tirsdag den 8. juni 2010

Søde længsler


I dag har jeg nærmest haft abstinenser. Under en stor del af min meget lange travetur gik jeg og tænkte på, at jeg i sidste uge på samme tid havde siddet på en fortovsrestaurant i Brugge og spist pandekager med Häagen-Dazs is, og mens jeg købte ind, sendte jeg længselsfulde blikke efter wienerbrød og skildpaddeis (!).

Men i stedet for gik jeg hjem med… en melon, nogle økologiske rosiner og en pose hasselnødder.

En blandet frugttallerken er bestemt ikke at kimse af.

Når man – som jeg – elsker søde sager, så er det altså ikke nemt at holde fingrene fra slik og kager. Og mens jeg er fast besluttet på at synde med fryd, når jeg om en 5-6 kilos tid har nået min ønskevægt, så nytter det altså ikke i perioden indtil da. For ellers lykkes planen jo nok ikke…

14 kommentarer:

Loppe sagde ...

Godt gået !
Deler helt dit synspunkt. Har været to dage på konference, og i dag var der kæmpe kagebord. Jeg er ikke den store kagespiser, men hold op det så godt ud...
Heldigvis var der også et stort fad med frugt, og jeg endte med vandmelon, ananas og jordbær - OG SLET INGEN KAGE !!

Hvor ér vi bare go´e :o)
kh

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Er det ikke dejligt! Man har nu lidt god samvittighed, ikke?! ;-)

Ellen sagde ...

Nu er det så, at jeg føler uretfærdighedens byrde: Jeg kan ikke lide is eller slik; jeg spiser uhyre sjældent kage eller wienerbrød. Jeg elsker godt nok chokolade, men spiser det kun til jul.

Hvorfor er det så lige, at du kun behøver at tabe 5-6 kilo, mens jeg burde tabe 15?
Er det ikke en anelse uretfærdigt? Bare en anelse?
(Jeg nægter at indrømme/tro på, at det kan have noget med den næsten daglige deling af en flaske vin at gøre...)

Michael sagde ...

Aha Mia, med den indstilling fører du snart på point, det er godt at du selv går foran med et godt eksempel.
Forsat god kamp.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det er da dybt uretfærdigt, kan jeg godt se. Så ENTEN burde jeg tabe mere end 5 kilo (og-det-kan-da-godt-være) eller også er dine 15 i overkanten (det-tror-jeg-så-de-er).

Kan man tage på af at drikke vin? Det ved jeg faktisk ikke - spiritus, ja bestemt, men vin er vel ikke så slemt. Eller hvad?? ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Mange tak. Jeg sagde netop til min rare mand, at jeg ville spise flødeskumskager en hel uge, hvis jeg ikke havde tabt de 5 kilo til september. Han så helt forskrækket ud... ;-)

Madame sagde ...

Det var flot, Mia :-) Jeg tager gerne lidt 85% chokolade med mandler til, når sukkertrangen melder sig. Det mætter på en dejlig måde og ødelægger ikke samvittigheden.

hanneb sagde ...

Godt gået:-) Dine kager på fadet er bare så flotte og heldigvis uden kalorier:-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er en rigtig god idé, og netop det gode chokolade skulle jo være så sundt. :-)

Mia Folkmann sagde ...

Hanne: Ja, de er i hvert fald ganske uskadelige... ;-)

Annette sagde ...

Mia, hvor er det flot, at du er så standhaftig. Men som du skriver, så er en dejlig frugttallerken absolut heller ikke ringe. Og hvis abstinenserne bliver for store, så kan man vel altid komme et lille bitte drys af den gode mørke chokolade over, uden det går helt galt.
Det er sjovt at tænke sig, at du får en uge siden sad nogle kilometer (overdrivelse fremmer forståelsen ☺, det er nok nærmere 150 eller deromkring), lidt syd for hver vi bor.
En god aften til jer.
PS. Jeg gik også på bare tæer dengang og elsker stadig at gøre det, men nu kun indendørs.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jeg synes også, at det er hårdt. Men jeg elsker frugt, og jeg er begyndt at pønse på noget med sundt slik og den slags... ;-)

Ja, jeg tror, at jeg er kørt lige forbi dig, næsten. Jeg kører jo til Eindhoven på vejen hjem - er det ikke i nærheden?

PS. Jeg går også meget på bare tæer stadigvæk - men ikke på fortove... :-)

Hammy sagde ...

Jeg har fundet ud af, at min søde tand ofte bliver bedre tilfredsstilt af bananer, søde æbler og saftige pærer end fabriksfremstillet slik og kager.

Meget ofte oplever jeg, at kagerne i butikkerne ser fantastiske ud, men smagen er ringe og det sker endda, at jeg får direkte dårlig mave af kagerne.


Derudover, så har hjernen det meget bedre med, at jeg har spist 3-5 stykker frugt, end en 200-400 grams kage fra supermarkedet.

"Heldigvis" har jeg ingen kæreste, som laver gode hjemmebagte kager som er uimodståelige.

Mia Folkmann sagde ...

Hammy: Det er helt rigtigt, at man bliver ret så skuffet over kagerne i butikkerne. Og så da pokker fylde sig med noget usundt, der ikke smager superlækkert...

I dag "opfandt" jeg et lille - sundt - lækkeri, som jeg blev ret begejstret for. Det skriver jeg om på bloggen senere... :-)