lørdag den 23. juli 2011

En mus på fransk visit


"Der er en mus nede i lyskassen" udbrød min mor. "Den kan ikke komme op".

Jeg skyndte mig ud og kiggede ned mellem tremmerne. Ganske rigtigt, dér sad en yndig lille mus og så meget fortvivlet ud. Men tremmeværket er tungt og næsten helt umuligt at løfte op uden at pådrage sig en rygskade, og vinduet nede i kælderen kan godt nok åbnes, men jeg ved, hvor hurtig en lille mus kan være. Hvis den slap fra mig ud i kælderen, ville jeg nok have svært ved at finde den. Men det ville Rikke, min mors kat, ikke...

Jeg fandt en solid gren med bark på og stak den ned mellem tremmerne. Musen fattede straks pointen og begyndte at kravle op mod friheden, men hver gang den nåede halvvejs, gled den baglæns ned igen og landede med et lille bump i bladene på bunden af lyskassen.

Den prøvede igen og igen og til sidst gav den op. Farvel, onde verden, så den ud til at sige - og så måtte jeg jo til det og håbe, at den ikke smuttede fra mig. Jeg fandt et stort glas og et stykke pap, og den udmattede mus var heldigvis nem at redde. Lidt efter bar jeg den ned i den bageste ende af haven, hvor Rikke ikke var, og så blev den lukket ud og forsynet med en madpakke i form af et stykke ost.

Jeg fik aldrig fotograferet den lille mus, for jeg syntes, at det var synd at lade den vente på friheden. Så "this is one I did earlier"...

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Det var rigtig dejligt, at redningsaktionen lykkedes! Vi har været ude for, at en mus forvildede sig ind i huset og druknede, fordi den ville gemme sig i toilettet.
Mia, jeg vil lige fortælle dig, at Stine fra http://kongmorsverden.wordpress.com/2011/07/23/audiens/
holder blogtræf på Frilandsmuseet den 7/8 kl. 13. Håber vi ses :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Tusind tak for din oplysning; jeg sad lige og var ved at skrive til dig. Åh ja, jeg kan godt huske den forfærdelige historie om musen i toilettet... Men denne her endte altså godt... :-)

Rasmine sagde ...

Kvik, lille mus!

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Ja, jeg blev faktisk meget imponeret over, at den straks forstod, hvad pinden skulle bruges til... ;-)

Ditte sagde ...

Flot redningsaktion, Mia!
I gågaden i Frederiksværk var der for nogle uger siden en anden redningsaktion. En andemor med 10 ællinger var på vej til kanalen, da en hund forskrækkede dem og de fem af ællingerne faldt i en nedløbsbrønd. To mænd smed jakkerne og brød uden betænkning belægningen op så de kunne komme til. De fik ved hjælp af et langt fejeblad fra isenkræmmeren til sidst reddet dem alle op igen :-)

REJEN sagde ...

det var godt den lille mus fik hjælp til at komme op og videre med sit muse-liv...De er nu søde når de sidder og kigger på én..;-D

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Hvor ER det godt at høre, at der er søde mennesker til! Jeg er helt elendig, når sådan en andemor trasker rundt med sine ællinger, for de er så ubeskriveligt yndige. :-)

Reje: Ja, jeg er ret vild med mus, må jeg indrømme. (OGSÅ med mus... ;-) )

Lillian sagde ...

Det var en rigtig sød musehistorie :-) (jeg redder også mus, frøer og edderkopper).

Gad vide hvordan det gik med solsorteungen du forsøgte at redde i Ribe klosterhave :-)

Megan sagde ...

Det var dejligt at læse Mia. Jeg ville have gjort det samme og frydede mig over, at du fik musen ud i friheden! :)

Mia Folkmann sagde ...

Lillian: Jeg har altid glas stående parat - i forskellige størrelser - så man kan "lempe" forskellige kræ udenfor, hvor de hører hjemme. Åh ja, solsorten... jeg håber sandelig, at den fandt ud igen - men det tror jeg nu på... :-)

Megan: Godt, at vi er flere, der holder af de små væsener. De ER da også bedårende... ;-)

Ellen sagde ...

Mus er nogle meget søde, små væsener - bare de holder sig uden døre :-)
Det var imponerende, at den så hurtigt gættede fidusen med pinden.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det var en meget intelligent mus! Men det var en lang tur op ad pinden, og det var meget ynkeligt at se den glide baglæns ned igen. Jeg er så glad for, at den blev reddet... ;-)