tirsdag den 14. februar 2012

Ih de er så flinke...

I går skulle jeg ud og se på en Ipod. Jeg tænkte på sådan en lille Nano - eller alternativt en Ipod touch, men jeg var meget i tvivl. Den lille virkede meget lille (som i: Kan man overhovedet se, hvad man laver...) og den store har en række funktioner, som jeg slet ikke har brug for det. Men det kunne jeg jo få kastet lidt lys over i en butik, tænkte jeg. Ha!

I den første butik gik jeg hen til ekspedienten og spurgte, om jeg kunne se på en Ipod. Han pegede på skabet, hvor de stod. Ja tak, men kunne jeg se nærmere på den?  Han nærmest rullede med øjnene og sukkede træt, mens han gik hen efter nøglen. Derefter fik jeg stukket den lille Nano ud. "Ja, den kan ikke tændes, for den er ikke opladt". Ja, så hjælper det sørme ikke meget...!

Kunne jeg se på Ipod touch? Ekspedienten trak på skuldrene og nikkede i retning af skabet. "Den er dér. Den ligger i en æske, og jeg kan ikke tage den ud af æsken".

Så er det bare, jeg spørger:

1. Hvorfor i alverden har man ikke bare en enkelt udpakket og opladt model, man kan vise frem.
2. Hvorfor i alverden skulle jeg så ikke bare købe den på nettet, hvor jeg slipper for suk og rullende øjne?
3. Hvad blev der af gamle dages service, hvor man med glæde demonstrerede varers funktionalitet?

I den anden butik af lignende type mødte jeg den samme reaktion: "De står dér i skabet. Nej, de kan ikke tages ud af æsken"... og på et andet spørgsmål om et tastatur: "Nej, jeg ved egentlig ikke, hvordan det virker. Nej, jeg tror ikke... etc.

Behøver jeg sige mere..?

19 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Vorherre bevar's, de skulle skamme sig.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Mmmmmja, også min tanke... ;-)

Inge sagde ...

Suk.. Og de kan sælge dem alligevel.. Det er altså utroligt.

Eric sagde ...

Din oplevelse viser for mig, at det er en trossag at købe produktet. Der er gået kult og menighed i det, når man køber det "ubeset".

Hvor teknisk smarte Apples (dyre) produkter end måtte være, hader jeg tanken om, at en privat virksomhed med bibelbæltemoral skal godkende og velsigne, hvilke programmer jeg må køre og se. Bare tanken giver mig røde knopper.

Fruen i Midten sagde ...

Øhm, jeg håber næstgen, at du fortalte dem, at du ville gå hjem og købe over nettet, så snart du havde konsulteret et ungt familiemedlem??

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Ja, det er utroligt - men de fik så ikke solgt noget til mig... ;-)

Eric: Jeg er helt enig. Jeg fik faktisk en fiks og nem Sony Mp3 i fødselsdagsgave, som jeg var så glad for. Men den kan ikke bruges til de lydbøger, som jeg har en masse af - ingenting fra Sony kan bruges til de filer. Det har ærgret mig særdeles meget, at jeg var tvunget til at bytte den - og nu ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg skal købe i stedet for. Det ved jeg så stadig ikke.... ;-)

Fruen i Midten: Nej, men da min mor spurgte mig, om jeg ikke ville se på den lille bærbare, vi havde snakket om, sagde jeg (mens de hørte på det), at jeg sandelig ikke ville belaste ekspedienten med yderligere spørgsmål... ;-)

Rasmine sagde ...

Det sørgelige er, at tingene bliver solgt alligevel på den ene eller anden måde - til trods for, at brugsanvisningerne også er elendige og elendigt oversat. Den der ekstreme arrogance hos producenterne og deres forhandlere er blandt de få ting, der virkelig kan bringe mig i harnisk, hvad der også ærgrer mig, for det går jo kun ud over mig selv ...

Hyacinth Bucket sagde ...

Hvor har du ret, hvor er den gode service blevet af?
Vi "gamle" får tit rullende øjne af de unge der står i foretningene i dag.
De lærer tydeligvis ikke kundebehandling mere.
Det er rigtig mange steder det er sådan. Jeg var inde i Magasin for et stykke tid siden og skulle købe en gave der var ønsket.
Jeg spurgte om den kunne pakkes som gave og det endte også med rullende øjne og suk fra den unge kvinde.Da hun med sneglefart og lim i armene begyndte at pakke ind var jeg blevet så sur at jeg snuppede varen som var betalt og sagde at hun skulle nødig overanstrenge sig..;-)
Det er også en af grundene til at jeg handler mest på nettet.

