onsdag den 30. juni 2010

Positivliste


Når jeg prøver på at få mit liv ind på et mere sundt spor, så er det en stor hjælp at lave en plus- og minusliste. Listen kan skrives rent mentalt eller fysisk.

Det foregår ganske enkelt sådan, at jeg noterer mig, hvad jeg drikker og spiser i løbet af en dag. Hver eneste bid! Hvis det er noget, der er GODT for mig, får det et plus – og selvfølgelig et minus, hvis det IKKE er det. På den måde tvinger jeg mig til at tænke over, hvad det egentlig er, jeg går og fylder mig med.

Alt for ofte spiser man tomme kalorier uden at tænke over det. I bilen, i toget, på kontoret og andre steder, hvor man egentlig sidder og laver noget helt andet. Vupti, så er der røget en pose karameller ned. Og man nød den ikke engang – fordi man var uopmærksom!

Hvis man skal spise søde sager, skal man i det mindste huske at nyde det! ;-)

17 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Noget at det mest irriterende ved sund mad er, at den ser fantastisk ud på billeder, men ikke smager tilsvarende. Bevares, jeg kan da godt spise rugbrød, tomater, agurker og gulerødder, men mine smagsløg synes altså ikke, det er spændende. De lader sig heller ikke opdrage; jeg har faktisk prøvet at spise den slags mad i længere perioder, uden at de lod sig overbevise.

Hammy sagde ...

Noget underligt har slået mig. Når jeg ser på dit foto, så synes jeg det ser trist/fattigt ud; men det er kost jeg selv forsøger at indtage dagligt.

Langt mere rugbrød, flere gulerødder ikke så mange agurker og tomater, i stedet for det ender det med 5-8 stykker frugt dagligt.

Det giver gang i tankerækkerne, tak for inputtet, Mia.

Megan sagde ...

Dejligt indspark, Mia! En god ide at gøre det på den måde. Vi får tit proppet alt for meget ligegyldigt i hovedet, bare fordi vi kan og fordi det er dér!
Men ... som du skriver, når vi spiser noget, som måske ikke helt hører til på sundhedslisten, så skal vi huske at nyde det! Så kan det jo komme på listen over det, som er godt for sjælen ;-)
God sommerdag!

Madame sagde ...

Sikke en god idé at skrive ned, hvad man spiser - det har jeg aldrig tænkt på! Så kan man ikke rende fra det :-)
Og jeg synes, du har fuldstændig ret i, at vi skal huske at nyde det, hvis vi spiser noget, der er usundt. Jeg synder gerne i meget mørk chokolade og er efterhånden kommet til at synes, det smager skønt ;)

Ha' en rigtig dejlig dag!

Ellen sagde ...

Du har fuldstændig ret!
Det ærgerlige er bare, at jeg meget, meget sjældent spiser 'forbudte' sager - i hvert fald ikke i form af is, slik, chokolade eller kager.
Tænk hvis det bare var det, der skulle til for mit vedkommende; altså stoppe med det. Det er det desværre bare ikke.
Men man kan jo også spise for meget af det sunde - det er nok nærmere dér, hunden ligger begravet ;-)
Hvis man indtager mere, end man forbruger, tager man på. Så enkelt er det, og det gælder desværre al form for føde...

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Jeg synes at det ser dejligt ud, jeg er netop kommet hjem fra en 8 dages "selskabsrejse" til Irland, med frokost fra cafeer og lignende og 3 retters aftensmad - og det var ikke kalorielet noget af det :-) - og hold da op, hvor man så længes efter et stykke rugbrød og lidt grønt. Turen (som var skøn) kostede 1 kilo ekstra på sidebenene - ups! (så nu er der dømt nix flere scoones med flødeskum, resten af ferien)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jeg er nok heldig, for jeg kan faktisk bedst lide den slags mad. Jeg er vokset op med "klapsammenmadder med banan" og den slags og kan ikke fordrage alt det pynt, der tit er på mad... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Hammy: Jeg elsker frugt og spiser meget af det, men jeg kan ikke nøjes med frugt til frokost. Der skal noget rugbrød til, og jeg holder meget af en klapsammen med banan eller agurk eller lign. Særligt festligt er det måske ikke, men jeg synes, at det er fint nok... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan. Ja nemlig, godt for sjælen. Jeg må indrømme, at jeg smowser lidt i det sunde bananlækkeri, jeg skrev om tidligere - og det er både velsmagende og godt for min sjæl... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg har aldrig været så vild med mørk chokolade, desværre, for jeg ved godt, at det egentlig er sundt (i små portioner). Men til en kop kaffe kan jeg nu meget godt lide det... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nej, jeg ved godt, at du ikke har en "sød tand" som jeg desværre har (haft). Jeg er nu også god til at spise mere end jeg forbruger, og det er det, jeg prøver at rette på nu... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Det er næsten heller ikke til at lade være, når man er udenlands. Jeg elsker scones med flødeskum, så det er vist godt, at jeg er herhjemme, hvor jeg bedre kan holde fingrene fra fadet... ;-)

Jeg håber, at du havde en skøn tur til Irland... men det kan jeg måske læse lidt om hos dig?

mette b sagde ...

Det er da en glimrende idé. Jeg læste, at en af de der sundhedseksperter anbefalede at man ikke foretager sig noget som helst andet end at spise og sanse sit måltid for på den måde at slippe for at skovle ind med hovedet under armen.

Klem fra
mette

mette b sagde ...

Og så skal du lige have en stor tak for den lille flaske luksus, der landede i min postkasse i går :)

Både Bellamin og jeg skal lakere tånegle i dag, inden hun drager til Italien med sin far.

Kærligst,
mette

Mia Folkmann sagde ...

Mette: Det er nok også rigtigt, for de fleste af os glemmer at være opmærsomme, når vi spiser. Jeg sidder som regel og læser eller ser en genudsendelse på computeren (uf, sikke dårlige vaner, men jeg elsker det...) - og så kan der nemt glide noget ned, der ikke burde... ;-)

Selv tak, Mette. Jeg er sikker på, at I begge to bliver fine... :-)

Lone sagde ...

Dejligt med dine input, Mia. Jeg forsøger at efterleve dem.
Mht. hvad jeg indtager, går det godt, men motionen kniber det stadig med.
Nu bliver det varmt i weekenden, så får jeg heller ikke taget mig sammen til at sjippe eller hulahoppe dér.

Jeg tror også, jeg vil begynde at skrive ned, hvad der er godt for mig, og hvad der ikke er. Det tror jeg er en rigtig god idé :)

Rigtig god weekend til dig :)

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Det har jeg selv haft meget glæde af... Det med motionen kniber det altså også med for mig her i varmen. Jeg prøver at gå en lang tur om aftenen, når det er blevet køligt, men det er ikke rigtigt nok til at "rykke" kiloene... ;-)

God weekend til dig også...