tirsdag den 17. maj 2011

Gode naboer


Da vi købte vores engelske hus, blev vi modtaget med åbne arme af naboerne. De syntes vist alle sammen, at det var ret sjovt, at vi - der havde lejet huset i ti år forinden - nu pludselig var blevet ejere af det.

Nu skal det med naboer tages med et gran salt, for de ligger så langt væk, at de kommer kørende i bil. Hvis jeg står på tæer ved vinduet i det ene af værelserne, kan jeg om vinteren, når der ikke er blade på træerne, se ned til et par af husene, men det er også alt.

Måske er et godt naboskab nok så vigtigt på landet, hvor man er langt fra alting, for der kan jo opstå situationer, hvor der er god brug for hjælp. Jeg kan huske dengang, hvor der var oversvømmelse så mange steder i England; der var et sammenhold og en hjælpsomhed uden lige. Englænderne er gode til den slags. De er gode til at stå sammen, når det gælder. Det er én af de mange ting, jeg holder så meget af ved England... :-)

8 kommentarer:

REJEN sagde ...

Dejligt at det er sådan at man kan hjælpe hinanden når der er brug for det..;-D

Madame sagde ...

Det er vel nok dejligt, at I har gode naboer, og at man holder sammen, når det gælder! Ja, det er jo en ganske særlig gave for jer, der ikke er i huset en stor del af året. Gode naboer er ikke en selvfølge - I er heldige.

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Ja, det er sandelig en god ting... :-)

Madame: Du kan også tro, jeg sætter pris på det. Jeg ved, at adskillige naboer holder øje med huset, når vi ikke er der - og jeg ved også, at det ikke er nogen selvfølge. Vi er bestemt meget heldige... :-)

Ellen sagde ...

Gode naboer er guld værd - og desværre, som andre også er inde på, ikke er alle forundt. Vi savner det meget, efter vores perfekte naboer flyttede til mere ældrevenlige forhold.
Men... min oplevelse er, at når det virkelig gælder, som du skriver, kan danskerne - og stort set alle andre - også godt finde ud af at hjælpe hinanden i nødens stund.
Det er bare ikke så tit, vi har brug for at vise det. Heldigvis, kan man sige ;-)

Glæder mig til det nye Anglofilia :-D

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, heldigvis har vi været forskånet for helt så store ulykker. Men selvfølgelig kan vi også stå sammen, hvis det bliver nødvendigt. Det nye magasin ER på vej, men på grund af de nyligt forhøjede portopriser er jeg blevet nødt til at sende det som B-post. Det gør så næppe den store forskel, egentlig - for jeg havde en stærk fornemmelse af, at det også som A-post var 3-4 dage undervejs... ;-)

Gowings sagde ...

Englænderne har rigtig god træning i at stå sammen,- også når det ser allermest sort ud. Det er en mærkelig cocktail øen med dens øboere, som samtidig har udgjort navlen i imperiet, hvor solen aldrig gik ned.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Det er ekstra heldigt med gode naboer når i nu ikke er lige i nærheden af jeres hus. Fin pude!

Mia Folkmann sagde ...

Gowings: Ja, det må man sige. Og egentlig har de fleste englændere indvandrerbaggrund, fordi der igennem tiden har været så mange forskellige folkeslag, der har slået sig ned her. Vikingerne f.eks. Måske er det derfor, vi føler os sådan hjemme derovre... ;-)

Sussi: Ja, er den ikke flot? ;-)