onsdag den 22. december 2010

Et stort legebarn...Jeg må indrømme, at jeg både er lidt af et legebarn og en spillefugl. Og det er netop her i juleferien, at den slags kommer til udtryk, for det er lige præcis her (og (næsten) kun her) jeg har tid til at dyrke disse laster...

Der skal et puslespil i gang - åh, det skal vælges med omhu - og vi skal have igangsat den store dyst i brætspil. Min rare mand og jeg skiftes til at vælge våben, og så ser vi, hvem der kommer ud af året med æren i behold.

Og sidst, men ikke mindst skal der spilles computerspil. Jeg har nogle yndlings, som jeg skal fortælle mere om en anden gang - men de sidste par år har der stået Nancy Drew på ønskesedlen hver jul.

Da jeg var barn, læste jeg alle Nancy Drew detektivbøgerne på norsk, fordi jeg havde en norsk skolekammerat, som jeg lånte af. Og for nogle år siden opdagede jeg, at der var lavet Nancy Drew computerspil - altså detektivspil. JA, det er for børn - men NEJ, de er IKKE nemme! Langtfra!

Jeg har efterhånden arbejdet mig igennem de fleste af dem. I hvert spil skal man løse et mysterium og en hel masse opgaver ved hjælp af hittepåsomhed, fantasi og snilde. Plus en god portion tålmodighed!

Jeg har lært en masse mærkelige ting af mine Nancy Drew spil. Jeg ved nu, hvilke hvaler der har hvilke stemmer. Hvordan man sadler en hest. Hvordan man bruger morsealfabetet. Det kemiske symbolsprog. Inkaernes historie. Hvordan man spiller det italienske kortspil SCOPA. Og masser af andre ting, som jeg ellers aldrig havde lært.

Nu nærmer tiden sig igen. Om jeg glæder mig? Ja, MONIKKE! ;-)

11 kommentarer:

Madame sagde ...

Haha, ja den video gav bestemt smag for mere! Jeg har aldrig spillet computerspil, men der er nok en masse, jeg er gået glip af. Videoen minder mig om min teenagetids elskede Cardby-bøger.
Her i juleferien kan du forhåbentlig rigtig slippe din indre spillefugl løs :-)

Bente sagde ...

Rigtig god fornøjelse med din 'julelast' :-)

Jeg går i juleblogpause nu - men allerførst vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul! Håber, du kommer til at nyde den!

Michael sagde ...

Det kunne være at nogle i etaten kunne have godt af sådan et computerspil Mia, du må nyde din juleferie.
God aften til dig og dine.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Du KAN lige tro, at den skal slippes løs. ;-) Jeg kender ikke Cardby-bøgerne, men hvis du kan lide noget med opgaver, så tror jeg, at du vil synes om Nancy Drew spillene. Man skal finde ting rundt omkring, og grafikken er rigtig flot. Man skal også læse en del (det er derfor, jeg lærer en masse mærkeligt) og så skal man "regne den ud". Det er vældig sjovt! ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Du må også have en rigtig glædelig jul. Jeg kigger lige ind hos dig, så jeg kan sige det "rigtigt". :-)

Michael: Ha, ja, du har ret, Michael. Det var måske en idé. Rigtig god aften til dig også... :-)

Lavendel sagde ...

Åh, ja - Frøken Detektiv - sjovt minde.

Megan sagde ...

Skønt at der også er en detektiv gemt i dig! Og et legebarn! :) Jeg ELSKER også at spille, helst brætspil, hvor man sidder omkring et stort bord. Og driller hinanden lidt, som nisserne omkring risengrøden.

Det lyder som herlige juleplaner, I har. Nyd hvert sekund. Rigtig god jul! :)

Mia Folkmann sagde ...

Lavendel: Hed hun det? Jeg elskede den slags bøger, da jeg var barn - og jeg har åbenbart stadig en svaghed for dem... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Ja, brætspil er også herlige. Vi har en masse sjove, som jeg sikkert præsenterer lidt her i julen. Vi køber ikke så mange mere, men der var engang hvor vi ikke kunne gå forbi en (engelsk) forretning uden at have mindst ét brætspil under armen på vej ud. Og ja, dril skal der til. I høj grad!! ;-)

Ellen sagde ...

Der bliver vist også masser, masser af tid til spil, når vi nu sner inde hele bundtet :-)
... men hellere sne inde end ude...
Rigtig god jul til dig og dine.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Du har helt ret. Så længe vi bare sner INDE... ;-)

Rigtig god jul i lige måde.