tirsdag den 10. juli 2012

Dukkehuset som hobby

I 1992 skrev jeg min første bog - Dukkehuset som Hobby - der handlede om miniature i forholdet 1:12. Senere fulgte bogen om Billedkasser, og jeg hyggede mig så meget med at frembringe både husene og alle de småbitte ting, der skulle bruges til disse bøger, at jeg lige siden har haft lyst til mere.

Nu går jeg så småt og pønser på en side, der skal i luften her til efteråret. Den kommer, meget nærliggende, til at hedde det samme som bogen, og her vil jeg komme med en masse ideer og forslag til miniature projekter. Der vil også være små ting til salg, og på bloggen vil jeg fortælle om alt muligt dukkehus-relateret.

I tankerne sidder jeg allerede ved langbordet i mit kommende køkken med klassisk musik i radioen og kaffe inden for rækkevidde, mens jeg nørkler og finder på. Virkeligheden er noget anderledes, for der er meget, der skal flyttes forinden, og der er da heldigvis også længe til efterår og vinter.

Men det er jo altid godt at have noget at se frem til...

14 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er en spændende hobby, du har - hvor er det smukt at se billedet her. Ja, forventningens glæde er nemlig dejlig :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Huset her er lavet af pap, men selv om det har tyve år på bagen, så er det stadig lige fint... :-)

Lisbeth sagde ...

Kære Mia
Nu rører du ved et ømt sted i mit kreative indre - ønsket om at skabe et dejligt dukkehus. Drømmen har jeg næret ved at låne din bog på biblioteket utallige gange, men realitetssansen har gjort at jeg ikke købte bogen;)
Efter du var her på besøg tænkte jeg på om du nogensinde lavede dukkehuse mere og jeg begyndte igen at drømme om bare en lille kikkasse af et orangeri.....
Jeg GLÆDER mig til du går igang igen og uha bare jeg kan tage mig sammen for jeg vil så gerne, men der er SÅ mange ting jeg så gerne vil og det er en af grundene til at intet bliver til noget.
I min skuffe ligger tapeter med mursten og sort/hvid skaktern til gulv så jeg er en lille smule klar:O)

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Nej, hvor lyder det godt. Jeg håber, at jeg måske kan puste til "gløderne" og puffe dig blidt i gang. Det et en helt perfekt vinterbeskæftigelse, når haven nu alligevel sover... :-)

Marina sagde ...

Lige da jeg så bloggen tænkte jeg: "det er da Mia" og det var det! Super fin ide med sådan en blog, hvis du skriver den på engelsk eller dansk/engelsk får du helt sikkert et stort internationalt publikum.

Loppe sagde ...

Hurrraaaaa.......
Jeg har en masse småtteri som enten min bamse
har indrettet sig med eller som jeg har fikset til en købmandsbutik jeg havde engang...
måske jeg kan få gang i det hele igen med din inspirationsblog
glæder mig
super ide

knus og kh
loppe

ps tingene ER i dukkehusstørrelse

Mia Folkmann sagde ...

Marina: Jamen det er det da! ;-)

Jeg har faktisk tænkt på at lave den på engelsk også, men jeg skal lige finde ud af - sådan rent teknisk - hvordan man gør DET...

Loppe: Hvor hyg'ligt! Jeg er sikker på, at både du og bamse kan få ideer - jeg har i hvert fald nok at dele ud af... ;-)

Humlehagen sagde ...

Så hyggelig å titte innom din blogg-masse spennende,god dag til deg!hilsen Else Britt.:)

Mia Folkmann sagde ...

Humlehagen: Hvor dejligt at du synes det. Du er altid meget velkommen til at kigge ind... ;-)

Marina sagde ...

Kære Mia. Mange gør bare det at de skriver både på dansk og på engelsk i det samme indlæg (først dansk og så neden under i kursiv på engelsk). Tilsynladene er sådan en løsning fin for de fleste. Ellers opretter du bare to blogs, en på dansk og en på engelsk og laver indlæg til begge blogs samtidigt (du bruger selvfølgelig bare de samme billeder og kan nemt skrive teksten på engelsk når du lige har skrevet den på dansk). Endeligt kunne du bare vælge at skrive den på engelsk. Det kan alle læse, men det går nok lidt ud over kommentarlysten. Det er generelt hårdt at få en blog op at køre på engelsk fordi konkurrencen er hård men i en nice som din tror jeg det går lettere. På den anden side er engelsk en fordel i forhold til antallet af læsere: Hvis man får skrevet bare et indlæg som bliver pinnet/linket meget har man basis for at opbygge sin blog derfra. Bliver din engelsksprogede blog en kapacitet inden for området er der gode muligheder for at udgive en engelsksproget bog (eller måske få din gamle oversat). Kort sagt synes jeg du skal kaste dig ud i det netop fordi du er god til engelsk og fordi det bliver en nice blog.

Marina sagde ...

niche mener jeg. (selvom bloggen helt sikkert ogås bliver nice....)

Mia Folkmann sagde ...

Marina: Hvor er det sødt af dig, at du kommer med gode og konstruktive forslag. Tusind tak for det!

Jeg havde selv en idé om, at der med tiden (nu starter jeg op på dansk og får lige lagt grundlaget) skulle være et lille engelsk flag på siden, så man kunne slå over til en engelsk version. Men jeg ved ikke, om det rent teknisk kan lade sig gøre på den måde.

Jeg vil helt sikkert lave den på dansk til danske læsere som udgangspunkt, men måske var det ikke nogen dum idé med engelsk tekst nedenunder. Det havde jeg ikke tænkt på.

En ren engelsk, selvstændig side er ikke så svær at lave, og spørgsmålet er om det ville være bedre - og rent arbejdsmæssigt det samme som en engelsk version på den danske side. Jeg har i øjeblikket miafolkmann.com, hvor jeg skriver på engelsk om lidt af hvert, og det er ofte danske indlæg som bare oversættes.

Men du har ret i, at det generelt er svært at slå igennem på engelsk - jeg lukker helt og aldeles øjnene for, at der er millioner og atter millioner derude, der gør det langt bedre end jeg. Jeg gør det på MIN måde - og den måde er der forhåbentlig nogle, der kan lide.

Andet kan man i virkeligheden ikke gøre, for så opgiver man da helt på forhånd...

Marina sagde ...

Jeg synes du gør det glimrende, du skal ikke forstå det anderledes. Du tager meget skønne billeder, skriver fint og ved en masse om det du vil fortælle om.

Det er bare notorisk meget svært at slå igennem på det engelsksprogende marked, fordi der findes så meget information og så mange blogs, men det er jo slet ikke det samme som at du ikke vil kunne det og igen især fordi det du vil lave er en nicheblog. Har du set på de andre blogs i din niche? Det er dem du skal arbejde på at få et godt forhold til så de måske linker til dig.

Jeg tror på projektet og vil stolt klappe på sidelinjen.

Mia Folkmann sagde ...

Marina: Jeg tager det skam i den positive ånd, det er ment - og nyder din ros... ;-)

Ja, det er uhyggeligt svært, og det kræver stædighed og en stor portion held. Men selvfølgelig skal det prøves af.

TAK for din støtte og opmuntring!! :-)