mandag den 5. september 2011

Sjip sjap


Sikke et vejr! Det har sjasket ned hele dagen, men mon ikke det har det over det meste af Danmark? Sådan en landsdækkende våd og grå mandag. Mine to parakitter er helt ligeglad med regnen; de sætter sig tværtimod helt hen til tremmerne, så de kan få vandstænk på de farvede fjer. Parakitter er nogle rigtige badenymfer...

Jeg glæder mig ikke så meget over regnen, som jeg ærlig talt er lidt træt af, men over udsigten til mit æbletræ, der står og lyser op derude på den våde græsplæne. I år er det spækket med rødmende æbler i modsætning til sidste år, hvor der var spindemideting over det hele og næsten ingen høst.

Hvis ellers ikke et stormvejr kommer mig i forkøbet, så er der masser af æbler til gnaskning, til æblemos og til den dejligste, hjemmelavede æblekage. MED flødeskum! :-)

7 kommentarer:

REJEN sagde ...

Ja nogle er glæde for vand og vi andre har bare fået nok..Det bliver dejligt når du kan plukke dine æbler...;D

Ellen sagde ...

Hold da op med æbler... du kan forsyne hele nabolaget :-)

Ord i landskap sagde ...

Oppskrift?? ;)

Madame sagde ...

Det var sjovt, Mia - vi havde det skønneste vejr hele eftermiddagen, næsten ulideligt varmt. Men formiddag og aften var meget, meget våde.

Det bliver et godt år for æblehøsten - her bugner det også og lover godt for æblekagerne :-)

Annette sagde ...

Jeg håber, at du til trods for stormens rasen og fuglenes hunger efter lækre æbler, også får din del. For en gang æblekage eller æblegrød/suppe, det må der altså til engang imellem.

Tak for svaret omkring DVD´en, selvfølgelig er det "As times goes by", de er så hyggelige sammen, det par. Vi har en række kanaler, der genudsender tidligere udsendelser og det er sket, at jeg pludselig har opdaget et afsnit af serien. Den serie der oftest sendes afsnit fra er "One foot in the grave", den kan jeg også fint hygge mig med.
Fortsat god arbejdslyst i retning af det "lettere" liv ☺.

Brittsol sagde ...

Det lyder hyggeligt med æblekage og flødeskum.

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Ja, nu vil vi godt have lidt tørt efterårsvejr... :-)

Ellen: Det gør jeg også. I hvert fald nabolagets fugle... ;-)

Ord i landskap: Den hurtige til hverdag er bare frisklavet, lun æblemos lagt i lag med (købt) økologisk æblekagerasp. Jeg har andre gode opskrifter, blandt andet nogle engelske, som jeg skal komme med senere... ;-)

Madame: Ja, det ser ud til, at alt det regn har været godt for noget. Jeg tror aldrig, jeg har haft så mange æbler før... ;-)

Annette: Ja, "One Foot in the Grave" har jeg også set mange gange. Elsker den sure gnavpot, der er så umådelig morsom at høre på - men det må være en smule trættende at være hans kone... ;-)

Brittsol: Jeg er en udpræget hyggefryns... ;-)