad som helst. Og så har den den store fordel, at man ikke behøver at skære frugt og grønt i bittesmå stykker, for den tygger gladelig på store gulerødder og halve æbler.

At den så er ret nem at gøre ren, betyder også, at man virkelig FÅR det daglige glas grønsagsjuice, som man har så godt af. Kan varmt anbefales!

8 kommentarer:

Michael sagde ...

Det lyder som en rigtig sund ide Mia, jeg tror at en af grundene til at mange så hurtigt fortryder køb af div. Køkkenmaskiner, er at de fylder så meget, man har ikke skabsplads nok og man syntes at det er for stort et skrummel at have stående fremme.
Vi har for nogle år siden investeret i en expresso kaffe maskine og laver en masse dejlig latte i den, den er nødt til at stå fremme så det er bare en skam, hvis den ikke lige passer ind.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Hmm, ja sådan en expresso kaffe maskine er jeg også fristet af. Men du har ret - man skal helst ikke sætte maskiner for langt væk, for så bliver de bare ikke brugt... :-)

Havehyrden sagde ...

Vi har også haft en del. Men dem vi har tilbage bruger vi også. saftpresseren er et "must", det samme er blendere, nøddehakkeren, popkornsmaskinen (elsker popkorn) og min nye kitchenaid køkkenmaskine. Så har vi ikke flere. Men det er rigeligt!

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Vi har efterhånden solgt de fleste på loppemarked, så vi har også kun dem tilbage, som vi virkelig bruger. Jeg tør slet ikke tænke på at få en popkornmaskine (for jeg elsker også popkorn... ;-))

Madame sagde ...

Det lyder spændende med din Kenwood super-saftcentrifuge! Sådan en kendte jeg ikke. Vi har en saftpresser, som vi kun bruger ganske lidt, fordi den er frygtelig besværlig at skille ad og gøre ren. Men blenderen er jeg lykkelig for.

I virkeligheden tror jeg, at de fleste husholdningsmaskiner får lov at stå ubrugte og bare fylder op.

Ha' en dejlig lørdag, klem!

Lone sagde ...

Din Kenwood saftcentrifuge lyder tiltalende. Både fordi den kan tage store stykker frugt og grønt, men bestemt også fordi, at den er nem at gøre ren :-)

Rengøringen af køkkenmaskinerne er det, som afholder mig fra at bruge dem. En anden grund er, at vores står stablet i deres emballager i et køkkenskab. De er alt for besværlige at finde frem og samle ;)

Tænk, at du har haft din Kenwood køkkenmaskine i mange år. Det kan kun være fordi, den er holdbar, Mia :))

Jeg tror Madame har ret i, at mange køkkenmaskiner står ubrugte hen.

Anonym sagde ...

Jeg har samme forhold til køkkenmaskiner! Jeg har haft en saftpresser som jeg aldrig brugte, fordi den var alt for besværlig at gøre ren - det gad jeg simpelthen ikke. Desværre, for det er jo meget lækkert! Jeg overvejer vist nok at købe en citruspresser, for der bliver presset rigtig mange appelsiner her i hos mig.

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Jeg bruger også min citruspresser rigtig meget - og den er faktisk meget nem. Der er kun to dele foruden motordelen, så det tager ingen tid at gøre den ren... Og friskpresset appelsinsaft smager meget bedre end dem i kartoner... ;-)