torsdag den 22. juli 2010

Bryd vanerne


Der er gode vaner og mindre gode vaner (og så de rigtig dårlige, naturligvis). Vi mennesker er vanedyr i større eller mindre grad, og jeg er det i høj grad. Det er SÅ svært at bryde de vante mønstre, men det er tit en god idé at gøre det alligevel.

Jeg kan huske, da jeg for tyve år siden holdt op med at ryge. Det sværeste var næsten alle de hyggestunder, som rygningen var forbundet med. Det var kun min medfødte stædighed, der hjalp mig – og så den kendsgerning, at jeg brød vanerne.

Dengang tog jeg gerne en cigaret til eftermiddagskaffen, og for at holde fingrene fra smøgerne undlod jeg at drikke kaffe og gik over til te. En god middag med vin indbød også til en cigaret bagefter – så vinen blev i en periode erstattet af saft. Og så videre.

Den samme teknik kan bruges, hvis man vil undgå at spise for mange søde sager. Hvis eftermiddagskaffen kræver en kage, så prøv med en kop te og et par stykker knækbrød eller en grovbolle i stedet for. Hvis middagen normalt efterfølges af en sød dessert, så kan desserten erstattes af en frugttallerken.

At man så skal give sig selv lov til at nyde både en kage og en sød dessert en gang i mellem, er en anden sag, som jeg går varmt ind for (som man kan se af indlægget i går...) :-)

9 kommentarer:

Ellen sagde ...

...Som f.eks. den 22. august ;-)
Dér må vi nemlig godt spise et stykke kage.
Det glæder mig, at du kommer med til blogtræffet.

Du har helt ret i det med at bryde vaner - jeg synes faktisk, det er sværere at undvære vinen til aftensmaden, end det var at holde op med at ryge.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

jamen, du har jo så ret

REJEN sagde ...

Ja, jeg stoppede også med at ryge for 5 år siden, og det kostede mig nogle kilo som jeg stadig slås med, men hellere det end rygning....og man skal ikke bryde for mange vaner af gangen ellers bliver det for svært....

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det kan du lige tro, at vi må! Jeg glæder mig også til at se dig igen... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Åh, det er godt at høre... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Uf ja, jeg fik også taget et par kilo på. Det er nok dem, der sidder der endnu... Men det MÅ da kunne lade sig gøre at komme af med dem.... ;-)

Bente sagde ...

He he ... undskyld, jeg kommenterede gårsdagens kage(r) :o).

Men du har da ret, bare det kun er engang imellem, så er kager m.m. i orden!

Madame sagde ...

Jeg synes, det er en rigtig god metode, du fortæller om - det har jeg egentlig aldrig tænkt over før. Jeg har aldrig røget, men der findes jo mange andre vaner, man meget gerne vil lægge bag sig :-)

irenebgsted sagde ...

Det er en god metode! Tak fordi du minder os om det!

Ha' en god dag, Irene