søndag den 22. maj 2011

Blå, blå blomster...

Når nu vi er ved de farvestrålende blomster - så er der jo også ceanothus - syrenen fra Californien. Den vokser også mange steder i England, og nogle af disse buske kan blive ganske imponerende i størrelse. Busken har de fineste små knaldblå blomsterklaser, og bierne er meget begejstrede...

Til min store glæde opdagede jeg, at jeg havde et eksemplar i Hollymounts have. Af behersket størrelse - endnu da - men dog en ceanothus. Den er jeg altså også glad for... ;-)

9 kommentarer:

Sussi / Sussinghurst sagde ...

...men desværre kan den vel ikke leve i Danmark, den ser ellers imponerende ud... når jeg går på efterløn - så ta'r jeg mig ski' en forårstur til England :)
(Ja, kusinen har ordentlig shoppet, jeg håber at hun viser mig alle sine dejlige indkøb, jeg ku' godt ha lyst til at stikke næsen i hendes nyindkøbte bog)

Loppe sagde ...

Fantastisk !!!

Enig med bierne!!

Ha´en dejlig uge Mia

Knus

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Til den tid har jeg nok bed and breakfast i Hollymount, så kan du komme og bo hos mig. Jeg ved, hvor de bedste buske er... ;-)

Loppe: Ja, er den ikke smuk og dejlig?! Du må også ha' en dejlig uge. Knus

Lavendel sagde ...

Jeg vil meeed på forårstur ...jeg synes jeg har set én, der ligner, men den blomstrer i september, så det kan ikke være den.

Madame sagde ...

Den er vel nok smuk! Sådan en har jeg ikke set før - sikke en vidunderlig farve!

Ellen sagde ...

Det er også en af mine yndlingsblomster - de er et fantastisk skue, når de er blevet store og står som én stor blå sky.
C har plantet et par stykker, så vi glæder os, til de har fået godt fat, men det er en sart plante og har det ikke helt godt med for meget vind, har hun fundet ud af.
Måske derfor, man ikke ser den i DK?

Mia Folkmann sagde ...

Lavendel: Selvfølgelig skal du med! Ku' det ikke bare være hyg'ligt... ;-)

Måske findes der nogle, der blomstrer om efteråret? Hmmmm, så godt kender jeg dem ikke. Men min blomstrer altså nu... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Den vokser vist heller ikke herhjemme (selv om det foresvæver mig, at jeg har set én på en planteskole engang...)

Ellen: Ja, den er nemlig ret sart, og derfor plantes den som regel op af en mur. Det er min så ikke blevet, men den klarer sig alligevel. Jeg skal nok bare ikke sætte forventningerne for meget op sådan rent størrelsesmæssigt... :-)

Ditte sagde ...

Det var dog en fantastisk farve (hvis billedet ikke snyder for meget ;-). Ærgerligt den ikke er at finde i de lokale planteskoler, men heldigt at du har sådan en i dit andet hjem :-)