tirsdag den 31. juli 2012

Hverdagshygge


Hverdagshygge er det, jeg holder allermest af. Bare sådan slentre rundt og foretage sig alt og ingenting, sådan som vi gjorde en dag i sidste uge.

Vi skulle ned på den lokale genbrugsplads med en hel del ting fra en morgen med oprydning, og vi kom til at dreje forkert, da vi kørte ud fra markvejen. Nå pyt - vi tog en stikvej, som vi ikke kendte, og så kunne vi også se, hvor den førte hen.

Den førte heldigvis det rigtige sted hen. Nemlig ikke ned til lossepladsen sådan direkte, men først forbi en pub, som vi indtil da kun havde observeret ude fra hovedvejen. Der var pladser ved bordene ude foran, men ellers var stedet velbesøgt, for det var frokosttid - og knurrende maver fik os til at svinge ind for at se, hvad man kunne fristes med.

Den næste times tid sad vi godt bænket her ved siden af det udendørs klaver med blomster på toppen. De er skøre, de englændere... ;-)

Bagefter fortsatte vi turen til lossepladsen og derefter ind til den del af Malvern, som vi ellers bare kører forbi. Men jeg så et glimt af nogle polstrede sengerygge i et vindue med udsalgsskilte, og inden længe var vi inde og kigge - og bestille.

Vi slentrede en tur op og ned af gaden og fandt sjove butikker, som vi ikke kendte og som slet ikke var kedelige bag facaden. Og bagefter fandt vi en legeplads og en park bagved, hvor der holdt en isbil.

Den lille udflugt endte som den skulle: Med en sodavandsis i skyggen under et stort egetræ med udsigt til legende og ubekymrede børn.

Sådan er min hverdagshygge, når den er bedst...

16 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder rigtig dejligt! I stedet for at køre den nærmeste vej burde man ofte kaste sig ud i ukendte ruter og få nye oplevelser :-)

Marina sagde ...

Sikken hyggeligt og perfekt lille hverdagseventyr. Og du har ret, den slags små eventyr er næsten det allerbedste der findes.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er nemlig rigtigt. Det kan der komme meget godt ud af... ;-)

Marina: Måske skyldes det også, at sådan nogle små hverdagsglæder er uventede glæder... :-)

Sandsdal sagde ...

Klaver med blomster på toppen - selvføllig!!! Fantastisk idé

Mia Folkmann sagde ...

Sandsdal: En herlig idé. Men jeg tror næppe, at man kan spille på det længere, ti hi...

Megan sagde ...

Det er da også hverdagshygge af høj kaliber! Og den slags skal man huske at gøre i hverdagen. Ikke gemme alt det gode til weekend og ferier. Vi tager tit på små aftenudflugter i hverdagene, hvis bonden har tid. :)

God (hver)dag!

Rasmine sagde ...

Vi er vist en del, der kan lide at finde ud af, hvad der gemmer sig uden for den slagne vej - man skal bar have tid til det - men jeg tror nu, at jeres må helt afgjort have høre til de bedste ;-)

Polstrede sengegavle? Må vi se?

Landbohaven sagde ...

Jeg kom bare lige forbi.
Det lyder til at ha` været en god afslapningsdag.
Klaver ude i det fri. Ja hvorfor ikke.
Tak for kigget.
Ha` en dejlig dag.

Her kommer der regnbyge efter regnbyge. Træls når haven er ved at gro efter.

Inge sagde ...

Det er da hverdagshygge der vil noget.. Den slags kalder vi fridagshygge her i huset, og det har vi desværre ikke mulighed for at holde hver dag.. endnu.. :-)

folehave's univers sagde ...

Det lyder da herligt. Sig bare til næste gang du skal ud på sådan en tur, tager gerne med. Glædelig sommer

Pia sagde ...

Det er nemlig hygge, når det er allerbedst :-) Vi må dog nøjes med den slags i ferier og weekender, da vores (mit) arbejdsliv ikke er helt som dit :-)
Vi holder meget af at de spontane afbræk, som tit giver uventet glæde og fornøjelse.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Du har helt ret i, at man ikke skal nøjes med den slags i ferierne. Der er alt for lang tid imellem så...

Det lyder dejligt med jeres hyggelige aftenture. :-)

Rasmine: Det var en rigtig dejlig spontan lille udflugt. Polstrede sengegavle bruges meget i England, og jeg har selv haft én i årevis. Kan slet ikke undvære den nu. Jeg skal vise dem senere, når jeg får dem hjem, og ellers må du egenhændigt prøve dem af, hvis du besøger mig. De er nemlig til gæstesengene... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Landbohaven: Ja, det er da træls, når man godt vil hygge sig i haven. Forhåbentlig ser det ud til bedre vejr snart... :-)

Inge: Jeg glæder mig til at få mere tid i hverdagen til den slags "spontaniteter" - for dem kan man aldrig få nok af... :-)

Folehave's univers: Du skal være velkommen. Bare tænk en slentretur med ispind, en god frokost i skyggen og lidt vindueskiggeri... ;-)

Pia: Det er en af fordelen ved et job, der ikke har faste arbejdstider. Til gengæld sidder man ofte sent og længe andre dage, men jeg ville nu ikke bytte med 9-16 job alligevel... :-)

Anette sagde ...

Sådan en hverdagshygge kan jeg godt forstå du holder af. Det lyder som en dejlig dag. Fint billede af blomsterklaveret :o)
KH Anette

Ellen sagde ...

Jamen når klaveret alligevel ikke kan spille længere, kan man da lige så godt lade det komme til ære og værdighed i pubhaven :-D

Din hverdagshygge kan ikke rigtig lade sig gøre om hverdagen for os, men det kan det snart, og så bliver det den slags ting, vi vil gøre. Jeg er overbevist om, at de der siger de holder af hverdagen, ikke har et 8-16-job ugens fem hverdage ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ti hi, det har du nok ret i. Men som selvstændige kan vi jo selv bestemme, om vi vil arbejde i døgndrift én dag og holde én dag fri, eller om vi vil arbejde om aftenen og formiddagen og holde eftermiddagen fri. Der skal være nogle fordele... ;-)