mandag den 20. juni 2011

Aftentur


Nu har den samlede bestand af solsorte skældt ud den sidste halve time, så til sidst måtte jeg ud for at se, om det var uglen, de brokkede sig over. Det var det! Jeg kunne høre den, men desværre ikke se den.

Til gengæld opdagede jeg, at hvepsene havde anlagt landingsbane på én af bjælkerne under taget, og den går altså ikke. Jeg kan ikke fordrage at gøre dyr fortræd - heller ikke insekter - men jeg vil ikke have hvepse inde i mit hus. For to år siden prøvede jeg, hvad det vil sige, når de små kræ får for lang line... og det skal vi ikke ud i igen!

Aftenturen i haven blev længere end beregnet, for selv om det var halvmørkt og støvregnede, så var det en fornøjelse. Gyvel, roser, jasminer - alt duftede så skønt, og duftene blev nærmest forstærket af regnen. Og mens jeg stod og snusede af alle kræfter, kom flagermusene frem fra deres lune bolig under garagens tag og fløj lydløst forbi.

14 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Hvilket rigt dyreliv, du har i haven. Ugler, det er vel nok dejligt. Jeg vil give dig ret i det med hvepseboet, der må man være hård og kontant.

Ja, juni er en skøn dufte-tid, alting står så flot så det er med at nyde det.

Ulla

Madame sagde ...

Din aftentur lyder fortryllende dejlig, Mia, men nej, vi vil ikke have hvepse - godt du opdagede, hvad de havde planer om!
Rigtig god ferie :-)

Inge sagde ...

Det lyder som en smuk aften :-)

REJEN sagde ...

SIkke en dejlig aften, kan godt forstå at du ikke vil have hvepsene så tæt på...;-D

Mia Folkmann sagde ...

Frk. Anemone: Ja, juni er en dejlig måned, og man kan tydeligt mærke, at der ikke er den samme hektiske stemning, som der var sidste måned. Det er, som om alle HAR fået de dyrebørn og fugleunger på vingerne, som de skulle. :-) Ugler er jeg særligt begejstret for, og jeg ved, at der bor én i det store hule træ lige udenfor. Men i går var der også én i træet nede på marken, og det var den, de skældte ud...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg går næsten hver aften en sen aftentur, så lige før det bliver mørkt, for der er altid noget at se på... ;-)

Inge: Det var en dejlig aften. Men nu lover de øspøs regn de næste par dage, så måske bliver det mere til indendørs sysler... :-)

Reje: Nej, de må godt være i haven, men ikke indenfor, mange tak... ;-)

Loppe sagde ...

Bare et 'knus' her fra!

Prikker i luften sagde ...

Da jeg selv er total vild med både dyr og england har jeg meldt mig ind på din dejlige blog:-)

Ellen sagde ...

Åhhh - jeg er GRØN! Selv om jeg har det godt, hvor jeg er lige nu, kan jeg næsten ikke vente med at kommer til UK på sommerferie, når jeg læser dit dejlige stemningsbillede.
Alting dufter altid meget mere intenst, når det er vådt - ikke kun hunde, heldigvis, men også blomster ;-)

Ditte sagde ...

Mmm, duften når næsten helt til Sjælland - tak for en dejlig beskrivelse :-) En havevandring når mørket falder på er nu dejlig.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Du skriver altså dejligt - man fornemmer stemningen.

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Åh, hvor sødt! Stort knus igen... :-)

Prikker i luften: Hvor dejligt! Du er hjerteligt velkommen... :-)

Ellen: Jamen til den tid er det mig, der bliver grøn ved du. Så glæd dig bare; der er også skønne dufte til den tid. (Men lige nu ER det altså superdejligt!!) :-)

Ditte: Jeg elsker mine aftenvandringer, og det er fast tradition. Også i regnvejr... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Tak! Hvor er det dejligt, at du kan lide det... :-)

Gowings sagde ...

Og roserne dufter, som ingen parfume kan gøre dem efter...