mandag den 17. januar 2011

Masser af ord

(det er mest vand... ;-) )

Af en eller anden grund har ord det med at myldre frem ved sengetid. Jeg nærer en vis mistanke, mens jeg gør mig klar til at sove, for tankerne har travlt. Og ganske rigtigt; i det øjeblik jeg slukker lyset, begynder ordene at hoppe og danse som lotteribolde. Sætninger – for slet ikke at snakke om hele afsnit - bliver skrevet inde i hovedet.

Jeg vånder mig stille og prøver at puffe dem væk. Vi skal sove nu – alle sammen. Både tankerne og ordene og jeg. Men de hører slet ikke efter.

Til sidst giver jeg op og lader mig overmande. Tager dynen med nedenunder, tænder for computeren og henter mig et lille glas af den rare mands whisky. OK, kom så da – når I nu så gerne vil. Jeg kan altid sove en anden gang… ;-)

11 kommentarer:

REJEN sagde ...

Tja Mia, nogen gange er bare ikke noget at stille op med tanker og i dit tilfælde ord, der vil ud,men godt at du har mulighed for at sove på et andet tidspunkt...Det kan du jo gøre når du engang bliver gammel..hihi..;-D

mette b sagde ...

Hvor er det godt, at du så sætter dig og får skrevet ordene ud af hovedet :)
Nyd din dag

Madame sagde ...

Uha, det kender jeg også - nogle dage kommer ordene væltende, før jeg skal sove. Mit trick er at have en blog liggende på sengebordet.
Jeg håber, du fik en god søvn, da ordene var blevet skrevet ned ... :-)

Inge sagde ...

Jeg har papir og blyant liggende på sengebordet.. lige så snart ordene er skrevet kan jeg sove godt og roligt igen.. Det har været værst når jeg er i sidste fase af større skrive-projekt-arbejder.. Alle de geniale formuleringer dukker når hovedet ligger på puden.

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Jeg satser netop bare på at sove, når jeg bliver gammel... ;-)

Mette: Det er nemlig det, der skal til. Så snart ordene og tankerne er skrevet ned, så kan man sove igen... ;-)

Madame: Jeg har også altid en blok liggende, men jeg vækker min rare mand, når jeg tænder lyset - så vil jeg hellere liste nedenunder... ;-)

Inge: Jeg har også altid papir og blyant liggende, men jeg kan ikke skrive i mørke, og jeg vil ikke vække min rare mand. Så hellere sætte sig til rette i stuen med dynen; det er også meget hyggeligt... ;-)

Annette's space sagde ...

Hvad med at investere i en diktafon som du kan have på sengebordet.Indtal sætninger og afsnit og få dig lidt normal nattesøvn :-))

Mia Folkmann sagde ...

Annette's Space: Vil du tro mig, når jeg siger, at sådan én HAR jeg prøvet... ;-) Men det virker ikke helt for mig. Jeg skal helst se ordene på skrift... Det var ellers en fin idé... ;-)

Kate sagde ...

uha du er en modig kvinde... drikke at husbonds whiskey. Spøg til side, det lyder til at være alle tiders ægtefælle du har dig.
Og visa versa...

Mia Folkmann sagde ...

Kate: Min rare mand ved udmærket, at jeg godt kan holde fingrene fra de meget stærke og røgede whisky'er - puha, dem kan jeg bestemt ikke li'. Men han fik en GLENLIVET i julegave, og den er ikke så tosset... ;-)

Pia sagde ...

Det har jeg også tit prøvet, da jeg skrev sange. Det myldrede ind med gode linier og vers, og næste morgen var det hele væk, hvis ikke jeg stod op og fik det nedfældet på papir. Tit lå papir og skriveblok lige ved siden af sengen.

Mia Folkmann sagde ...

Pia: Jamen DET er man også nødt til. Jeg har så tit tænkt, at "det husker jeg nok på i morgen" - og så er det helt og aldeles væk....