søndag den 26. december 2010

Juletraditioner og andet hyggeligt...


En af traditionerne ved min jul er selvfølgelig julepynten - dels til træet og dels til stuen. Hvert år flytter de små nisser ind, som jeg er (begrænset) samler af. Hvis jeg finder én, der er sød, kommer han med hjem.

Ham her med bøgerne er selvfølgelig MIN nisse, for jeg er en læsehest ligesom ham. Og så ser han så frygtelig hyggelig ud.

Udover disse nisser kommer kravlenisserne op og nissesprællemanden, som jeg har haft i alle de år, jeg har været gift. Den fremstillede vi nemlig sammen, da vi var unge og nyforelskede og skulle fejre vores første jul sammen.

Set gennem stuens blyindfattede ruder ser vintersneen derude utrolig stemningsfuld og malerisk ud - men det er koldt, og jeg har frygtelig ondt af de små fugle, der må have det svært. Heldigvis har vi købt fuglemad i sækkevis, så der bliver disket op hver dag. Det er min søde og brave mor, der kæmper sig vej ud i snemasserne belæsset med frø og fedtkugler.

I dag bliver det endnu en dag med total uvirksomhed og hygge. Nå nej, ikke HELT uvirksom - for der skal spilles MATADOR og kæmpes om æren.

Og så skal min lille juleleg i gang. Jeg har i øvrigt vedtaget, at sådan en juledetektiv-konkurrence skal være en årlig tradition her hos mig. Så altså: I eftermiddag tager vi fat på en NY juletradition. Spændende at se, hvor mange detektiv-spirer, der deltager... ;-)

RIGTIG GOD ANDEN JULEDAG

7 kommentarer:

Madame sagde ...

Haha, sikke en skøn læsende nisse, Mia :-) Dejligt at læse om dine juletraditioner! Vi er desværre lidt kedelige her ;) Men fuglene bliver fodret godt hver dag i øjeblikket. Solsortene er helt desperate, og de får maste mejsekugler, jordnødder, solsikkefrø, æbler og vand.
Om lidt skal vi en tur til Kikhavn og gå en tur ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg synes bestemt ikke, at I virker kedelige nogle af jer. Har lige grinet mig en mavepine til over Monsieurs julehistorie... ;-)

Du har helt ret: Vand skal der også til - det er lige så vigtigt som mad (bare svært at holde frostfrit ret længe...). Hvor lyder det dejligt med en tur til Kikhavn... ;-)

Michael sagde ...

Jeg syntes nu at den læsenisse ser dejlig hyggelig ud Mia, og ikke frygtelig hyggelig som du skriver, dejligt at læse at du tager det stille og roligt i disse dage, men husk nu som doktor Hansen sagde, "man må godt snyde i Matador, bare det ikke bliver opdaget!!
God anden luledag.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Det er også rigtigt. Jeg skal gøre mit bedste... ;-)

God anden juledag til dig også... ;-)

Loppe sagde ...

hej Mia
Fantastisk idé
JEG skal klart være med... altså når jeg kommer hjem fra visit.. Håber man kan deltage om natten..

Skøn skøn nisse, jeg har et par bøger om ham og hans familie...

Snefrisk tehyggende hilsen
fra
Loppe

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Man kan være med på et hvilket som helst tidspunkt fra start til slut nytårsaften kl. midnat. ;-)

Ja, han er herlig. Jeg har også bogen om nissefamilien...

Superhyggejulehilsen fra Mia

Annette's space sagde ...

Hvor er han kræ den lille læsende nisse. Matadorspil hører også julen til her. Vi glemte det dog i år fordi sønnike og jeg havde en masse at snakke om i stedet for.
Ha nogle skønne mellemjuldage :-))