søndag den 22. juli 2012

Sommer på vej


Jeg kan se på vejrudsigten, at sommeren er lige om hjørnet. Det er noget med fuld sol og 26 grader, og det er da meget fint. Nu er jeg en rigtig "nordbo", der godt kan lide gråvejr og ikke alt for meget varme, men man føler sig alligevel som et skarn, hvis man ikke glædes over udsigten. Om ikke andet kan de våde områder her få lov til at tørre lidt ud.

I går aftes sad vi til sent og så på flagermus og lyttede til ugler. Der bor et helt kollektiv under taget (altså flagermus - ikke ugler), og de kom frem én efter én for at gå på rov. Jeg håber, at de tog nogle af de myg, der åd os, men vi kunne ikke rigtigt løsrive os fra aftenstemningen.

Solsorten sang aftensang, mens svalerne gav deres mange unger en bid natmad. Uglerne snakkede til hinanden fra hver sin ende af haven, for de har også unger. En lille mus pilede forbi. To egern legede tagfat omkring os. Grønspætten havde vældig travlt, og den er ikke bare sjov at se på; den er også meget velkommen, fordi den elsker at spise myrerne i græsplænen.

Og alt imens gik solen længere og længere ned. Den babyblå himmel fik et svagt, rødligt skær, og de grå regnskyer blev forvandlet til hvide lammeskyer. Aftenkaffen blev serveret med is, og livet var bestemt til at holde ud... ;-)

11 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder som den dejligste aften i haven! Tænk at I har flagermus - dem gad jeg nok se et billede af, men man kan vel ikke fotografere i det svage lys?
26 grader er rigeligt varmt også efter min mening :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg tænkte netop på det selv - og jeg vil da prøve i aften. Nu ved jeg, hvor de kommer frem, de små kræ, og kan holde øje med dem ved skumringstide... ;-)

Lene sagde ...

Jeg er også mest til 22 grader maks :-) Glæder mig til at se om du kan fotografere nattens dyr. Dine ord fik dog billeder frem i hjernen, det lød som en skøn sommeraften :-)

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Ja, 22 grader er fint nok. Lad os bare nøjes med det...

Jeg vil i hvert fald prøve. Min rare mand var ved at dø af grin, da jeg sagde, at jeg ville prøve at fotografere flagermus, og de er også så hurtige, at det nok mest bliver luften, jeg får billeder af... ;-)

Sandsdal sagde ...

Hi hi hi!!!
Mia er du god til at strikke på engelsk? Ja det lyder underligt, men jeg har købt den fineste retro strikkebog, men jeg troede at der måske var lidt beskrivelse hvad forkortelserne var? Tror du at du evt, bar kan oversætte ca 5 ord/ forkortelser til mig så at jeg kan strikke min mand en ûber retro cardigan i julegave ;)
Knus

Mia Folkmann sagde ...

Sandsdal: Jeg er desværre hverken god til at strikke på dansk eller engelsk, men jeg har en supergod engelsk ordbog derhjemme, så jeg kan jo prøve at slå ordene op. Men altså først om en uges tid... ;-)

Send mig ordene, så ser vi, hvad vi hitter ud af... Knus

Ellen sagde ...

Hvor er jeg glad på dine vegne (og alle englændrnes) over, at I endelig har udsigt til lidt bedre vejr. Nu har skolebørnene jo også fået sommerferie ...
Sikken en aftenstemning, du fik beskrevet - jeg hygger mig også, når flagermusene begynder at svæve omkring os i Sverige :-)

PS: Til Sandsdal: hvis man googler lidt rundt, kan man finde masser af oversættelser. Her er et link til en af dem:
http://bentestrik.dk/forkortelser.htm

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Tak link til Sandsdal; jeg er jo slet ingen ørn til strik... (ret og vrang kan jeg liiige klare...) ;-)

Ja, for søren - jeg tror, at varmen er velkommen her. Er netop ved at lægge an til endnu en udendørs aften MED kaffe og MED myg... ;-)

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Det lyder som om det kan være lidt svært at gå indendørs sådan en aften - men I skal vel heller ikke så tidligt op, så det går vel - Det er bare med at nyde de dejlige udeaftener.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Det ER ret svært, og først ved 22-tiden (altså 23-tiden dansk tid) giver vi op, for så kan vi ikke længere se noget. ;-)

Sandsdal sagde ...

Oh det vil jeg gøre om et par dage så :)
knus