Hej fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Ja, jeg bliver også temmelig bister, men du har ret - det går jo kun ud over os selv...

Hyacinth: Ja, det er da helt utroligt - og man kan godt forstå, at så mange handler på nettet efterhånden. Men omvendt bliver man bare så glad, når det endelig lykkes - og man finder den gode service et sted. For det KAN man heldigvis stadig... visse steder... ;-)

Lill-Karin sagde ...

Det er utrolig hvor mange som jobber i service-yrker, som IKKE skulle ha jobbet i service-yrker!! Jeg tror det viktigste vi kan gjøre, er å gi tilbakemeldinger om dårlig service. Bare da kan disse "himle-med-øynene-og-sukke-tungt-menneskene" bli luket ut.

Jeg føler meg for øvrig dum som et brød hver gang jeg skal kjøpe noe i en el-butikk. Føler at verden har gått fra meg (og jeg er "bare" 32)!!

Madame sagde ...

Uha, ja, det er tiden i en nøddeskal, Mia. Sørgeligt at der ikke er råd til en god personlig service og vejledning.
Vi har både den lille og den store iPod her, og den lille er altså for lille efter min mening, men Monsieur er lykkelig for den. De er købt over nettet.

Mia Folkmann sagde ...

Lill-Karin: Ja, jeg forstår ikke, hvorfor så mange butikker ikke fortæller deres ansatte, hvordan de skal opføre sig. Hvor svært kan det være? Men måske er det en del på forklaringen på, hvorfor det går så dårligt i branchen... Jeg føler altså også nogle gange, at verden er gået fra mig... ;-)

Madame: Det er nemlig tiden i en nøddeskal. Det var også min tanke, at den lille var for lille (jeg fik dog "lov" til at holde den i hånden - og lige nu kigger jeg (på nettet) hvad der ellers måtte være. :-)

Ellen sagde ...

Vorherrebevares, siger jeg bare. Forargelsen kender ingen grænser.
Vi har nu gode erfaringer med Elgiganten. Når vi har haft behov for vejledning og/eller demoer, har der aldrig manglet service i butikken i Køge, hvor vi handler - og de giver os al den tid, vi har brug for.
Den butik, du nævner, ville jeg aldrg mere sætte mine ben i - men jeg ville nok klage til ejeren/bestyreren...

Deborah sagde ...

Mia, jeg er helt enig med dig. Forstår slet ikke verden mere, mange gange, og kan faktisk ikke lide den på rigtig mange måder. Dette er et eksempel!

Jeg ville finde en, der har en, og få vedkommende til at vise mig.

Man kan jo altså ikke se gennem æsken. Det er da utroligt!

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Vorberrebevares er et ord, der passer godt ind her. Men selvfølgelig er der stor forskel på butikker, og jeg har tit fået god behandling i de mindre byer. Blandt andet i Køge... :-)

Deborah: Jeg er helt enig. Nu sidder jeg her og kigger på forskellige mærker og har fundet et andet, der koster det halve. Det er jo, hvad der kommer ud af det... ;-)

Gowings sagde ...

Jeg er en meget tilfreds Apple bruger - af den simple grund at brugervenligheden altid har været, og er, lysår foran Microsoft og PC'en. Ipod er et suverænt værktøj; 100% intuitivt - deraf succesen.

Når det så er sagt, så må jeg give dig ret: det er længe siden man kunne gå ind i en af kædeforretningerne og få en seriøs betjening. Og det i en grad, så at man bliver helt befippet når man pludselig møder kompetence og serviceminded betjening.

Mia Folkmann sagde ...

Gowings: Vi har altid haft PC - også selv om vi har grafisk virksomhed - og det har virket fint for os. Men nu har den rare mand fået en Ipad, som han er meget glad for (og som jeg låner) - og den ER meget lækker. Måske skal det være en Pad i stedet for en Pod; vi får se....

Kundebetjening er blevet en by i Rusland, og jeg forstår det ikke. I en tid, hvor de fleste butikker har det svært, burde det da være i højsædet.

Lisbeth sagde ...

Af uanede grunde er det sådan i Danmark og jeg drømmer om at forretningerne her vil tage ved lære af udlandet, hvor man kan prøve /lege med /læse i produkterne uanset om det er i Appels butikker, i legetøjsforretningerne, boghandlere o.s.v. Det er en del af det jeg elsker ved at være i New York og London.

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Præcis! Og der ved de som regel også, hvordan man behandler en kunde... ;-)