mandag den 5. marts 2012

Min kærlighed til BelgienDa jeg læste, at Havehyrden skal til Bruxelles og Brugge her til sommer,  kom jeg til at tænke på min tid i Belgien. 

Jeg flyttede derned, da jeg var nitten og blev i to år, men jeg havde kun været hjemme i nogle få måneder, før jeg fortrød. Jeg skrev til min gamle arbejdsplads og spurgte, om jeg kunne komme tilbage, men da jeg et par måneder efter fik bekræftende svar og tilbud om et nyt job, havde jeg mødt min rare mand. Så valget stod mellem en fremtid i det belgiske eller en fremtid med ham. Jeg valgte det sidste, og det har jeg selvfølgelig aldrig fortrudt – men derfor savner jeg Bruxelles alligevel.

Jeg savner den livlige stemning og fortovsrestauranterne, hvor man kan sidde og se verden gå forbi. Jeg savner de gode crepes og de smukke, gamle gader.  Jeg savner at gå tur i parken om søndagen sammen med alle belgierne, og jeg savner at besøge små hyggelige restauranter, der bare er alle vegne. Belgierne er fantastisk gode til at lave mad.  

Jeg kommer sjældent til Bruxelles nu, men heldigvis ofte til Brugge. Flere gange om året faktisk, og nu er det denne lille by, der står mit hjerte nær. Jeg kender den udenad, og alligevel finder jeg nyt hver gang, jeg besøger den. Jeg har lovet mig selv, at jeg en dag i nær fremtid vil slå mig ned dér for en tid. I nogle uger - måske længere. For jeg har Belgien - og Brugge - i blodet…

21 kommentarer:

Brittsol sagde ...

Belgien er et dejligt land, jeg har kun været der en gang, på ferie i Dinant ved Meuser floden.Og et smut i Luxenburg, det var en dejlig ferie.
God mandag.

Janna sagde ...

Dette fikk meg til å kjenne på min egen fasinasjon for nettopp Belgia. Jeg har kjørt gjennom landet, tilbragt tid i Brussel og som deg trivdes jeg kjempegodt. Dine ord fikk meg til å kjenne igjen følelsene da jeg gikk der; i gatene, satt på uterestaurantene, spiste sjømat og drakk øl - og ikke minst: kjøpte og spiste lassevis med belgisk sjokolade! Takk for at du bragte fram deilige minner...

Ha ei fin, ny uke,

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Ja, Belgien er et skønt land, der dog tit bliver overset. Luxemburg holder jeg også utroligt meget af - jeg fik faktisk tilbudt job der engang... (men jeg blev i Bruxelles)... :-)

Janne: Åh ja, lige præcis sådan var stemningen - og den belgiske chokolade er også skøn. Selv tak - jeg har på fornemmelsen, at jeg kommer til at bruge lidt "skriv" på Belgien de næste dage... ;-)

Rigtig god uge til dig også.

Loppe sagde ...

Hej Mia

som før nævnt her på din blog, så er jeg ( igen ) helt enig med dig...

Bruxelles er skøn men Brugge er vidunderlig...

Her kan sjælen nå at følge med..

Håber helbredet er i bedring ...♥

Knus
Loppe

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Ja, begge byer er dejlige, men Brugge er speciel. Og jeg kan dårligt vente på at komme dertil igen; glæder mig bare så meget! :-)

Jo tak, det går heldigvis fremad med helbredet...

Rasmine sagde ...

Er der ikke en eller anden historie om Brügge og svaner?

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jo, svaner er et af Brugges symboler. Jeg har et meget smukt vægtæppe hængende med symbolerne, og her er der også svaner på... :-)

Rasmine sagde ...

Hvis det er knopsvaner, er det jo næsten en dansk by ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jeg er sikker på, at danskerne har været der på et tidspunkt... ;-)

Madame sagde ...

Jeg kender slet ikke Belgien, men det lyder helt vidunderligt.

København har fået et dejligt caféliv om sommeren, et liv der er rykket helt ud på gaden. Håber det er et plaster på såret, indtil du kommer ned og besøger de gamle steder igen :-)

Gowings sagde ...

Jeg har aldrig været i Belgien. Det lyder som noget, jeg skal have rettet op på.

(Angående dit billede: hvordan mon de har det med fugt i kælderen?)

Ellen sagde ...

Belgien er vist et overset land for de fleste danskeres vedkommende, men hvorfor skulle det ikke være lige så interessant som rigtig mange andre steder er, når man først lærer dem lidt at kende?
Hvordan er Belgien prismæssigt sammenlignet med DK? Nogenlunde det samme?

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det med cafélivet har forbedret sig meget. Dengang fandtes det dårligt i København, og jeg savnede al udendørslivet, da jeg kom tilbage.

Gowings: Du kan lige tro, at der er fugt i kældrene. Men sådan er det bare - ligesom i Venedig... ;-)

Ellen: Ja, jeg tror, at priserne er meget ens. Men de har mange pæne ting og mange gode butikker, hvis man kan lide at gå og kigge. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Jeg har aldrig været i Belgien - det gælder ikke rigtigt kun at have kørt på motorvejen og spist på en autogrill, vel? Gemalen var i Bruxelles i efteråret, men var ikke særlig begejstret. Så godt med andres input (dit altså), så er der da en chance for, at vi en dag kan rette op på den misforståelse..

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Nej, motorvejene omkring Bruxelles er ikke specielt sexede. Man skal ind til centrum - ind til de charmerende pladser og de små gader med alle restauranterne... ;-)

Regitze sagde ...

åh.
Belgien er det eneste land i i 'det gamle' Europa, jeg endnu ikke har været i.
jeg lovede min søn en tur med pommes frites og tegneseriemuseum, da han var knægt. den har han stadigvæk tilgode...
men Sifoladen har lige været i Bruxelle, og det skriver hun ret underholdende om lige her: http://www.anarka.dk/blog/

Mia Folkmann sagde ...

Regitze: Det tegneseriemuseum kan jeg godt anbefale, og i det hele taget er der rigtig meget at se på i Bruxelles.

Jeg må ind og se, hvad Sifoladen skriver... ;-)

Heart Design sagde ...

Er du taget til Belgien Mia. Du er jo helt stille .....

Hav en god lørdag.

Marianne

Mia Folkmann sagde ...

Heart Design: Tak for din søde hilsen. Nej, jeg er (desværre) ikke taget til Belgien, men jeg skriver og oversætter artikler i massevis, så jeg er lidt opslugt. Det er rigtigt sjovt... :-)

Rigtig god lørdag til dig også.

Havehyrden sagde ...

Sød historie og et godt valg ;)
Jeg skal nok dele nogle rejseoplevelser fra Belgien og Brugge med dig, når jeg når så langt :)
God weekend!

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Tak! Ja, jeg er helt sikker på, at jeg valgte rigtigt dengang. Og heldigvis er min rare mand også faldet for Belgien, så han er nem at lokke med derned... :-)

Ja, du må fortælle, når du når så langt. Og god weekend til dig også.