mandag den 12. december 2011

En rigtig engelsk julekageMan får helt lyst til at prøve at fremstille en rigtig engelsk julekage. Men mon den bliver så fin som Delia Smiths her? Jeg tror, at hun har øvet sig... ;-)

11 kommentarer:

Hyacinth Bucket sagde ...

Hvor blev den flot...:-)

Har fået tilsendt et par jule fra min engelske steddatter julekage i dåse lige til at lave...men sådan dekoration har den aldrig fået.
Det var jo nok for hendes fars skyld for jeg synes at den engelske julekage er alt for tung.
I norge lavede min mormor en lignende da jeg var barn. Også en rimelig tung kage. Efter nogen dage blev den skåret i fine skiver og spist med smør på, næsten som et stykke brød..:-)
Det smagte godt kan jeg huske..:-)

Hej fra Lisbeth

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Jeg er ikke så vild med smagen, jeg tror man skal være meget anglofil for at nyde den i større mængder :)Min øverste chef (måske hans kone) laver en hvert år - vi skal gætte hvad den vejer (den er tung) og den, der kommer nærmest vinder en præmie - men for søren da hvor er den "rich" - man skal kun bede om et lille bitte stykke, hvorfor der da også er masser af kage, selvom vi er mellem 50 og 75 mennesker til seancen.

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Jeg er meget imponeret over, at glasuren (og marcipanen nedenunder) bliver så glat og fin. Sådan ser min aldrig ud... ;-)

Jeg husker en helt anden ting fra min barndom - nemlig hvedekage, som min bedstemor bagte. Det var en slags "kaget" brød, der smagte aldeles vidunderligt. Vi fik det med smør på juledags morgen - og jeg kan smage det endnu. Opskriften blev desværre væk, så det er aldrig lykkedes mig at lave den helt efter. Men næsten...

Sussi: Ja, du har ret. Man skal være virkelig anglofil - jeg synes også, at det er for meget af det gode. Men de er så superflotte at se på.

Det med det tunge gælder også for den christmas pudding, som man koger og får til dessert. Jeg er i det hele taget ikke sikker på, at min mave kan lide den engelske julemad, ti hi...

Ellen sagde ...

Hvor er den fin ... jeg hører faktisk til blandt de, der godt kan lide en Christmas Pudding.
I beherskede mængder, godt nok, men det smager godt :-)
Jeg har en opskrift, men det tror jeg simpelthen aldrig, jeg får taget mig sammen til at forsøge mig med - det er et voldsomt stort arbejde :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: I Waitrose kan man få et "kit", hvor alt ligger samlet - og så skal man "bare" bage kagen og pynte den som vist. Hvorfor har jeg på fornemmelsen, at mit forsøg IKKE ville komme til at se sådan ud?! ;-)

Madame sagde ...

Ja, skøn ser den ud - det er jo et helt kunstværk. Men jeg er dog ikke så vild med at spise de engelske julekager, som var en fast del af min barndoms juletraditioner :-) Klem!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er jeg heller ikke; men de er bare så flotte... :-)

Ditte sagde ...

Ja, det ser jo legende let ud, meeen...
Jeg kan godt lide kagen, men den skal indtages i meget beskedne mængder. Min mor lavede en del år sådan en engelsk julekage, bare fordi hun syntes det var sjovt. Hun var godt til at pynte den i typisk engelsk stil med kristtorn og det hele. Den holdt sig fortræffeligt og varede til langt ind i januar/februar måned ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Ja, holdbarheden er lang - det ved jeg, fordi jeg engang købte sådan en kage. Jeg skulle bruge den til en fotooptagelse, og kagen stod i måneder i køkkenskabet og så perfekt ud. ;-)

Brittsol sagde ...

En smuk kage, jeg er ikke så vild med engelsk julekage, har kun fået det serveret en gang.

Annette sagde ...

Hvor er den flot. Jeg tror også, at hun har øvet sig lidt.
Mens jeg boede i Danmark lavede jeg engelsk julekage hvert år (dog uden den smukke dekoration), men der er ikke den store afsætning og begejstring for kagen hernede, så derfor er jeg stoppet. Men jeg er vild med engelsk julekage ☺.
En skøn aften til dig.