mandag den 2. april 2012

MANDAGSTEMA: Påske

Hvad er påske for dig, spørger Helene i dagens Mandagstema:

Påske og påskeferie har altid været ensbetydende med noget hyggeligt for mig. Jeg rejser aldrig bort i påsken, for det gør så mange andre, men til gengæld er jeg tit praktisk de dage. Men på en god, afslappet måde.

Jeg husker tydeligt den påske, hvor jeg malede skabe i vore allerførste hus, mens jeg så - og sang med på - Easter Parade. Eller den, hvor jeg malede sommerhus sammen med min far, mens fuglene sang ind gennem de åbne vinduer. Min far elskede det sommerhus, og sammen fik vi det gjort så smukt.

Der var også den påske, hvor jeg kom hjem på visit fra Bruxelles, og mine forældre og jeg gik tur på Gammel Kongevej - storgumlende på de små likøræg, som jeg altid har haft en forkærlighed for.

Påskepynten hos os har altid været behersket, men hvert år lægger jeg et par af de påskeduge frem, som en af mine søde mostre var så dygtig til at sy.

Så for mig er påske altså på den ene side lidt praktik og på den anden side gode minder og tanker til familiemedlemmer, som ikke længere er hos mig. Men de er der jo alligevel... i mit hjerte... :-)

14 kommentarer:

Rimkogeren sagde ...

Påsketid = Mindernes tid og til til opladning, sundt for sjælen - God påske.

Megan sagde ...

Påske er også noget med sommerhus for mig! ;)

Men i år skal vi være her i det nye gamle hus og det ser ud til, at det bliver en indendørspåske med enkelte afstikkere ud i naturen. Vintervejr og gæster. Det blir hyggeligt under alle omstændigheder!

Og skal vi så ikke snart have vores tetur? ;))

GOD PÅSKE!

Pialotta sagde ...

Liten fin dekoration på tyget :) Trevlig Påsktid på dig :)

Annemor sagde ...

Påske er ofte "dette husker jeg - tid" og det blander seg gjerne noen praktiske gjøremål inn.
God påske.

Madame sagde ...

Påsketiden er også for mig forbundet med dejlige minder, hvor familien var samlet. Jeg bruger den gerne nu til at få sat lidt skik på haven :-)

Mia Folkmann sagde ...

Rimkoger: Det er lige præcis sådan. God påske til dig også... :-)

Megan: Det kan da kun blive dejligt med den første påske i det nye hus. Nye traditioner måske? Og selv om det er vintervejr, så bliver det hyggeligt alligevel. Jeg glæder mig. Jo for søren, vi skal da. Hvad med ugen efter påske?

Pialotta: Tak, og god påske til dig også... :-)

Annemor: Der er heldigvis mange dage, så der er tid til lidt af hvert... :-)

Madame: I år skal jeg vist også have skik på huset, for tænk - hvis der kom nogle købere forbi... ;-)

Fruen i Midten sagde ...

Påsken er vist mest af alt afslapning på den ene eller anden måde for mig. Sommetider er vi ude at rejse, men ikke i år. Så påskepynten skal frem. Der er ikke meget, slet ikke de mængder som til jul. - Og så håber jeg stadig, at vejret bliver tilpas lunt til at jeg kan komme lidt i haven. Håbe kan man jo altid.

God påske :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Mon ikke det kunne blive vejr til en havetur? Det er koldt, men alligevel dejligt i solen. Jeg synes også, at påskepynt bare skal være lidt på bordet - bare så stuen ser "påsket" ud... ;-)

Rigtig god påske til dig også... :-)

Ezter sagde ...

Så fin :)

Mia Folkmann sagde ...

Ezter: Tak... :-)

Koh-I-Noor (Bettina) sagde ...

Påske er lys og glæde. Samhørighed, tradition og sjov i børnehøjde selvom vi alle er voksne :)
Og så er det vel den tid på året hvor allerflest har fri samtidigt :)

Gowings sagde ...

Påske var dengang også en uendelig langfredag med sørgemusik i radioen, alting lukket og påtvungen sørgetilstand for hele nationen. Sådan er det heldigvis ikke mere...

Gowings sagde ...

Jeg ved ikke, hvad der gik galt Mia, men min kommentar optrådte pludselig to gange - så jeg slettede den ene. Så kedelig var hele påsken trods alt heller ikke :)

Langfredag var en bitter dag, men skøn var påsekmorgen!

Mia Folkmann sagde ...

Bettina: Ja, det må det være. Nok også derfor jeg så sjældent tager væk i påsken... ;-) Påsken er meget med traditioner og samhørighed for mig også, men i år har vi hus til salg og påsken bliver nok lidt mere "praktisk" end ellers... ;-)

Gowings: Ja, jeg kan godt huske, at alting var lukket ned før i tiden. Aviserne udkom ikke (visse dage), og man tog påsken mere højtideligt. Dog ikke i vores familie, hvor påsken var mere med fælles morgenbord, gule kyllinger, papæg med fyld og cykelture ud i forårslandet... ;-)