fredag den 18. juni 2010

Undskyldninger, undskyldninger...


Kender du det med undskyldninger? Ligesom missekatten på det viskestykke, som deltagerne af projektet her jo kan vinde, er der altid en undskyldning, der passer til situationen. ”Jeg ser egentlig vældig GODT ud som buttet”. ”Det er kun fredag/lørdag/søndag etc. én gang om ugen”. ”Man kan jo ikke være andet bekendt, når man er ude”.

Undskyldningerne kan være gode nok, og problemet opstår selvfølgelig især, hvis der er for mange af dem. Åh ja, jeg kender det kun alt for godt fra mig selv. Man har de bedste intentioner, når man vågner – men inden aften er de spoleret af den ene eller anden grund. Og på den måde bliver man hverken så slank eller sund, som man gerne vil være…

14 kommentarer:

mette b sagde ...

Ih, nej, det keder jeg OVERHOVEDET ikke noget til ;o)

Jeg kan faktisk ikke have nogen lækkerier i huset uden at skulle spise dem. Heldigvis får vi en stor frugtkasse fra Aarstiderne hver uge, så vi får en masse lækkert på den måde...

God dag

Mia Folkmann sagde ...

Mette: Jeg har det på samme måde. Så derfor undgår jeg at have noget sukkersnask i huset - til gengæld benytter jeg mig af sunde lækkerier. Mere om det senere... :-) God dag til dig også

Madame sagde ...

Uha ja, det gælder om at masser af det sunde i huset og ikke noget af det syndige ;-) At have lagre af mandler, 85 % chokolade, mysli, æbler og andet frugt ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Uhm ja, og heldigvis så mister man lidt efter lidt lysten til de sukrede ting... på nuværende tidspunkt vil jeg meget hellere have netop de ting, du nævner... :-)

Michael sagde ...

Jo den er god nok, den er dårlig, altid undskyldninger, det fortæller noget om at man bare ikke er særligt motiveret til motion ect.
Men det er svært, både at fornægte det søde og fede, samt at komme ud af starthullerne og dyrke noget motion.
Jeg glæder mig til fortsat at følge udviklingen Mia.
God fredag til dig Mia.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, jeg ved ikke, hvorfor der skal så meget overvindelse til, når man jo godt kan mærke, at man får det bedre...

God fredag til dig også... :-)

Bente sagde ...

Jamen, den kat kunne vist have heddet Garfield :-).

Du har i øvrigt ret, man skal passe på med undskyldningerne. Men generelt tror jeg nu mere på en fornuftig livsstil i hverdagen end afholdenhed i lange perioder (ikke at jeg altid selv kan leve op til det ;-) ).

Megan sagde ...

Herligt viskestykke, Mia!
Ja dårlige undskyldninger er der nok af! ;-) Men det lyder da til, at du har fundet glæde ved at prøve forskelligt af. Det gælder virkelig om at finde en vej, som man trives på og hvor man slet ikke har brug for undskyldninger. Det skal være overkommeligt og sjovt!
God weekend! :-)

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Det tror jeg også på. Den eneste afholdenhed jeg har lige nu er afholdenhed fra sukker. Og DET er vist godt i det hele taget... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Ja, er det ikke nogle herlige tegninger?! Du kan tro, at jeg har det fint i øjeblikket, og jeg håber på, at jeg kan blive i denne nye livsstil. God weekend til dig også... :-)

Ditte sagde ...

Jojo, men mine undskyldninger er altid UTROLIG gode! Det synes jeg i al fald selv - indtil dagen efter :-(

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Ja, det er missekattens også. Den kan godt inspirere mig i forkert retning... ;-)

Lone sagde ...

Åh, hvor har du ret, Mia.
Man har nemlig de bedste intentioner, når man vågner og føler sig let og frisk. Det skal man ikke have spoleret i løbet af dagen. Alligevel går det galt - alt for ofte.

Jeg skammede mig, da jeg tænkte på vores fælles sundhedsprojet, imens jeg spiste stykker af den rabarbertærte, jeg lavede oppe på landet. Men rabarberne skulle jo udnyttes, og de kan ikke spises rå.

Jeg havde dog kun flødeskum på det første stykke.

Fra i morgen tager vi os sammen :-)

Mange weekendhilsener til dig, Mia :)

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Jeg synes bestemt, at man skal have lov til at nyde et stykke kage, når lejlighed byder sig. Jeg fik et stykke æblekage med flødeskum forleden og spiste det med velbehag. Men til gengæld gav jeg den en ekstra tur med motionen dagen efter - mon ikke det gik lige op så? ;-)

Mange weekendhilsner til dig også... ;-)