onsdag den 16. juni 2010

Tomathuset


Se her, mit lille drivhus, som jeg købte på udsalg i England. Nu håber jeg ikke, at det var på udsalg, fordi det ikke kan bruges til noget. Jeg har i hvert fald købt tre forskellige tomatplanter, som er puttet i plantesæk.

Jeg har aldrig prøvet at dyrke tomater, så nu er jeg spændt på at se, om det bliver en succes. Jeg har ikke de store forventninger, men man kan vel altid få en eller to...mater!

16 kommentarer:

Havehyrden sagde ...

det ser ganske enkelt fantastisk ud og virker helt sikkert efter hensigten. Er det tomatplanter du selv har fremavlet eller har du snydt :-) og købt den i en butik?
Mine er kun halvt så store (hjemmeavlet), så jeg er lidt misundelig :-)

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Du skal ikke være misundelig, for jeg har selvfølgelig snydt! Jeg fik 3 planter for 60 kr. på planteskolen - for jeg kom for sent i gang med at fremavle selv. Hvis det bliver en succes, vil jeg fremavle næste år!! :-)

Annette sagde ...

Hvor er det sødt, det lille drivhus. Tro mig, der findes ikke bedre end hjemmeavlede tomater, smagen er så vidunderlig.
Tillykke med det første kilo, godt gået. Jeg tog en af de helt store cykelture i går, den giver en hel del på minus kilo siden ☺.
En rigtig god dag til dig.

Michael sagde ...

Nu ingen grund til panik Mia, for at tomater kan vokse og blive røde skal de jo have sol, og hvor gemmer den sig lige?
God aften Mia.

Ellen sagde ...

Ifølge Victor Borges inflationssprog kan du få flere 'threematoes' :-D

Det ligner mest af alt et campinggarderobeskab, men det skal nok virke efter hensigten, så du måske oven i købet får toomanymatoes...

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jeg håber sandelig, at jeg får lov til at smage en hjemmedyrket tomat, men nu får vi se. Som Michael skriver, så skal der jo sol til... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Jeg satser på, at det NU er blevet sommer med passende mængder sol... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Du har ret; der er lidt campinggarderobeskab over det. Jeg kan altid bruge det i autocamperen, hvis tomathøsten snyder mig... ;-)

Donald sagde ...

Det skal nok hjælpe på væksten - det er så sjovt at få det til at lykkes med planter og grøntsager, og lige nu kan alting gro :-)

Madame sagde ...

Det ser spændende ud, Mia! Du må endelig fortælle lidt om de små planter hen ad vejen, og om du snart kan sælge tomater i halve kilo. Men selv om udbyttet ikke bliver kæmpestort er det altid morsomt at dyrke grøntsager selv.

Ha' en dejlig sommerdag :-)

mette b sagde ...

Herligt lille drivhus. Tomaterne skal nok komme og de smager bare bedre end dem, man køber i supermarkederne. Jeg har mine tre planter i vinduet og der bliver de, når det er overskyet og kommer ud, når solen er til stede.

Bente sagde ...

Det var da et skægt lille drivhus - kan godt huske, at du fortalte om det for nylig i en kommentar.

Jeg er også sikker på, at det nok skal lykkes at få tomater dér. Men der bliver vist trængsel, for tomatplanterne plejer at brede sig godt. Men så må du gå til den med beskæring ;-).

Mia Folkmann sagde ...

Donald: Det vil jeg håbe; jeg glæder mig sådan til at smage en hjemmedyrket tomat... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Tror du lige, at der skal et foto af den første tomat på bloggen! Og jeg er begyndt at overveje at sætte en lille bod op ude på vejen... ;-)

God dag til dig også, Madame.

Mia Folkmann sagde ...

Mette: Jeg husker endnu min skolehave og hvor stolt jeg var, når jeg hjembragte "egen avl". Jeg er sikker på, at følelsen bliver den samme, når/hvis jeg skal spise en friskplukket, hjemmedyrket tomat... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Åh ja, det med trængslen tænkte jeg nok. Hullerne i den plantesæk var allerede markeret, meeen jeg kan jo godt se, at planterne vokser til og fylder lidt rigeligt. Nå, men vi må nippe og plukke og hvad der skal til... ;-)