onsdag den 25. januar 2012

Forunderlige nordlys


I går så vi den film fra Nordnorge, som jeg fik i julegave. Den var ikke lang, men den var både dejlig og seværdig.

Mest af alt var jeg betaget af nordlyset, som jeg aldrig selv har oplevet. Hvilket forunderligt naturfænomen - en slags fascinerende lysballet med himlen som scene. Joanna Lumley var dybt rørt, og det ville jeg sikkert også have været.

Har du nogensinde set nordlys?

12 kommentarer:

Inge sagde ...

Nej desværre ikke endnu, i går aftes sagde de i en af vejrudsigterne at der kunne ses nordlys her i landet også.. Det har jeg hørt før, men det er aldrig lykkes mig at opleve det..

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Det er nu kommet på min liste over ting, jeg skal se. Her eller længere nordpå. Det var fascinerende, næsten overnaturligt og meget, meget smukt... :-)

Rejen sagde ...

Jeg har heller aldrig oplevet det, men har dog set udsendelsen..Den er rigtig god..;-D

iphone reparation sagde ...

Har aldrig set nordlys, så kender et par venner der har oplevet det, og de siger også, at det er en fantastisk oplevelse :)


Hilsen

Ole
iphone 4 reparation
http://iphonereparationer.dk/

Janna sagde ...

Nordlyset, ja... Et himmelens fenomen som i min vinter er et vanlig, men altid like vakkert skue. Flere dager nå har vi kunnet observer nordlysets dansen over hinmmelhvelvingen, og i går kveld var det spesielt spektakulært. Mn mann og jeg var ute og foret hunden, og samtidig betrakte nordlyset, for det var varslet spesielt aktivt nordlys denne kvelden.

Og vi ble ikke skuffet, det var bare nydelig, danse ionestormer over hele himmelen, det var slik at vi nesen ikke visste hvor vi skulle rette blikket, men til slutt fikk vi så vont i nakken av å vend hodet oppover, at vi bare måtte gå inn, este gang skaljeg ta en solseng ut, legge meg flatt og bare vende blikket oppover...

Jeg hhadde lyst til å vinke til nordlyset, menjeg turde ikke, for avog til er det best å ikke utfordre sjebnen... I min barndom ble vi advart mot å gjøre nettopp det: å vinke til nordlyset... Nordlyset ville komme og TA deg om du vinket til det!!! Føre deg bort... Huff... Så jeg lot være... enkelt eting er det greit å la være uutforsket,og myten lever videre... greit det også! Så kan jeg føre den videre...

Ha en fin dag,

Megan sagde ...

Jeg havde faktisk håbet at se nordlyset i går aftes, men der var ikke skyggen af noget. Det er også min drøm at se det. Tror jeg drager til Nordnorge næste vinter! ;)

Til gengæld var der den smukkeste stjernehimmel. Håber den viser sig igen i aften. Jeg kan ikke få nok af at skue stjernerne!

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Jeg vidste ikke, at udsendelsen har været sendt herhjemme (men jeg ser stort set heller aldrig fjernsyn). Jeg kan så godt lide Joanna Lumley... :-)

Ole: Det er helt sikkert noget, der er værd at tage nordpå for at se... :-)

Janna: Hvor sjovt at du fortæller det med at vinke til nordlyset - det fik Joanna Lumley også at vide. Hun måtte heller ikke snakke for meget om det - det var ikke godt, fik hun at vide - og hun blev helt bekymret, for hun havde ikke bestilt andet end at snakke om det...

Hun pakkede sig ind i en masse lag tøj og lagde sig ned på sneen for at kigge op. Jeg vil tro, at det er bedre med en solseng, som du skriver - åh, hvor ville jeg gerne opleve det lys...

Megan: Nu er det en drøm, vi deler. Jeg var ganske betaget. Det må være en oplevelse for livet. Vi må mod nord! ;-)

Lill-Karin sagde ...

Jeg ser nordlys ofte, jeg liker å gå kveldsturer under stjernehimmelen. Selv om jeg er vokst opp med det, blir jeg aldri lei av å se på det. Det er fascinerende og magisk på samme tid.

Unner alle å få se det!

Mia Folkmann sagde ...

Lill-Karin: Det må være fantastisk; jeg er helt misundelig. Det er nemlig dybt fascinerende og også meget magisk (og en lille smule uhyggeligt, eller er det bare mig?)...

Det må jeg helt sikkert se en dag! ;-)

Ellen sagde ...

Nordlys har stået meget højt på vores to-see-liste i flere år, og når vi engang ikke længere arbejder, tager vi nordpå og bliver der, til vi har set nordlys!
Vi har set Joanna Lumleys udsendelse hele to gange, og det var stort.
Hvis du begynder at kigge lidt med på Dortheivalos grønlandske blog (det ved jeg ikke, om du allerede gør), vil du kunne se hendes helt fantastiske billeder af det nordlys, der næsten er hverdag for hende - den heldige kvinde :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nej, Dortheivalos blog kender jeg slet ikke - den må jeg kigge nærmere på. Ja, det må være fantastisk at have det lys næsten til hverdag.

Jeg troede faktisk, at du havde set nordlys, for var I ikke nordpå med autocamper? Åh for pokker da, nu læste jeg lige på din blog, at det netop er det, I skal. Jeg må ind og læse mere... ;-)

Brittsol sagde ...

Jeg har aldrig set nordlys, men jeg vil meget gerne se det. Jeg så udsendelsen i fjernsynet og blev meget betaget.