søndag den 9. januar 2011

Om at være...

Somme tider drømmer jeg om at være et sted i længere tid. I nogle måneder måske. Det kan være i en by, jeg har forelsket mig i, eller det kan også være et eller andet naturskønt sted. Det kan være herhjemme – eller i udlandet.

Det er en helt speciel oplevelse at være stedfast, for i vore dage har vi alle sammen så travlt. Vi glemmer tit at være lige præcis HER. Når vi er på ferie, så piler vi gerne fra sted til sted, fordi vi skal se så meget som muligt på de par uger, vi har. Oplevelsen bliver en ganske anden, hvis vi i stedet går i dybden.

Da vi i sin tid for første gang besøgte ”vores” engelske byer, Great Malvern og Worcester, fandt vi dem ret kedelige. Men nu, hvor vi er der oftere og i længere tid ad gangen, har vi lært dem at kende på en helt anden måde.

Vi opdagede, at man kan gå den skønneste tur langs floden i Worcester, at der bag hovedgaden ligger en gade med smukke, gamle bindingsværkshuse, at der bag det ene ligger den mest charmerende have, og at der bor tårnfalke i det gamle klokketårn.

I Great Malvern oplevede vi søndagsstemningen, når der er koncert i parken, eller når der spilles bowling på græsplænen. Vi fandt den sødeste lille boghandel , der ellers havde gemt sig godt i den ”forkerte” ende af hovedgaden. Vi opdagede, at den tilsyneladende så kedelige butik i den anden ende af hovedgaden i virkeligheden ligner ”Skjerns Magasin” fra Matador med en gammeldags service, som ville have passet perfekt til serien. Og at Charles Darwins datter ligger begravet på kirkegården, fordi hun ikke overlevede sin sygdom trods de behandlinger, hun fik her.

Det er en stor fornøjelse at være. Bare være lige her, lige nu. Det er én af de ting, jeg så gerne vil dyrke mere – når jeg får bedre tid… ;-)

17 kommentarer:

Inge sagde ...

Det lyder som en god plan Mia, at være lige her lige nu.. Man kommer tættere på det sted man er, hvis man har og vælger at tage tid til at synke ned i nærområdet.

Jeg har det samme håb, at jeg engang får tid til at være i huset i Sverige i længere tid, at bo der, ikke bare en weekend eller en ferie.

Jeg tror på at det lykkes en dag, hvis vi vil det nok. :-)

Madame sagde ...

Jeg forstår dig så godt, Mia - det er noget helt andet at slå rod et sted i mere end en kort feries varighed. Da vi flyttede på landet, blev vores feriebolig til et helårshus, og det har gjort, at jeg kender de fleste listige små steder her nu :-)

Megan sagde ...

Gode ord fra dig, Mia! Du har ret, vi har ofte for travlt og skøjter rundt på overfladen af det tilsyneladende. Det er først, når vi tillader os selv at synke lidt dybere og ser detaljerne, at det store billede tegner sig. Paradoksalt, men sådan synes jeg det er! ;)

Som dig drømmer jeg om at tilbringe længere tid samme steder. Finde inspiration og opdage detaljerne. De små ting, som ofte ender med at være dem, man kommer til at holde mest af. Og så skrive selvfølgelig! Dejligt at drømme. Men mest af alt - som du skriver - bare at være lige her og nu!

God aften.

REJEN sagde ...

Ja, vi har nok for travlt med at fare fra det ene sted til det andet og få oplevelser hele tiden..Når vi er i kanoen handler det meget om bare at være og slappe for man kan ikke så meget andet i en båd og det er derfor vi stadig holder fast i vores kano...;-D

Annette sagde ...

Den følelse og længsel kan jeg godt sætte mig ind i. Tanken om, at opholdet skal være mere end bare lige at snuse, den lyder dejlig. Men som regel ender det med, at man styrter rundt, for at få så meget "med" som overhovedet muligt.
Hjertelig tillykke med den 1 års fødselsdag, hvor er det dog dejligt at man kommer til at "kende" alle de søde, rare og spændende mennesker via bloggen.
Knus og en god aften.

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Ja, det ville da også være vidunderligt. Bare nyde naturen og stilheden og dyrene og alt det andet dejlige svenske. Jeg tror, at man også lærer sig selv at kende på en hel anden rolig måde, hvis man giver sig tid. Så det må vi gøre en dag... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg kunne også sagtens have boet helårs i vores (tidligere) sommerhus, men det kunne jeg ikke forestille mig dengang. Og nu må jeg lægge andre planer... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg tror, at man kommer til at se mere "ind i sig selv", hvis man opholder sig det samme sted i længere tid. Så det er ikke bare stedet, man kommer til at lære indgående at kende, men også sig selv. På en anden måde. Tror jeg... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Jeg kan godt forstå, at I nyder jeres kano. Vi havde engang en kæmpestor gummibåd, som vi sejlede med på Arresø og på åer. Det var helt utroligt afslappende og meget dejligt... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Ja, et af de steder, jeg drømmer om at slå mig ned i længere tid, er (selvfølgelig) Brugge. Den stemning kunne jeg godt tænke mig at indsnuse i nogle måneder.

Ja, det er en stor glæde at lære så mange søde mennesker at kende via bloggen. Knus til dig og go' aften... :-)

Kisser sagde ...

Åh, hvor har du ret - der er stor fornøjelse bare at være, og egentligt kan stedet være underordnet, for når først følelsen er der, skal den bare nydes.

mette b sagde ...

At være og ikke lade sig flyde med strømmen og kun opsøge det oplagte, er for mig essentielt for mig og for mit helbred. Én af de ting, der gør mig glad, er når jeg lige her i mit nærmiljø går en tur og oplever fugle, jeg ikke har set før, forandringerne i naturen og en ny sti der fører et ukendt sted hen.
Lige nu sejler det hele i vand, så jeg er ikke lige at finde i ådalen, men så er der stier så mange andre steder.
Jeg nyder også min have og at være i nuet med min kreativitet.

Men at rejse til så smukke steder i England ville heller ikke være værst ;o)

Ellen sagde ...

Sød lille fortælling om dit elskede Malverns, og du har jo helt ret... på trods af, at jeg elsker at fare rundt i vores ferier for at få det hele med, så er vi altså også gode til bare at 'være' helt og holdent - heldigvis.
Det kan vi på ødegården. Er faktisk rigtig gode til det.
Vi vil gerne tilbringe lang tid af gangen derovre en gang. Og også lange perioder af gangen i England - dér er der nogle lokaliteter (udover den lille, velkendte landsby), vi skal 'være' meget mere i.
Men det kommer. Det ved vi.
Først er der lige en lang arbejdsperiode, der skal afsluttes...

Mia Folkmann sagde ...

Kisser: Ja, den følelse kan heldigvis nydes hvor som helst... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Mette: Ja, man behøver slet ikke at tage så langt væk; der er masser af oplevelser lige uden for ens dør - man skal bare have øje for dem. Det lyder dejligt, at du nyder naturen og dyrene omkring dig og kreativiteten i hverdagen. Det samme gør jeg her, og det er jeg meget taknemmelig for... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, selvfølgelig kommer der en tid, hvor vi får lov til at "være" i langt højere grad end nu, hvor så meget skal passes. Jeres svenske paradis er bestemt et sted, der fortjener ophold af længere varighed og det samme gør "Granny Flat'en". Det er OGSÅ dejligt at have så meget at se frem til... :-)

Brittsol sagde ...

Jeg drømmer om at bo på en lille Græsk ø nogle måneder, uden fjernsyn som jeg ellers ikke kan leve uden. Bare med gode bøger.
Brittsol