søndag den 15. april 2012

Et liv på hjul

I øjeblikket går snakken om autocampere, og der læses brochurer og studeres nærmere. Vi har så mange ønsker, der gerne skal samles på en fornuftig måde, og det er ikke nemt. Hvis man aldrig har prøvet en autocamper før, er det mest fornuftigt at leje én - men vi har været de lykkelige ejere af sådan et hjem på hjul, og vi elskede det. Denne gang skal der bare ikke være "top" på, for det var ret upraktisk; især i England med små veje og lavthængende grene.

Apropos England så havde vi faktisk vores gamle autocamper med derover flere gange. På et tidspunkt holdt vi i en lille by, og en mand kom hen til os og så beundrende på bilen. "Sådan én har vi lejet her til sommer", betroede han os. "Det må være en skøn måde at holde familieferie på".

Vi kunne kun give ham ret, selv om vi i vores stille sind tænkte lidt på den ringe plads og hans mange børn. "Jeg spekulerer bare på...", fortsatte han lidt kejtet. "...hvordan gør man egentlig med... toilettet. Man skal da ikke selv tømme det, vel"? Han så ret bekymret ud, da vi nikkede bekræftende.

"Åh!", sagde han blot, mens hans kone grinede højt. Jeg gætter på, at arbejdsfordelingen allerede var tilrettelagt...

Foto Mikael Damkier 

10 kommentarer:

Megan sagde ...

Det har jeg aldrig prøvet, men umiddelbart kan jeg mærke eventyret. Den frihed, der må være i at flytte sit hjem rundt på hjul. På den anden side kan det også være upraktisk, men måske kan man leje cykler, når man når frem. Eller have sine egne med?

Spændt på hvad I gør. Og om du så blogger fra camperen? God søndag i hvert fald! :)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det er nemlig eventyret og friheden, der lokker. Man kan sagtens tage cykler med, men det har vi nu aldrig gjort. Enten holder vi med bilen inde i byen (derfor skal bilen helst ikke være for stor), og så går vi rundt her, eller også stiller vi bilen fra os på den campingplads, hvor vi vil overnatte, og tager bussen ind til centrum.

Ja, du kan tro, jeg skal blogge fra camperen... ;-) God søndag til dig også.

Lisbeth sagde ...

Der er noget ved autocampere der drager mig selvom jeg ikke er så meget til camping - det er nok friheden.
Men så er det bare så upraktisk når man er et sted og vil ud og se på byen så må man jo have hele hjemmet med.....
Det så jeg så løsningen på i 2005 da vi var i Californien og den lille by Solhjem, for selvfølgelig kørte de i autocampere på størrelse med en rutebil og bagpå var hægtet en "lille" firehjulstrækker - så er problemet jo løst - nu er ideen givet videre, køb nu ikke for småt:o)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Spændende, og mon ikke at der kan blive plads til fotografiapparatet :)

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Jeg er heller ikke så meget til camping, men jeg kan godt lide at have mit "hus" på ryggen ligesom sneglen. Vi havde ingen problemer med at holde i byerne med vores gamle vogn; den var 6 meter lang og kunne godt være visse steder i hvert fald. Og så kunne man lige tage sig en pause og et hvil, når man var træt i fødderne... ;-)

Jeg har også set dem med firehjulstrækkeren bagpå - jeg har endda set autocampere, hvor der er plads til en lille bil indeni bagagerummet - men jeg tror nu, at det bliver lidt i overkanten... ;-)

Sussi: Du kan tro, at der skal være plads til fotografiapparatet. Meget vigtigt!! ;-)

Inge sagde ...

Jeg har en drøm om 3-4 uger i en autocamper fra nord til syd i New Zealand.. :-)

Rejen sagde ...

Sådan en ville jeg også hellere køre rundt i end at køre med en campingvogn..den skulle dog ikke være alt for stor, netop så man også kan holde i byerne...;-D

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Det kunne også være skønt. Mine drømme er "bare" i Europa inklusive Storbritannien... :-)

Reje: Det er også det smarteste med en vogn, der ikke er for stor. Siger jeg, der vist netop er ved at falde for én på 7 meter... ;-)

Madame sagde ...

Det må være en skøn måde at holde ferie - at rejse rundt med et lille hus. Jeg tror desværre ikke, jeg kan overtale Monsieur, men hvis jeg kunne, ville jeg gerne tage turen til Nordkap igen ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg synes, at det er så superhyggeligt. Jeg har aldrig været så langt nordpå, men det kunne være sjovt at komme derop en dag... :-)