søndag den 18. marts 2012

Bøger vi aldrig må glemme


Mens jeg selv er lykkelig selvlært, så var mine kusiner akademikere. Det betød, at det nærmest var udelukket at tilbringe tid sammen med min yndlingskusine her om foråret, for det var jo eksamenstid, og hun skulle læse.

I stedet indgik vi et kompromis. Jeg tog ud til hende, så vi kunne drikke te og hygge lidt mellem læsningen, og så læste jeg ellers med på nogle af de bøger, hun havde på sit pensum.

På den måde fik jeg smag for af de store klassikere, som efter min mening bør læses. EXODUS af Leon Uris er én af dem - og Anne Franks dagbog er en anden.

Jeg græd, da jeg læste Anne Franks dagbog. Den var så fantastisk god - og så fantastisk gribende. Og det er ganske enkelt én af de bøger, der aldrig må glemmes.

9 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Den ER gribende. Læste den højt for min datter, inden vi besøgte Anne Franks Hus i Amsterdam for et par somre siden. Det var også i den grad gribende, og vi fik lige bruge for a tholde lidt i hånden ...

Megan sagde ...

Jeg har læst Exodus af Leon Uris og faktisk også flere andre. Hvilket minder mig om, at jeg må have mange flere bøger et sted. Der er kasser med bøger, som endnu ikke er pakket ud.

Anne Frank var så klog. Åh, det er trist, hendes skæbne. Hun var blevet til noget stort, hvis hun havde fået lov til at leve sit liv. Paradoksalt blev hun alligevel stor efter sin død!

God søndag. Vi har gode planer her! :)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Det var en god idé at læse højt og være sammen om bøger som den. Jeg har aldrig set huset i Amsterdam, men det vil jeg gøre, når jeg kommer derned en dag...

Megan: Du skal da have pakket dine bøger ud... jeg har så svært ved at undvære mine. Ja, heldigvis - trods alt - blev Anne Frank til noget stort. Det fortjente hun.

God søndag til dig også. Det er altid godt med gode planer... :-)

Madame sagde ...

Jeg har Anne Franks dagbog til gode, og det er en bog, jeg må have lånt på biblioteket. Ja, du har ret - det er ganske enkelt én af de bøger, der aldrig må glemmes.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Der er så mange skønne bøger, som man kan læse igen og igen. Denne her er helt sikkert én af dem...

Deborah sagde ...

Vi læste Anne Frank i skolen. Og den glemmer man ikke sådan lige. Jeg har ikke behov for at læse den igen, må jeg indrømme.Det er næsten for hård kost, og Exodus har jeg ikke læst. Om jeg får gjort ved jeg ikke.

Der er så mange bøger, der er skønne, men det er ikke altid, der er overskud til noget så tragisk.

Mia Folkmann sagde ...

Deborah: Nej, man glemmer den ikke. Og Exodus er ikke meget "bedre" hvad det angår. Den er også uforglemmelig.

Nej, jeg forstår udmærket, hvad du mener. Jeg har det på samme måde med mange film - Schindlers List, f.eks.

Men samtidig er jeg så glad for, at de findes - både bøgerne og filmen. Det er vigtigt, at eftertiden husker og forstår, hvad der skete dengang.

Lene sagde ...

Jeg har ikke læst Anne Franks dagbog siden jeg gik i skole, og det er dælme mange år siden, men husker den endnu
Sidste år var jeg i Amsterdam og besøgte bl.a. Anne Franks Hus. Det var en meget gribende oplevelse, og folk var helt utroligt stille - ja nærmest andagtsfulde.

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Jeg kan sagtens forestille mig, at det må have været en gribende oplevelse at besøge hendes hus. Det må jeg bare se, når jeg næste gang kommer til Amsterdam, selv om jeg VED, at jeg vil blive meget berørt...