søndag den 13. juni 2010

Dans som motion


Jeg har altid elsket at danse. Da jeg boede i Belgien, gik jeg til ballet i en periode, og da jeg var i tyverne gik jeg til showdans i en del år. Jeg boede i Helsinge, men alligevel gad jeg tage helt ind til Vesterbrogade sammen med en veninde hver eneste uge. Jeg dansede hos en amerikansk instruktør, og det var i øvrigt i tiden med Jane Fonda og hendes motionsform aerobics. Det var skægt, og jeg havde det aldeles pragtfuldt.

Da Diane tog hjem til USA igen, prøvede jeg andre danseformer, men det blev aldrig helt det samme. Og efterhånden som jeg blev ældre, blev der længere og længere mellem danse-seancerne. Men jeg synes stadig, at det er sjovt, og nu her i den seneste tid har jeg genfundet glæden ved dansen.

Som motionsform er dans perfekt – det har vi set eksempler på i programmer som Vild med Dans. Jeg foretrækker dog at danse alene, så showdans er perfekt til mig. Men i dag sker det altså for nedrullede gardiner… ;-)

I øvrigt har Jane Fonda netop nu i en alder af 72 stået i spidsen for en WORLD FITNESS DAY den 1. maj.

16 kommentarer:

Michael sagde ...

Der er ingen tvivl om at dans er en rigtig god motionsform Mia, fordelen ved dans er jo så at hvis begge ægtefælder/kærester syntes godt om dans er det den perfekte kombination.
God aften Mia.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Det må være en helt perfekt kombination, men jeg tror nu ikke, at jeg fik lokket min rare mand med på den idé... :-)

God aften til dig også...

Bente sagde ...

Det Jane Fonda-billede er jo ren nostalgi, Mia ;-). Jeg gik også til aerobic i 80'erne - og har i øvrigt deltaget i talrige afarter af motionsformen siden. For jo, det er ret skægt ;-).

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Tænkte det nok... ;-) Jeg havde også smarte benvarmere på dengang; man havde vel udstyret i orden...!

Megan sagde ...

Dans er rigtig god motion! Og det gode ved dans er jo faktisk, at man også kan gøre det "her og nu". Man kan selvfølgelig vælge at gå til dans og dele glæden ved dans og musik med andre, men man kan jo også sætte noget god musik på hjemme i stuen og så bare "give den gas"! :-)
Det kan jeg faktisk godt finde på som et lille supplement til løbetræningen!

Ha en dejlig dag, Mia!

Madame sagde ...

Jeg kan huske hvor stort et indtryk Jane Fonda gjorde på mig med sin smækre krop og sin energi - hun var en enestående inspirator! Jeg ville ønske, jeg også kunne se noget i at danse - jo jeg nyder at se 'Vild med dans', men jeg danser ikke selv :-)
Ha' en rigtig god dag, Mia!

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det er nemlig lige det med at "gi' den gas". Spiller noget god musik (højt) og bruger hele kroppen i dansen. Det er bare så dejligt!! :-)

Du må også selv have en dejlig dag!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg ser også Vild med Dans, men det siger nu heller ikke mig noget at danse pardans. Til gengæld kan jeg ikke selv sidde stille, når jeg hører nogle gode rytmer - men sådan virker det jo så forskelligt!

Rigtig god mandag til dig, Madame... :-)

Ellen sagde ...

Det med at danse har jeg aldrig været specielt god til - men jeg var rigtig god til atletik akrobatik engang!
Min John var i sine unge dage danmarksmester i jitterbug - og han kan endnu; bare ikke så længe af gangen ;-)
Var det ikke noget at kaste sig over Riverdance (i al ensomhed) - det er vist noget, der kræver enormt god fysik, så det må kunne give noget på +kontoen :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det er slet ikke nogen dårlig idé. Jeg har faktisk en video med "how to do it", som jeg købte engang i et anfald af jeg-ved-ikke-hvad. Men det er ikke så nemt, som det ser ud til, husker jeg... ;-)

Annette sagde ...

Jeg elsker at danse, men gør det bare alt for sjældent. Jeg har lidt svært ved at svinge mig op til at valse rundt på stuegulvet alene (hvorfor ved jeg egentlig ikke). Vi ser på TV over Belgien ofte belgiske par, som hver aften tager sig et svingom, det er hyggeligt ud og giver lidt godt motion. Måske skulle vi..... ☺

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jeg kunne godt forestille mig, at det kunne være rigtigt hyggeligt at gå til dans sammen. Men mens jeg kan få lokket min rare mand med på lange traveture, så er jeg ikke sikker på det med dansen... ;-) Måske har du mere held med dig...!

Sussi / Sussinghurst sagde ...

jeg snupper glad og gerne en lille dans med mig selv på køkkengulvet, men ikke tit nok. Men jeg skal ihvertfald have fundet mit sjippetov, jeg er sikker på at jeg har et, et eller andet sted.... hvor var det nu... - og så skal jeg have fundet et underlag der kan holde til belastningen, og ikke er udsat for tilskuere hi hi

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Jeg er meget spændt på at høre, hvordan det går med din sjipning. Jeg kan huske, hvor god jeg var til at sjippe, da jeg var barn. Men nu.... !

Jeg vil også gerne være fri for tilskuere, tak... ;-)

Ditte sagde ...

Jeg gik til dans som barn og jeg har danset både dansk og jugoslavisk folkedans som yngre. Min drøm er at lære at danse argentinsk tango! Jeg har også et godt øje til den nye blanding af latin-dans og fitness, zumba, som ser rigtig sjov ud. Desværre har det ikke passet med tidspunkterne, men jeg håber der bliver nye kurser i næste sæson.
Det er ikke min kop te at valse rundt alene derhjemme, men måske er det bare et spsm. om at tage sig sammen og komme i gang. Man bliver så glad af at danse (og synge) ;-D

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Jamen, så er det da bare med at finde et kursus i tango her til vinter... Det kunne være rigtig sjovt! Det med at danse rundt på gulvet alene kommer helt af sig selv - jeg skal bare sætte en cd på med gode rytmer, så begynder fødderne at bevære sig... ;-)