søndag den 28. august 2011

Ting og sager

Dette engelske får skal IKKE sælges... :-)

Hele lørdagen pakkede jeg kasser med ting til loppemarked, og da jeg vågnede klokken seks, styrtede det ned. I tove! Igen! Det så bestemt ikke ud til at holde op lige med det samme, men selvfølgelig gjorde det det alligevel, da jeg havde meldt fra! Altså!

Så ingen loppemarked til mig i dag, men til gengæld har jeg meldt mig til endnu en dag på Travbanen. Det er indendørs, så her kan jeg vel få lov til at stå tørskoet med mine ting...

A pro pos ting - så er det overraskende svært at sælge ud. Har du det også sådan? Selv om det er noget, der har stået i et skab i ti år, så har man alligevel ondt ved at skille sig af med det. En lille sparegris i keramik blev mødt med ordene "arj, vil du sælge den? Den er da sød..." Ikke desto mindre har den henslæbt det sidste årti i det øverste køkkenskab. Eller mig selv - flere gange - da min rare mand fandt nogle film frem: "Nej, lige den film må du da ikke sælge. Den var bare så god!"

Det gælder om at sortere og prioritere. Vi gemmer alle de rigtig gode ting, og det har intet med værdi at gøre. Det kan sagtens være billige ting, men det er de ting, der får os til at trække på smilebåndet og giver os hverdagsglæde. Det er den musik, der giver os gåsehud, og det er de film, som vi ikke kan leve uden. Men hvem har egentlig sagt, at det skal være nemt at vælge...?  ;-)

6 kommentarer:

Deborah sagde ...

Du kan tro, jeg kender det. Jeg er en "klaphat" til at smide ud. Men hvis jeg hænger på den og ikke har lyst til at smide noget ud, så beholder jeg, for ellers ved jeg, at jeg fortryder. Men jeg har helt sikkert også noget oprydning, at tackle her. For der er noget, der kan ryddes op i. Nemt - nej!!! Jeg kommer ned og hilser på dig på Travbanen. Og iøvrigt - fåret - glad for du i beholder, for det er da skønt, og vil du, så giv lige et praj ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Deborah: Det må du endelig gøre... Jeg skal derned den 17. sept. og den 1. oktober + 29. oktober. Fåret her er en af mine yndlingsting; jeg er ret vild med keramikting og især -dyr. :-)

Madame sagde ...

Det var synd, at du fik meldt fra - og så holdt regnen op! Jeg gik på loppemarked i tordenvejr og blev fuldstændig gennemblødt :-)

Ja, jeg synes, det kan være svært at vælge, hvad man vil gemme, og hvad man vil skille sig af med. Men som regel gemmer man vel for meget - det er jo også rart at få plads til lidt nyt ;-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

hm, jeg er en af dem der altid KØBER på loppemarkeder..... jeg har nu skåret ned på besøgene - jeg HAR ikke brug for mere.

Lotte sagde ...

Da jeg gik i gang for halvandet år siden med at rydde op og ud, forære væk, kassere og sælge - da var det jo med et større mål for øje. Der ER bare ikke ret meget plads i båden, og for mig handlede gemmekriteriet meget om, hvorvidt jeg ville betale for opbevaringen af genstandene i 3-4 år. Var de virkelig det værd, eller ville det være billigere at genanskaffe, når vi en gang kommer hjem igen?
Jeg forærede meget tøj væk. Bøger ligeså, og holdt ligesom du også et loppemarked. Det føltes godt hele vejen igennem - og jeg har ikke fortrudt én eneste disponering. Men jeg tog mig også rigtig god tid til sorteringen.
For mig var det nærmest en kartasis-oplevelse. For selvom jeg af natur er samler, så føles det vildt godt at få renset ud med mellemrum. Hellere se tingene vække glæde hos andre, end at de samler støv hos mig.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg er lidt samler af natur, så jeg har svært ved at skille mig af med mine yndlingsting. Men det er faktisk rart at "lufte lidt ud" ind i mellem... ;-)

Sussi: Loppemarkeder er også sjove, men jeg kommer der mest, når jeg søger efter noget. Da jeg skulle indrette Hollymount, gik jeg meget på marked for at finde ting til huset, men nu gør jeg det ikke så tit.

Lotte: Ja, når det kommer til stykket, er der ikke så meget, man er parat til at betale for opbevaringen af i 3-4 år. Men selvfølgelig har man nogle yndlingsting, som bliver "fredede". Vi tager nogle ting med til Hollymount, men det ER faktisk møbleret og udstyret, så der er ikke plads til ret meget.
Jeg er også selv samler af natur, men jeg kan godt se bort fra det, når jeg i stedet kan se frem til en sjovere livsstil og flere oplevelser. :-)