tirsdag den 7. august 2012

En god sommer for fugle


Det kan godt være, at sommeren har været kedelig for os mennesker, men jeg tror egentlig, at den har været god for fugle. I hvert fald har vi flere fugleunger end nogensinde før. I England var det svalebørn, og her i haven vrimler det helt utroligt meget med skovspurve.

Nogle af de små skovspurve er endda så frejdige, at de hopper rundt inde i min spisestue. Mens jeg sidder og skriver i stuen, kan jeg ud af øjenkrogen se, at tre-fire stykker lige så stille tripper rundt på gulvtæppet derinde - på jagt efter de frø, som mine velnærede parakitter har "tabt".

Tot og Strit synes vist, at det er vældig hyggeligt med gæster, og jeg har på fornemmelsen, at de puffer frø ud af frøbeholderen med vilje, men jeg er nu mere bekymret for, om de små spurvebørn kan finde vej ud igen. Det kan de heldigvis godt!

14 kommentarer:

Rejen sagde ...

Hvor hyggeligt med selskab til parakitterne og godt at de kan finde ud af komme ud igen..;-D

Madame sagde ...

Dejligt billede af den lille skovspurv :-) Tænk at de tør går helt ind i huset til jer!
Der hvor vi boede før, kom ænderne vadende ind i entreen for at se, om jeg havde mad til dem :-)

Megan sagde ...

Lad os håbe det, Mia. En god fuglesommer. Det skriver jeg, mens regnen trommer lystig mod ruden og landmanden river sig i håret. Høsten nærmer sig og vi skal have masser af sol og tørvejr. Faktisk burde de være i gang nu, men altså ... vind og vejr! ;)

Det er i hvert fald dejligt at betragte fuglene og dyrelivet i det hele taget. Tror jeg skal en tur i skoven senere på dagen.

Knus til dig.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Spurvebørn ER meget søde, men ligefrem at ha' dem ind på gulvtæppet....naaahh. Det må være nok at vi har en skrubtusse i udhuset - vi har ladet døren stå åben, i tilfælde af at den ikke kan finde ud igen :)

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Parakitterne synes i hvert fald, at det er super hyggeligt... ;-)

Madame: Det kom også lidt bag på mig, at de turde det. Men de er unge; de ved ikke bedre... ;-)

Megan: Ja, jeg kan godt forstå, at din landmand river sig i håret. Jeg så også i England, at de var længere end normalt om at høste (det var græs til dyrene, så det er nok på et andet tidspunkt) - men pludselig kom varmen, og så fik de travlt.

Det lyder dejligt med en tur i skoven. God fornøjelse og god dag... :-) Knus

Sussi: Det er meget klogt at lade døren stå på klem til tudsen. Jeg er nu heller ikke vild med, at de små fugle ligefrem render rundt i spisestuen, men det er nu mere fordi jeg er bekymret for deres ve og vel. ;-)

Per Teilmann sagde ...

Mere hyggelige gæster end pipsene kan jeg altså ikke forestille mig ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Per: Det kan jeg sådan set heller ikke. Jeg er bare ekspert i at bekymre mig (kan de nu finde ud igen; kommer min mors kat ned i stuen og opdager dem; kommer vi til at forskrække dem, så de flyver ind i vinduet og slår sig etc. etc... )

Annette sagde ...

Så er jeg igen opdateret med hvad der er sket i din verden siden sidst. Jeg ser, at du endda er kørt næsten forbi på vej til fristedet i England.

Jeg tror også, at der har været flere fugle hernede i år, normalt ser vi ikke mange fugle, kun måger og solsorte, men netop i år har der været adskillige små fugle, der har reder rundt omkring på matriklet, hvor har jeg nydt det.

Jeg håber, at I finder en god og vedvarende løsning på katteproblemet.
God arbejdslyst med sammenpakning og sortering.

Emma sagde ...

Det er et rigtig godt billede:)

Fruen i Midten sagde ...

Så frejdige troede jeg trods alt ikke skovspurve kunne være. Det bliver trist for dem, når I flytter. Indtil da må du sidde musestille, så du ikke forskrækker dem og de flyver den forkerte vej ...

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Ja, du har ret; jeg kører af og til lige forbi dig, og jeg tænker på dig hver gang. Måske har jeg en dag ikke så travlt med at komme videre, så vi kunne mødes. Det kunne være hyggeligt... ;-)

Emma: Mange tak... :-)

Fruen i Midten: Det er nemlig lige præcis det, jeg er bange for. Der var på et tidspunkt én, der var kommet helt ind her i stuen, og den forskrækkede jeg faktisk, fordi jeg ikke havde set den. Så den fløj forfjamsket op, men fandt heldigvis den åbne terrassedør med det samme.

Lone sagde ...

Tot og Strit er søde, når de deler med deres vilde venner :-)

Bamsen her under er også sød. Er det din fra barndommen?

Jeg håber, du og Donald har fundet en løsning med den dejlige kat, der bor i jeres have.

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Ja, det er nogle meget venlige fugle... ;-) Nej, bamsen her fandt jeg engang i England - jeg kan ikke engang huske hvor. Den har en bror! ;-)

Henriette Fugl sagde ...

Det er en skøn oplevelse. Savner disse nu, hvor man bor i københavn er det mere duer der af og til kigger forbi :-O