torsdag den 1. marts 2012

Naturen, det billige skidt!


Vi har fået nye naboer. Og så sikkert som amen i kirken skal træer i den anledning fældes, for natur er noget, man helst ikke skal have for meget af. Så i øjeblikket ryger det træ, som solsorten plejer at synge aftensang fra, og de træer, som de lokale egern bruger som hængebro. Ja ja, i stedet får vi bar jord, og det er da også så nydeligt…

Den samme træfældnings-dille har vi i øjeblikket i Bernstorffsparken. Uvist af hvilke årsager fældes der træer i stor stil, og de, der ikke fældes, bliver bare amputerede, så de står som nøgne stammer aldeles uden krone. For os, der næsten dagligt går parken rundt, er det et sørgeligt syn.

Gad vide, hvorfor der er så mange, der ikke kan lide naturen, som den er?

18 kommentarer:

Inge sagde ...

Når træerne i naboens have forsvinder, finder solsort og egern vel over i de træer I har i jeres have.. eller er de også tyndet og fældet for at skabe luft og lys.. ;-))

Mia Folkmann sagde ...

Ja, det er det nok. Lys og luft bliver der i hvert fald meget af... ;-)

Megan sagde ...

Åh nej! Jeg forstår godt dit udbrud.

Men jeg tænker også at naturen altid finder en vej. Og det gør egern og solsort heldigvis også.

Jeg håber ikke at de nye naboer går helt amok! ;(

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Selvfølgelig finder dyrene en anden vej; jeg har bare svært ved at se årsagen til al det "barhed".

Nej, jeg tror heldigvis, at de - efter halvanden uges beskæring - er ved at være færdige... ;-)

Rejen sagde ...

Håber at solsorten og egernet flytter over til jer så I stadig har glæde af dem..;-D

Fruen i Midten sagde ...

Bare de så ikke lægger fliser i det hele også..

Her er der også røget en række smukke træer nede i byen, langs en kirkegårdsmur. Og skolens store smukke træ. Jeg håber, at det alene skyldes, at træerne var syge, men jeg synes ikke, det har set sådan ud, når jeg kiggede på det opsavede træ.

Hjemme har vi ikke så mange træer. Hvilket kun er godt, for så skal vi ikke diskutere, om de skal ned. Gemalen ville sige ja, mens jeg ville råbe nej. I det hele taget skal man være varsom med at stikke en motorsav i hænderne på kontormænd. De kan slet ikke holde op med at save, når de først kommer igang..

Mia Folkmann sagde ...

Rejen: Det tror jeg faktisk, de gør... ;-)

Fruen i Midten: Det skulle ikke undre...

Jeg forstår heller ikke det med træerne i parken - de oversavede stammer ser ikke syge ud, men hvad har jeg forstand på det. Til gengæld har jeg lidt forstand på motorsave og ved, at de ikke er beregnet til kviste... ;-)

Hyacinth Bucket sagde ...

Det er nogen der ikke kan få det bart nok, desværre.
Her græder vi når stormen har taget endnu et træ, som nu det flotte fyrretræ der duene bor i og som står hvor vores hunde ligger begravet..:-(
Det ligger halvt ned i øjeblikket, nænner ikke at forstyrre skovduerne som sikkert er igang med unger snart.
Håber så at de flytter over i et af de andre træer.
Vi har også nogen meget gamle æbletræer som virekelig trænger til at blive beskåret, men nænner det ikke. De er så flotte med deres mosede græne. Der kommer masser af æbler på, men vi bliver nok nødt til det en dag.

Hvor lyder det ikke godt med Bernstorffparken. Der er så smukt, har haft mange hundemøder der over.

Knuz fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Jeg er også elendig, når stormen tager et træ - jo ældre, træet er, jo værre. I England har jeg kæmpestore egetræer, der må have oplevet en del, og dem vogter jeg over.

Mit æbletræ er også frønnet og gammelt, men det giver æbler, så vi slet ikke kan følge med.... ;-)

Susanne sagde ...

Vi har en gammel ask i haven. Den har stået der det meste af husets levetid, vil jeg tro. I 112 år. Tænk hvis det kunne fortælle sin historie. Vi havde en havearkitekt på besøg, som meldte, at det stadig er sundt, så vi beholder. Jeg elsker de store gamle træer med alle deres krummelurer.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

De har også fældet træer på Kastellet, men stammerne der lå tilbage så altså også syge ud - og nu er der plantet en masse nye træer - det samme sker sikkert i Bernstorffsparken, så der også kan være fine træer til børnebørnene - så du skal ikke være så ked af det :-)

Madame sagde ...

Åh, hvor vi kender det også her! Når huse skifter ejer, ser jeg mange gange, at næsten alle træer bliver fældet. Men de gør jo, at der er et dyreliv. Vi har heldigvis en del træer her i haven :-)

Heart Design sagde ...

Vi har lige fået nye genboer - vores haver støder op til hinanden. De havde det flotteste kirsebærtræ, der gav oceaner af bær, men nu ligger det fuldstændig skåret i smadder på deres plæne. Træet stod bag deres garage/værksted og jeg har derfor INGEN idé om hvorfor det skulle slagtes :((((

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Jeg ville også vogte over sådan et gammelt træ. Ja, tænk hvis det kunne fortælle historier... :-)

Sussi: Det er bare det underlige ved parken her, at træerne slet ikke ser syge ud. Men jeg ved, at de prøver at bringe parken tilbage til dengang, den blev anlagt, så alt skal pludselig være så "fint".

Madame: Hvor er det godt at høre, at I har mange træer i jeres have (det har jeg heldigvis også selv)... :-)

Heart Design: Åh, hvor er det synd! Og helt uforståeligt! :-(

Anonym sagde ...

Ja, jeg tænker lige som dig, når folk fælder store, gamle træer - de er så smukke, at man ikke forstår hvordan de kan få sig selv til det.

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Nej, jeg forstår det heller ikke. Men de store, dejlige træer, der er i min varetægt, bliver i hvert fald passet på og ikke fældet... :-)

Havehyrden sagde ...

Åh hvor jeg forstår dig. Her i området sker det samme. Den ene nabos grund er nu så kedelig og tom for alt grønt. Han mener at en have er besværlig at passe og derfor kan man jo lige så godt fælde det hele. Det er en meget udbredt trend i disse tider, desværre.

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Man kan spørge sig selv, hvorfor man så ikke flytter i lejlighed...?! I går var det en anden nabos store flotte fyrretræ, der røg sig en tur. At de kan få sig selv til det....!!