tirsdag den 15. maj 2012

Ny fugl


I søndags skete det meget sørgelige, at min grå nymfeparakit, Frederik, pludselig døde. Det ene øjeblik kiggede jeg til de to fugle på terrassen, hvor de sad og hyggede sig gevaldigt. Og en halv time efter lå den lille stakkel stendød i bunden af buret. Meget mærkeligt! Men jeg gætter på, at han har fået et hjerteslag.

Den anden parakit, Strit, var meget frustreret og nervøs. Nu var hun igen alene. Og efter min mening skal alle små dyr have mindst én ven i sit liv, så vi måtte på jagt.

Vi endte helt i Køge, hvor denne smukke hvide nymfeparakit var til salg. Han sad helt alene i et meget trist lille bur, og kun af den grund valgte jeg at betale en ublu sum for ham.

Nu sidder han og ser meget tilfreds ud. Her har man fået udsigt og naturpinde, der kan gnaves i.

I første omgang har jeg anbragt Tot, som han er døbt, i et lille "gæstebur", indtil de to har vænnet sig til hinanden. Men de hyggesnakker og pudser sig sammen, så det skal nok gå. Idyllen er genoprettet. Håber jeg.

16 kommentarer:

Madame sagde ...

Åh, hvor er det trist med Frederik - men sikke et held for Tot at han nu får et dejligt liv hos dig! Håber du fortæller meget mere om Strit og Tot hen ad vejen ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det kan jeg nok slet ikke lade være med... ;-)

Landbohaven sagde ...

Fint billede.
Nymfeparakitter er smukke.. Ja det er alle fugle. Vi har haft mange forskellige slags for år tilbage. Det var dengang vi solgte fugle.
Nu nyder vi kun havens fugle. De er da også smukke.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.

Mia Folkmann sagde ...

Landbohaven: Jeg kunne sagtens nøjes med havens fugle, men min første nymfeparakit fandt jeg vildtflyvende i parken - og siden er det gået slag i slag... ;-)

Rejen sagde ...

Hvor trist at du mistede Frederik, men det er en smuk fugl du har fundet der..Håber de finder ud af det sammen...;-D

Fruen i Midten sagde ...

Sikke da noget - små stendøde dyr er altid meget trist. Men godt, du kunne finde en fin erstatning. Så må vi bare krydse fingre for, at Strit og Tot kan blive gode venner :-)

Annette sagde ...

Hvor er det trist med Frederik! Men sikken et pragteksemplar Strit har fået som partner. Forhåbentlig finder de sammen uden problemer.

Mia, jeg er faldet, dybt og inderligt for dit pragtfulde billede under "Favoritmotiv". Jeg kan se mig selv sidde i de omgivelser og drikke the af det skønne porcelæn. Pragtfuldt!

En skøn aften til dig.

Susanne sagde ...

Det er altid trist at sige farvel til dyr. Det gør ondt...
Det er en smuk efterfølger, du har fundet. Jeg håber, at de 2 lærer at holde af hinanden.

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Jeg tror, at du vænner sig til hinanden. :-)

Fruen i Midten: Her til morgen var Tot selv gået ind i buret til Strit... ;-)

Annette: Åh ja, det er da også indbegrebet af alt det dejlige at sidde så smukt og drikke te. De fine kopper købte jeg engang i England - og det var godt, at jeg fik købt så meget, for jeg tror, at de er holdt op med at fremstille det. Knus

Susanne: Ja, det gør ondt. Men heldigvis må det have gået hurtigt med Frederik, og det er trods alt godt.

Den lille ny er så sød og har en meget fin "unge-pippen". Det går nok af. Nymfeparakitter er lidt højrøstede... ;-)

Ellen sagde ...

Det var godt, du fandt en ny makker.
Det gør altid lidt ondt på mig at se ensomme dyr (der ikke bryder sig om at være ensomme)- man ser tit ensomme heste, og det er altså flokdyr ... jeg bilder mig ind, at jeg tydeligt kan se, hvor triste de ser ud i øjnene.

Anonym sagde ...

Jeg er fuldstændig enig med dig; alle kæledyr burde have en makker som de kan gå og hygge sig sammen med. Der er ingen tvivl om, at mine to katte har utrolig meget glæde af hinanden. Nogen gange jagter de hinanden gennem lejligheden. Andre gange vasker de hinanden eller de sover sammen. Jeg tør slet ikke tænker på hvad der sker, den dag en af dem dør......

Jeg håber fuglene bliver glade for hinanden. Forhåbentlig har de en masse at snakke om, hahaha.....

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Hvor er det dejligt at den smukke fugl nu får et bedre hjem - jeg håber at de bliver perlevenner

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jeg har det på samme måde. Jeg kan huske, at den ene mark i Hollymount (dernede hvor vi sad, da du var der) engang var lejet ud til en enlig hest. Han gik der helt alene og havde kun et elendigt skur at gå ind i. Jeg kunne næsten ikke holde ud at se på det; det var lige før, at jeg afholdt mig fra at leje huset. Men heldigvis kom han et andet sted hen, hvor der var flere heste...

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Det er dejligt at høre, at dine katte hygger sig sammen, og lad os håbe, at de får mange gode år sammen endnu... :-)

Sussi: Ja, den er så køn, den lille fugl. Det kunne godt se ud til, at de blev perlevenner... :-)

Brittsol sagde ...

Det er altid vemodigt at miste et kæledyr, man holder jo af dem.

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Åh ja, det er så trist, for man kan ikke undgå at blive knyttet til de små kræ...