fredag den 17. februar 2012

Bag facaden


"Min" by i England hedder som tidligere nævnt Great Malvern, og det er - trods navnet - ikke nogen synderlig stor by. Men den ligger smukt og naturskønt med bjerge og vid udsigt.

Da jeg kom der i begyndelsen - for mange år siden - syntes jeg ikke, at der var så forfærdelig meget at skrive hjem om, sådan rent butiksmæssigt, men jeg har ændret mening med tiden. For en dag, hvor vi ikke rigtigt gad køre langt, gik vi på turné i byen. Vi besøgte næsten alle butikkerne, gik ind i samtlige smøger og ned bagved på de små gader, og vi fandt ud af, at der er rigtig meget at komme efter.

Nogle butikker viste sig at være kæmpestore inde bag det lille butiksvindue, mens andre var både spændende og charmerende trods det lidt kedelige ydre, og der lå en masse små specialbutikker gemt inde i smøgerne. Også lækre restauranter og hyggelige cafeer lå og gemte sig godt og er sikkert mest kendt blandt de lokale.

Og det er netop det, jeg vil frem til: Mange gange skal man som turist og besøgende tænke som de lokale og gå på opdagelse lige præcis dér, hvor man er, i stedet for at farte rundt. Jeg tror, at man tit vil blive meget og glædeligt overrasket... :-)

10 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder spændende - og det er jo som at gå på opdagelse i København. Når man kigger nærmere efter, gemmer der sig mange spændende forretninger og spisesteder, man ikke ser, hvis man kun går ad hovedstrøgene :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Netop. Jeg har også tit gået på opdagelse i København, og det kan der komme meget sjovt ud af... :-)

Loppe sagde ...

Kære ´Mia
Som fan af Det Engelske ... ja så er " Barnaby" også et dejligt tidsfordriv ... og "din by " minder mig lidt om de byer vi ser omkring "Midsomer"...

Jeg ÆÆÆÆÆlsger dén slags små byer
( uden mord tak ) og de utallige oplevelser man får ...

Tak for erindringen..
Knus

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Jeg er også ret vild med de byer, som du nok ved - ja og helst uden mord... :-)

Frk. Anemone sagde ...

Det lyder som om Great Malvern kunne være et oplagt emne for et besøg:) Hyggelige engelske småbyer er bare sagen!

Mia Folkmann sagde ...

Frk. Anemone: Jeg tror, at du vil synes om Great Malvern. Man kan gå de dejligste ture i bjergene og se ned på byen - og bagefter kommer belønningen i form af dejlig mad eller gode kager... ;-)

Loppe sagde ...

Uhm...

God weekend !!

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: :-) God weekend til dig også...

Prikker i luften sagde ...

Det tror jeg bestemt du har ret i, det kan næsten altid godt betale sig at gå lidt i dybten. Tit viser det sig jo, at tingene er meget anderledes end man lige kan se:-)

Mia Folkmann sagde ...

Prikker: Ja, man er gerne tilbøjelig til at farte rundt i stedet for at blive lige præcis dér, hvor man er. Det er nok bare et spørgsmål om at få øjnene op... ;-)