fredag den 10. februar 2012

Specielle steder


Vi har oplevet mange sjove og dejlige ting, når vi har boet på bed and breakfast rundt omkring i Storbritannien. Vi har også boet steder, som jeg hverken vil skrive om eller anbefale, for selvfølgelig findes den slags også, men de opvejes så rigeligt af de gode steder.

I Sussex boede vi et hyggeligt sted, hvor vi blev vækket en times tid før morgenmaden, og da vi lidt søvndrukne åbnede vores dør, blev der - uden et ord - rakt en bakke med to dampende varme krus te frem, så vi havde lidt at vågne på. Det må være en menneskelig udgave af den temaskine, jeg fortalte om i forgårs.

I Yorkshire blev vi modtaget med eftermiddagskaffe og hjemmebag, som var lavet specielt til ære for os.

Isle of Skye boede vi i et gammelt hus, hvor vi i øvrigt mødte australske veteraner fra anden verdenskrig. Hele aftenen snakkede vi med disse dejlige mennesker, og da jeg kom op på værelset, var der puttet en lun varmedunk ind under min dyne. Mit håndvaskede tøj, der havde hængt til tørre i badeværelset, var til gengæld forsvundet, men næste morgen dukkede det op igen - nystrøget og pænt lagt sammen...

Det er netop den slags søde og pudsige påfund, der gør, at jeg til enhver tid hellere vil bo på B&B's end på hoteller.

14 kommentarer:

Madame sagde ...

Det var da fantastisk - jeg kan bestemt godt forstå, du foretrækker at bo på et Bed and Breakfast. Jeg har kun prøvet det én gang, i Norge, og der var ingen service :-)

Susanne sagde ...

Det er en fornøjelse af følge dig og dine oplevelser i verden. Som barn havde jeg en stor drøm om at opleve England. Det er aldrig blevet til noget. Men jeg har sat mig for, at jeg skal derover engang.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Der er selvfølgelig stor forskel på B&Bs - men jeg har heldigvis overvejende været heldig med dem... :-)

Susanne: Du skal da helt bestemt til England. Og Skotland og Wales. Der er dejligt! :-)

Ellen sagde ...

Enig!!!
B&Bs anytime :-)
De ganske, ganske få dårlige oplevelser opvejer så mere end rigeligt alle de mange gode :-D

Lene sagde ...

Jeg har i flere år prøvet at lokke min mand med til England i sommerferien, men indtil nu forgæves. Han vil hellere sydpå til varmen, og vil heller ikke køre i den "forkerte" side. Selv om jeg tilbyder at gøre det er han ikke til at hugge i. Måske er han bange for at vi kommer til at holde ferie i forskellige haver (det gør vi også :)), men jeg vil nu alligevel vise ham dit indlæg og prøve igen.

Marianne sagde ...

Jeg elsker også B&B i England - var engang på en rigtig hyggelig en af slagsen i Lake District :)

Til Lene, som har kommenteret her hos dig i dag Mia, vil jeg blot sige: at så må du selv tage derover Lene, for England er et vidunderligt sted at rejse rundt alene også og så bestemmer du helt selv farten også med hensyn til hvor mange haver du vil besøge! :)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det er nemlig rigtigt! :-)

Lene: Jeg må hellere skrive noget mere om England, så du har lidt at lokke med... ;-)

Marianne: Ja, du har da ret - det kan være, I skal komme og besøge mig derovre, så kan vi tage på have-pige-tur. :-)

Frk. Anemone sagde ...

Ja, Mia - skriv endelig mere om England og om B & B's...

Vi har boet på B & B i år da vi var på rundtur i Sydengland og boede 6 forskellige steder. Selvom det var hos helt private familier (dog med op til 4-5 værelser) så var det ene sted mere luksuriøst end det andet. Vi fik flere steder serveret kaffe og kage, da vi kom frem. Et sted kom fruen ind midt under morgenmaden, hvor vi vel var en 4 par samlet, for lige at annoncere dagens vejrudsigt. Et sted var der små chokolader på hovedpuden og lækre bamser på sengen... jeg kunne blive ved. Det handler selvfølgelig ikke kun om luksus, men også om at opleve den formidable gæstfrihed og de rigtige englændere.

Kort sagt, så er det simpelthen måden at rejse og opleve England på.

Til Lene: Vær ikke bange for venstrekørsel, det kan lade sige gøre også for danske "nybegyndere", så få nu din mand overtalt.

Ulla

Frk. Anemone sagde ...

.... Nu jeg tænker efter, så har vi da også boet på B & B i Norfolk og i Carlisle (på vej til Skotland) og i en hytte i Skotland, hvor fruen hver morgen bagte frisk brød til os.

Mia Folkmann sagde ...

Frk. Anemone: Den med små chokolader på hovedpuden og bamser på sengen har jeg også været på... eller i hvert fald én, der ligner... ;-)

Vi har skiftet mellem B&B's og leje af hus, for det er to helt forskellige ting, der er skønne på hver sin måde. Og det vil jeg fortsætte med... åh, jeg har mange planer...

(Norfolk sidder jeg lige nu og skriver artikler om, og jeg er bare helt syg for at komme afsted...) :-)

Marianne sagde ...

Den er jeg med på Mia :) - det kunne være herligt en dag at samle folk til en sådan kombineret Englands-have-pige-tur og besøg hos dig derovre...drømme og planer er i hvert fald gode at have ;)

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Dem kan man aldrig få nok af... ;-)

Lill-Karin sagde ...

Sist vi var i England, reiste vi rundt på sørkysten, fra vest mot øst. I Penzance bodde vi hos ei ekstentrisk, gammel dame. Hun hadde drevet B&B i mange år, etter at mannen døde.
Da hun forsto at vi var glade i britisk krim, fortalte hun at foreldrene hennes hadde vært nære venner av Agatha Christie!

God helg til deg!

Mia Folkmann sagde ...

Lill-Karin: Nej, hvor sjovt! Agatha Christie boede jo også i den del af landet.

Man kommer til at møde så mange sjove og søde mennesker, når man rejser på den måde. Det holder jeg meget af...

God helg til dig også... :-)