onsdag den 14. september 2011

Hjerneceller i dvale

Jeg tror, at sommerens meget regn har fået mine hjerneceller til at ruste! I hvert fald er der noget, der tyder på det! Jeg ved da GODT, at Steffi Graf er gift med Agassi (jeg har lige skrevet en artikel om Wimbledon), og jeg ved da GODT, at læren om celler hedder cytologi (jeg har læst en masse helsebøger). Til gengæld aner jeg ikke, at Astana er hovedstaden i Kasakhstan, eller hvad planetarisk tåge er. Jo, vi kommer skam vidt omkring i det daglige...

Vi har nemlig genoptaget vores hverdagsritual med quiz til maden (det er sådan nogle rigtig dårlige vaner, man kan have, når man bare er sig selv og ikke behøver at sidde pænt ved bordet). Hver dag tager vi en halv-times dyst med HVEM VED MEST fra svensk TV. Det gør kun sagen lidt værre, at det hele foregår på svensk - her har jeg en klar bagdel, for min rare mand er bornholmer og nærmest født op med svensk TV. (Det er jeg egentlig også, men jeg indrømmer det bare ikke, shhh.....)

Lige nu fører han. Med et par point. Men jeg skal nok komme efter ham, skal jeg. Mine hjerneceller trænger bare til øvelse - og lidt rustfjerner måske... ;-)

11 kommentarer:

Megan sagde ...

Sidder I virkelig og spiller quiz, mens I spiser. I grunden ret hyggeligt, synes jeg! ;)

Jeg kan godt lide at læse i min bog, når jeg spiser alene. Det gør, at jeg nyder maden mere og den varer længere. Jeg spiser langsomt, fordi jeg også skal læse. Specielt hvis bogen er god! :)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Ja, det gør jeg også, når jeg spiser alene. Et bog eller et blad. Men vi sidder næsten altid og ser et eller andet til maden - som regel en quiz - og det er i virkeligheden ikke altid så praktisk, hvis man nu skal svare midt i et guml... ;)

Prikker i luften sagde ...

Det lyder da rigtig hyggeligt at i sådan sidder og quizzer til maden:-)men på svensk!det lyder ikke nemt;-)men sikkert god hjernegymnastik. Ha en god aften:-)

Mia Folkmann sagde ...

Prikker i luften: Det er nemlig lige det det er - både hjernegymnastik og hyggeligt... ;-) God aften til dig også!

Inge sagde ...

Rustne hjerneceller kan heldigvis pudses op, jo mere de bruges jo bedre bliver de.. :-) God kamp..

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Ja, det satser jeg på. ;-) Tak!

REJEN sagde ...

Det lyder hyggeligt og mon ikke du kommer efter det..;D

Madame sagde ...

Hihi, det lyder hyggeligt, Mia :-) Her fik vi vores dosis svensk i form af krimien i går aftes. Jeg skal lytte godt efter, for jeg er ikke vokset op med svensk tv.

Ellen sagde ...

Altid godt at have en god undskyldning for at tabe ;-)
Vi gør også alt det, vi ikke tillod os selv (eller børnene), da vi havde børn - og ih, hvor er det altså hyggeligt :-D

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Det håber jeg sandelig! :-)

Madame: Jeg ved ikke, hvorfor vi altid hørte svensk radio i mit barndomshjem, men det gjorde vi. Jeg synes endda, at jeg taler svensk som en indfødt (det synes svenskerne så ikke...) ;-)

Ellen: Ja, undskyldninger kan man altid finde. Det er nemlig rigtig hyggeligt med alt det, man ikke "bør"... ;-)

Anonym sagde ...

Det program er jeg også ret vild med, selv om jeg kun ser det med jævne mellemrum når jeg lige falder tilfældigt over det.