tirsdag den 14. september 2010

Bloggerier


Jeg begyndte at skrive blog i januar uden egentlig at vide, hvad det var, jeg kastede mig ud i. Det lød bare sjovt – og også lidt underligt. For hvorfor i alverden skulle man skrive personligheder sådan ud i det åbne rum?

I starten var det min tanke at bringe nogle af de artikler, som jeg skriver/har skrevet om helse, natur og England. Det gør jeg stadig en gang imellem - men efterhånden blev min blog mere til at blive en slags hverdagsdagbog, sådan som det vist er for mange andre.

Jeg har skrevet i årevis, og jeg arbejder med at skrive, så man skulle tro, at jeg fik behovet dækket. Men på bloggen kan jeg skrive om alt muligt forskelligt - og jeg får tit de dejligste kommentarer, som jeg er meget glad for. I det hele taget er det sociale aspekt blevet en vigtig del for mig.

Rent praktisk betyder det at blogge, at man ”tvinger” sig selv til at tænke tanker. Til at formulere indtryk og nedfælde dem. Til at fotografere eller tegne eller hvad man nu kan. Til at vise og dele strikkekunst og kagekunst og al mulig anden kunst.

Kort sagt: Bloggen ”tvinger” én til at være kreativ. Alene det er da grund nok til at få sig en blog… :-)

21 kommentarer:

REJEN sagde ...

Ha, nemlig Mia, det starter/er som en dagbog, men jeg holder også meget af det sociale som det giver mig...og netop det at blogge det tvinger en til tænke tanker og bare det at nogen gider at læse ens indlæg det er da herligt....god dag til dig....

Madame sagde ...

Jeg er helt enig med dig - det er nemlig en god grund til at skrive blog, og det sociale aspekt holder jeg også meget af.

Nu går jeg altid rundt med et kamera i lommen, så det skærper også opmærksomheden over for motiver i naturen.

Hvordan klarede vi os mon, før vi fik en blog ;)

Rasmine sagde ...

En god idé at tænke over, hvorfor man blogger. Måske skulle jeg blogge lidt om mit bloggeri - også for selv at få lidt klarhed over, hvorfor jeg stadig gør det. Jeg har nemlig flere gange været ved at stoppe.

mette b sagde ...

Ja, det skærper opmærksomheden om, hvad man gør i det daglige og giver også mulighed for at få sat ord på, hvilket igen gør, at der tænkes, overvejes, funderes.

Det er nogle af grundene til, at jeg er blevet så glad for at blogge :)

Dejligt indlæg, Mia,
klem fra
mette

Jens sagde ...

Jeg tror de fleste har en meget klar ide om hvad de vil med deres blog når de starter. Men jeg tror også, at det er de fleste som rimelig hurtigt ændrer kurs.... det gjorde jeg også selv. Jeg ville egentlig kun skrive om bøger, men det blev til alt muligt andet. Og det er jeg faktisk glad for. Man skal aldrig være bange for at ændre kurs, hvis man opdager at man er kommet på afveje eller ligefrem er kommet ind på en blind vej.

Michael sagde ...

Det syntes som om du tager ordene ud af min mund her Mia, jeg tror ikke at jeg kunne formulere mig meget anderledes, det har også begejstret mig i helt utrolig grad at skrive, og jeg har altså heller ikke noget imod at dele min hverdag med andre, jeg troede ikke at jeg kunne få så meget ud af at skrive som jeg vitterligt føler at jeg har fået, men hold fast hvor er det skønt at skrive.
God aften Mia.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

...det værste er at man får abstinenser hvis man ikke kan få sin daglig blogsurfing :-)

Megan sagde ...

Dejligt indlæg Mia!
Jeg startede sidste år men først for alvor i oktober måned. Det blev hurtigt en måde at opbygge skrivedisciplin for mig, en måde at øve mig på. Hver eneste morgen skriver jeg og træner ... på bloggen. Men bloggen blev hurtigt meget mere end de. Venskaber er opstået. Ja, det sociale er godt og vigtigt. Jeg er vild med de mange gode kommentarer, dem, som hepper på sidelinjen og i det hele taget. Man får så mange gode input.
Desuden skriver jeg ofte mig selv "i den rigtige retning".

God aften til dig!

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Der er også en vis glæde ved at dele med andre - oplevelser, opskrifter og den slags... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Sådan har jeg det også. Man får øjnene op for tingene på en ny og bedre måde... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Det synes jeg er en dårlig idé. At stoppe med at blogge altså. Jeg kan vældig godt lide at læse din blog, så bare bliv ved! ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Mette: Ja, det sætter netop tankerne i gang - og det giver også en god kontakt, som man ellers ikke ville få. Det er dejligt at høre, at du også holder af at blogge... ;-) Knus

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Nej, sådan er det med så meget her i livet - jobs, f.eks. Man går i gang med én karriere, men ender ofte med at gå i en helt anden retning, fordi man udvikler sig.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Hvor er det dejligt at høre din begejstring for at skrive! Godt, at begejstring smitter så meget... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Åh ja, det kender jeg også til. Man skal jo helst følge med i det hele... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det er nemlig en rigtig god skrivetræning - man bliver "holdt i ørerne", og det er tit det, der skal til... ;-)

Donald sagde ...

Jeg er glad for at du nævner det sociale aspekt. Det betyder også meget for mig; jeg har fået nye venner og jeg har mødt dem! Live!

Og blogg-skriveri kan være meget experimentelt. Jeg har oplevet større forståelse af sprogets styrke og svagheder. Sprog egner sig ikke til stemningsmusik på samme måde som musikken, jeg dyrker, men sproget kan noget, som er meget vigtigere.

Hallingstad sagde ...

Hej Mia! Hvor er det godt det du skriver - lidt reflektion over bloggingen skal der til. Jeg går faktisk og funderer lidt på at lave en lille "bloggedebat" inde på DIB - bare for at få lidt tanker og aspekter på det at blogge om indretning og blogging generelt. Må jeg evt. bruge lidt af de du skriver (selvfølgelig med direkte reference til dig)? Hvis det er ok, er du så ikke sød at sende mig en mail på info@danskeindretningsblogs.dk. Knus; Heidi

Mia Folkmann sagde ...

Donald: Ja, det er en side af "bloggeriet", som jeg egentlig ikke havde ventet. Jeg troede, at det var sådan en form for envejs-kommunikation, og det er det jo langt fra... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Hallingstad: Mange tak, Heidi. Som jeg lige har skrevet på mailen, så er du velkommen til at bruge, hvad du har lyst til... :-)

Ditte sagde ...

Lige mine ord, Mia! Jeg synes blogging-overvejelser går igen på flere blogs med mellemrum. Måske fordi en blog har det med at gå sine egne veje? Man starter med ét formål og pludselig sker der noget helt andet. Jeg er blevet glad for min blog af præcis samme grunde som du. Den gør ingen forskel udenfor denne matrikel, men den giver ejeren masser af glæder.
KH herfra :-)