tirsdag den 15. juni 2010

Status


Nu er der gået ti dage siden SOMMERSLANK OG SUND start, og status er følgende:

Jeg har tabt mit første kilo, og det har selvfølgelig givet mig blod på tanden. Siden start har jeg ikke spist antydningen af sukker, og det har jeg det faktisk SÅ godt med… i hvert fald nu hvor jeg er kommet over de værste abstinenser!

Hver dag bliver der dyrket minimum en halv times motion, og som regel bliver det til en time. Jeg veksler lidt mellem sjipning, lange traveture (ikke slentre), cykling på motionscykel, småløb og dans. Senere kommer andre former til, for jeg tror på, at det er godt at veksle med motionen efter humør (og vejr).

Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser og prøver at variere det, købe ind efter årstiden og bruge masser af friske urter fra mit lille urtebed.

Så status er, at jeg måske ikke har tabt mig så meget endnu – men jeg kan tydeligt mærke en bedring. Det håber jeg også I andre kan…?!

12 kommentarer:

Megan sagde ...

Tillykke med dit første kilo. Og ved du hvad, eftersom muskler vejer mere end fedt, har du måske endda tabt "endnu mere". Det fordeler sig jo altid lidt pænere, når man dyrker motion ;-) Godt gået ... og småløbet, som du skrev, du havde gjort.
Fortsat god vind og god dag :-)

Ellen sagde ...

Godt gået. Eller danset/sjippet ;-)

Du og jeg er nået lige langt rent kilomæssigt, så vi er en lille smule stolte, er vi ikke?

Michael sagde ...

Det er bare flot Mia, og det med at forsage sukker skal der bare en god karakter til, Lene har helt ret, muskler vejrer mere end fedt så brug spejlet i stedet for vægten i den første tid.
Held og lykke, Mia.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Ja, det har du ret i - polstringen sætter sig lidt mere harmonisk med tiden... :-)

Det bedste er næsten, at jeg HAR det så godt! Det må være manglen på sukker, der gør det, for ellers spiser jeg med god appetit...

Rigtig god aften... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jo, du kan tro, vi er lidt stolte! Og det skal helst heller ikke gå hurtigere, for så kommer det bare på igen. Stille og roligt - og så indarbejde de gode vaner; det er meget bedre... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, det er svært det med sukkeret. Jeg overhørte i dag i min helsekostbutik en dame, der blev rådet til at holde sig fra sukker i en periode. Ja DET var ikke lige hende! Men ekspedienten havde jo ret - det er præcis det, der skal til... :-)

Havehyrden sagde ...

Tillykke med dit vægttab, men endnu mere med dine nye motions vaner.
Når du taler om ikke at spise sukker hvad mener du så? taler vi raffinerede sukker? eller sukker arter. Der er jo intet galt med sukkerarter (kulhydrater) som jo er en varierede gruppe af kemiske stoffer og som findes i vores planter.
Du citerer en smuk passage fra Rachel Carson. Hende kender jeg kun fra "det tavse forår" som handler om landbrugets brug af f.eks pesticider og dens indflydelse på dyrelivet. En utrolig dyster (men nødvendig) bog.
Fortsat god onsdag :-)

Madame sagde ...

Tillykke, hvor er det flot, Mia! Jeg får også cirka en times motion om dagen, og jeg nyder det - bruger dog ikke en vægt.

Ha' en dejlig onsdag, klem!

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Nej, jeg mener kun det raffinerede sukker, så det er slik og kager, der er røget ud. Ellers lider jeg ingen nød - spiser masser af frugt og grønt af alle slags og prøver at opfinde lækkerier af den gode slags. Det vender jeg tilbage til senere...

Rachel Carsons bog var utroligt god - og utroligt rædselsfuld (altså det, den handlede om). Jeg kan huske, at jeg græd, da jeg læste den. Tænk, at man kan ødelægge vores dejlige natur på den måde. Citatet her er fra en anden bog, som jeg ikke har læst, men som jeg skal have fat i. "Sense of Wonder", som vist var hendes sidste bog.

God onsdag, havehyrde... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er da også flot med dig. En times motion er så fint - og det er en dejlig årstid at komme i gang med det. Forhåbentlig er vi kommet så godt ind i gode vaner, at vi slet ikke kan lade være med at motionere, når det igen bliver gråt og vinterligt.... :-)

Ditte sagde ...

Hej Mia.
Jeg er sørme med i klubben af 'tabere', 1,5 kg ser det ud til i dag. Jeg håber ikke det bare er min badevægt der driver gæk med mig ;-)
Vi klør på, gør vi...

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Arj, hvor er det GODT! Kiloene skal helst glide langsomt af; ikke tabes hurtigt og pludseligt, for så kommer de bare på igen. Jeg tror også, at jeg er ved at nå de 1,5 kilo - så du kan tro, vi klør på!!

Rigtig god fredag til dig... :-)