torsdag den 30. juni 2011

ArbejdstorsdagAv, åh, piv - jeg er øm i muskler, jeg ikke vidste, jeg havde...

I dag har jeg malet (nogle af) bjælkerne på mit gamle hus, og det er ikke bare ligetil. De er nemlig malet med plastikmaling før, og det synes træværket bestemt ikke om! Så den maling skaller af og skal først fjernes, inden den nye lækre linoliemaling - medbragt fra Sverige via Danmark - påføres. Den synes de gamle bjælker til gengæld godt om. De suger til sig og bliver bløde og lækre og velduftende.

Og da min rare mand havde en arbejdsopgave i dag, så kunne jeg da bare selv. Ideen var god nok i begyndelsen, men du milde, hvor er jeg træt nu. Jeg nåede kun en 7-8 bjælker, så det er en proces, der vil foregå resten af mit liv. Med jævne mellemrum. Til gengæld bliver jeg hærdet, for mens jeg før strøg afsted, når der var en hveps i farvandet, har jeg i dag stået med hvepse om ørerne og malet (der var nemlig en meget tillokkende busk med nektar lige ved siden af - og det er ikke så nemt at stryge afsted, når man står og balancerer på en stige).

Nu er det så spændende, HVOR lang tid det tager, før sort linoliemaling bliver slidt af hud. For selv om jeg har skrubbet og skuret, så er der stadig en del tilbage. Lige nu ligner jeg en mariehøne med rød hud og sorte prikker... ;-)

8 kommentarer:

Megan sagde ...

Træværk er glad for linolie ja. Det er guf! :) Håber du kan bevæge dig uden for mange AV i dag!

Forhåbentlig var det bier og ikke hvepse, som sværmede om dig, da du malede!?

Ha' en dejlig fredag i det engelske. Er en lille bitte smule misundelig, MEN der er jo også dejligt i Danmark! ;) Knus.

REJEN sagde ...

hihi, håber du får mulighed for at hvile dig lidt i dag, husk at strække lidt ud, det hjælper altid..;-D

Madame sagde ...

Pyha, det lyder hårdt - og som fast arbejde i mange år! Men tænk at nogen kan finde på at smøre plastikmaling på udendørs træværk ...
God fredag til dig, Mia, og forhåbentlig uden alt for værkende muskler!

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det VAR hvepse, og dem er jeg ikke så vild med. Der er masser af bier ude i min kløvergræsplæne, men hvepsene kan også søge nektar i visse planter. Og den, jeg stod og malede hen over, var én af dem... ;-)

Jeg har fundet ud af, at løvstikke-blomster er særligt hvepseegnede - så jeg tror altså, at løvstikken ryger. Til fordel for nogle andre krydderurter...

Reje: Ja, det var en god idé at strække ud. Man får ondt i læggen af at stå på en stige så længe, men udstrækning må være det, der skal til... :-)

Madame: Nej, du har ret. Plastikmaling hører ingen steder hjemme og slet ikke på sådan et gammelt hus. Jeg er i fuld gang med at uddanne mig selv til "bindingsværksmester", så det er noget med linoliemaling, tjærekit og tjæret værk, som man kan komme i huller. :-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Så længe du ikke ligner en Mariehønelarve så er der da ikke noget at være ked af.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Hi hi, ja, du har ret: De er godt nok ret grimme... ;-)

Ellen sagde ...

Svenskerne kan bare noget med træ og træpleje, så jeg tror, det var en rigtig god ide at købe jeres materialer ind i det svenske.
Men det er lidt slemt for kroppen at få malet alt det, og vi har et helt hus af træ... ikke kun bindingsværket :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det er altså drøjt, men til gengæld holder resultatet pænt længe. Desværre kan jeg ikke nøjes med træværket, de hvide fag ind i mellem skal også have en tur, men det er med en anden type materialer, som jeg lige skal have lokaliseret. Selv om der er så mange bindingsværkshuse herovre, er det ret svært at finde ordentlige materialer... :-)