mandag den 12. september 2011

Tilbage til fortiden


Jeg har altid elsket ting, der hørte til barokken. Hvis man ellers troede på den slags, skulle man tro, at jeg har været der før, for jeg føler mig i den grad hjemme i tidsperioden omkring det 17. og 18. århundrede.

Allerede da jeg var seksten, holdt jeg af mørkt egetræ, der var mærket af tidens tand. Jeg nød at gå i antikbutikker med rustikke møbler; jeg havde altid tændte stearinlys i stager af støbejern, og jeg lyttede til spændende musik af Bach og Vivaldi. Senere lærte jeg mange andre komponister at kende, så jeg efterhånden fik en ret pæn samling af barokmusik.

De barokke tilbøjeligheder har jeg stadigvæk. Nu har jeg et smukt flamsk vægtæppe hængende, der godt kunne ligne noget fra dengang, og jeg har en flot løvelampe, der egentlig er en afstøbning af en figur fra et meget gammelt engelsk hus.

Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det var en ren tilfældighed, at jeg endte med selv at få et hus fra midten af 1600-tallet...

9 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Spændende overvejelser! Hvis man tror på den slags, må jeg have haft unfinished business i flere af de ældre perioder ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Det kan være, at du har danset adskillige pavaner i sin tid... ;-)

Rasmine sagde ...

Jeg har en stærk mistanke om, at de så har været efterfulgt af gaillarder ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Sikke'n masse sjov du har haft... ;-)

Madame sagde ...

Vores historie har altid virket dragende på mig, men ikke specielt barokken, selv om Bach og Vivaldi hører til mine absolutte yndlingskomponister :-)

Ellen sagde ...

Historie er smadderspændende, og jeg sluger glad og gerne historiske magasiner og tidsskrifter. Men... jeg tror ikke det har været så sjovt i den virkelige verden dengang, og slet ikke for alle de, der ikke hørte til samfundets højeste klasser.
Men det gjorde du nok også ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Også mine, men jeg har nu så mange yndlinge... ;-)

Ellen: Jeg har også altid elsket historie, men du har ret - det var nok ikke spor sjovt. Ikke engang for de herskende klasser - bare ét forkert træk, så..... ;-)

Gowings sagde ...

Jeg er kommet til den konklusion, at der ikke er tale om en tilfældighed...

Mia Folkmann sagde ...

Gowings: Nok ikke helt... ;-)