onsdag den 22. juni 2011

Fede egern


I dag har der været stor utilfredshed blandt havens fugle. 

De herboende egern har nemlig fundet ud af, hvordan man sidder med en tå på én gren og en anden tå på foderautomatens fodstøtte og samtidig gnasker sig ind på frø og nødder og andre gode sager. 

Da vi har ikke mindre end seks grå egern, går det livligt for sig. Vi har stor fornøjelse af at se dem tosse rundt, men de er altså dyre i drift, for de gør kraftigt indhug i beholdningen. Og samtidig bliver de federe og federe; jeg kan næsten se dem gro… Beviset er hele TO grene – ganske vist tynde – der er knækket under den voksende vægt!

Men fuglene synes altså ikke, at det er spor sjovt. De små mejsebørn vil gerne have en bid med, men tør slet ikke nærme sig – hvorimod de store musvitter benytter sig af hvert ledigt øjeblik. Vi har også et flagspættepar, der højlydt snakkende prøver at drøne ned og kapre en bid, men det lykkes sjældent – til spætternes store fortrydelse. Det høres tydeligt!

Vi prøver at optage en film med de små røvere – hvis det lykkes, kommer den senere… :-)

13 kommentarer:

Madame sagde ...

Det kunne være sjovt, hvis du kan optage en film med de små overvægtige egern :-) Her hos os er de også grådige - kunne du eventuelt hænge et foderhus op i en snor, så egern ikke har mulighed for at komme derind?

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, jeg bliver nødt til at gøre et eller andet, så pipperne også får. Et eller andet sted har jeg en egernsikret foderautomat, som jeg kan hænge op et andet sted.

Det med snoren lyder meget smart, men jeg tror faktisk godt, at disse engelske egern kunne finde ud af det. De er RET smarte. Lidt FOR smarte, faktisk... ;-)

Annette sagde ...

Hvor må det være vidunderligt, at kunne betragte dyrenes verden så tæt på ☺.
Utroligt, at den smukke lille skat du viser os billede af, er sådan en grådig størrelse ☺.
Fortsat rigtig god ferie.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Du kan også tro, at jeg nyder det. Nu har jeg været ude og hænge en speciel beholder op, som fuglene forhåbentlig kan have i fred. Og så har jeg fjernet den gren, der gjorde det lidt for nemt for de små røvere. De må meget gerne tage for sig, men de skal jo også spise lidt andet kost fra naturens spisekammer... :-)

Havehyrden sagde ...

jeg tror faktisk at jeg kunne bruge en hel dag på at observere dyrelivet i haven. Der er nogle pudsige episoder ind i mellem. Glæder mig til en video med de små tykke ;)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Du må huske at give besked til de næste beboere om at fodre dyrene, de skulle jo helst ikke blive alt for slunkne :-)

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrden: Også mig! Hver morgen sidder jeg og falder i staver over morgenmaden, for der er bare så meget at se på... ;-)

Sussi: Dåserne med fuglefoder har en fremtrædende plads på bordet lige ved indgangen. Og dåserne er altid fyldt op, når jeg tager herfra - så håber jeg, at folk forstår en kraftig hentydning! (Og ellers må de små kræ klare sig selv - de har huld nok at tære på foreløbig, og der er jo masser af mad på grunden. I øvrigt har jeg planer om at plante hassel til ære for de små pelsdyr... :-)

Megan sagde ...

Egern er nogle skønne fætre (og kusiner) ;)

Håber det lykkes med at få dem filmet!

Pia sagde ...

Dejligt at have sådan et dyreliv udenfor vinduet.
Dine egern er vist nogle små "rovdyr"
Håber du finder en løsning, så alle havens dyr får lidt at spise :-)

Mariane sagde ...

Tak endnu engang for alt du deler med os, Mia - Det er bare skønt. Og en af de vidunderlige ting moder Jord giver os. Vi kan få lov til at betragte naturen på første række. Jeg har læst et eller andet sted at de små grå egern har udryddet de røde egern i England? Vi kan dog stadig se de røde egern her i Danmark (hvis jeg ellers kan komme så tæt på at jeg får et ordentligt billede hæhæ) - Tak endnu en gang. :)

Ellen sagde ...

Jeg tror egern er nogle meget begavede væsener, deres størrelse taget i betragtning. Ikke kun din herlige beretning her, men også andre bekræfter, at de frække små pus altid finder en løsning til nem adgang til mad :-)

Københavns restauranter sagde ...

Det er sjovt og hyggeligt at iagttage havens dyreliv, især når man følger det i løbet af året :)

Hilsen

Henrik
http://københavnsrestauranter.dk/

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg tror det lykkedes. Men jeg skal nok øve mig lidt mere... :-)

Pia: Ja, nu har jeg prøvet at dele sol og vind lige - der skal også være lidt til mejserne...

Marianne: Ja, det er rigtigt. De grå egern har (til mange englænderes store forbitrelse) udryddet de røde, og der bliver arbejdet intenst på at få dem tilbage. Jeg er nu ligeglad med farven; jeg synes de er søde alle sammen. :)

Ellen: De er ret udspekulerede, og jeg er ved at dø af grin over deres numre. Sidste nyt er et "dødsspring" fra træet til frøbeholderen - sådan kast sig ud i luften og håb på at gribe - for det ER jo lykkedes dem at knække den gren, de ellers sad på... ;-)

Henrik: Ja, jeg elsker det, og jeg kan tilbringe timer med bare at kigge... :-)