mandag den 2. maj 2011

Dyrevenner


Dyrelivet stortrives her i Hollymount. Ænderne fra sidste år er her stadig, og de går rundt og ser ud, som om det er deres have. Kaninerne hygger sig, og det har musene åbenbart også gjort i vinter. Baghaven er ét net af små musehuller og gange, men tilsyneladende er musene væk nu. De er nok trukket ud på markerne.

I går var der træf her. Ikke blogtræf, nej (det var ellers en idé...) - men rovfugletræf. De sidste par dage har jeg hørt tårnfalke sidde og snakke til hinanden fra hver ende af haven, og på et tidspunkt kom én af dem drønende lige forbi vinterhaven, hvor jeg sad. Den var skarpt forfulgt af to store sortkrager, og de sorte fugle er i det hele taget altid efter rovfuglene. Det må være noget, der ligger i deres natur, for rovfuglene udgør næppe nogen fare for dem.

Lidt efter kom musvågerne på vingerne, og man skulle næsten tro, at de kom for at hjælpe med at jage de sorte fugle væk. Tre store musvåger svævede rundt over vinterhaven, og det hjalp tilsyneladende. De sorte fugle forsvandt i hvert fald.

7 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er et dejligt billede, du har har taget af anden! Åh ja, det er så sjovt at følge med i fuglelivet og i dyrelivet i det hele taget. Fuglene snakker med hinanden i modsætning til pattedyrene, der taler via kropssprog, hørte jeg i en radioudsendelse.
Ha' en rigtig god dag, Mia, klem :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, han er sød, andefyren her. Jeg holder meget af at følge med i livet omkring mig her, og der sker hele tiden noget. Jeg ville godt have hørt den radioudsendelse; jeg tror gerne at fuglene snakker med hinanden.

Også go' dag til dig. Knus... :-)

REJEN sagde ...

Dejligt billede af anden, og sikke en masse action der sker i din have...;-D

Megan sagde ...

Skøn and og i det hele taget. Det er en ære af få dyrebesøg! :)

Ha' en fin dag i det engelske. Håber det er lidt varmere end her!

Knus

Ellen sagde ...

Du hygger, gør du!
Det ville jeg også gøre...
Musene er meget søde, så længe de holder sig udendørs, og det gør dine vist.
Spændende med rovfuglene - og jeg er helt med på et blogtræf på Hollymount :-)

Loppe sagde ...

Enig med Ellen - vi skal da ha blogtræf & teaparty på Hollymount

Fin and

Knus

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Du kan tro, at der er action her. Jeg kan dårligt selv følge med... ;-)

Megan: Jeg anser det også for at være en ære. Jo, jeg tror, at det er varmere her, men det så blæser meget, at store grene knækker af træerne...

Ellen: Du kan tro, jeg hygger. Det kunne være sjovt med blogtræf her; mon ikke du er nem at lokke med... ;-)

Loppe: Jeg skal nok lade være med at købe de supersøde (som i oversukrede) kager, jeg købte sidst jeg fik besøg (af Ellen) her... Jeg kan smage dem endnu... ;-)