tirsdag den 22. juni 2010

Ferietid


Da nu ferietiden hastigt nærmer sig, kom jeg i tanker om en ferie, som vi engang havde i Skotland. Vi havde lejet et lille træhus, der lå i udkanten af en skov, og huset havde den mest fantastiske beliggenhed ned til en sø. Vi ankom sent om eftermiddagen i dejligt vejr, installerede os, gik aftentur og vågnede til endnu en solskinsdag.

Det meste af dagen gik med at soppe i søen, drive og dase – og vi NØD det bare. Men pludselig slog vejret om. Det blev blæsende, skyet og hundekoldt, og vi skyndte os inden døre. Huset havde elektrisk pejs, så det var nemt at tænde lidt op, og der blev snart lunt og rart i stuen.

Pludselig så vi noget, der hoppede på min rare mands ben. Det var en loppe. Nej, det var ikke én loppe; det var mange lopper. RIGTIG mange lopper. Varmen fra pejsen havde åbenbart vækket dem til live, og det myldrede!

Vi gættede på, at der på et tidspunkt havde boet feriegæster med hund, for det var hundelopper. Vi flygtede ud af huset og ned til købmanden, hvor vi købte en loppespray, og hjemme igen blev hele stuen indhyllet i gifttåger. Det var IKKE sjovt!

Det var heller ikke sjovt, da vi opdagede, at lopperne altså ikke kun var i stuen. De var over hele huset. Også i badeværelset, og jeg lærte på det tidspunkt, hvor højt en hundeloppe kan hoppe. Oppe i badekarret kunne jeg nemlig tydeligt se, at de kan nå knæhøjde, sådan cirka.

Derefter foretog jeg loppe-testen, der fungerer således: Stil dig på gulvet med bare ben og iagttag, om der hopper lopper op på underbenet. Hvis ja, så er der lopper. Hvis nej, så er du så heldig, at der ikke er lopper lige præcis her! Vi var ikke heldige noget sted i huset!

Så kastede vi håndklædet i ringen. Tog ALLE vores ting udenfor (i regnvejret) og rystede som små gale, så vi ikke fik lopper med os. ALT tøj blev undersøgt minutiøst – intet blev overladt til tilfældighederne. Derefter ringede vi til udlejeren og klagede vores nød, og de var selvfølgelig dybt beklagende og lovede os alle pengene igen.

Vi forlod loppereden og tog på rundtur i Skotland i stedet for. Så historien endte godt, for vi havde den skønneste tur og boede en masse spændende steder, som vi ellers ikke ville have set. Ferien blev bare ikke helt efter planen…

8 kommentarer:

Michael sagde ...

Lopemarked i Skotland, så har man hørt det med Mia, er det ellers ikke Skotterne der har ry for at være nærige, men åbenbart ikke med lopperne kan jeg forstå.
Jeg er skadedyrsbekæmper så jeg kender alt til de små springfyre, lige for tiden kæmper vi meget med væggelus, som også er en blodsuger, men faktisk vanskeligere at bekæmpe end lopper.
God Sct. Hans aften.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Jeg TROR næsten, at jeg foretrækker lopper frem for væggelus... I hvert fald så længe det er HUNDElopper... ;-)

Rigtig god sankt hans til dig også...

Ellen sagde ...

Sikke da en ferieoplevelse :-)
En af dem, jeg ikke misunder dig - jeg har oplevet et svært angreb af hundelopper... men det førte da trods alt alligevel til en god ferie for jeres vedkommende.

Jeg har også oplevet et svært angreb af dårligt vejr i Skotland: 5°ved middagstid - vi frøs med anstand alle til hobe, og alligevel vendte vi tilbage til Skotland nogle år senere (hvor vejret kun var en anelse bedre), men der er så smukt, så smukt deroppe.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det var en festlig tur! Men det har ikke forhindret os i at tage til Skotland adskillige gange siden - for du har ret: Der er så smukt, så smukt deroppe... :-)

Annette sagde ...

Åh nej.... Utrolig flot, at I fik ferien vendt til noget positivt og dejligt, i stedet for at forblive i loppecirkus. Skotland er et af de lande, der står på ferieønskelisten hos mig.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Lad endelig ikke min historie afholde dig. Vi var vist mere end normalt uheldige dengang... ;-)

Der er utroligt dejligt deroppe, og jeg kan slet ikke få nok af Skotland. Det kan i høj grad anbefales at køre rundt og overnatte på Bed and Breakfast - det har vi gjort adskillige gange med stor succes...

Havehyrden sagde ...

Vi har oplevet stort set det samme. I et sommerhus i nordjylland. Men lopperne er åbenbart ikke glade for min mand, så de gik på vej i stedet.
Forfærdeligt!!
Hav en god weekend

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Ja, det er altså ikke spor rart! Heldigvis har jeg en "varmblodet" mand, der tiltrækker myg og andet kravl - så jeg slipper... ;-)