søndag den 5. august 2012

Le ikke

Da jeg var en stor pige, lærte jeg at slå med le. Jeg bilder mig ind, at jeg stadig kan finde ud af det (ligesom man aldrig glemmer, hvordan man cykler...) - og nu har jeg i hvert fald i sinde at prøve.

Der hører tre marker til Hollymount. En stor, som nabo-landmanden har får på, en mellemstor og en lille. De to sidste har været lånt ud til en anden nabo, og da han er en ældre herre, ved jeg ikke, hvor længe han bliver ved at holde får.

Så for at være på forkant er jeg ved at lægge planer for de to marker. På den store vil jeg have blomstereng - og her kommer leen ind i billedet. Hvis man slår marken med le, kommer der nemlig hurtigt en hel masse vilde blomster frem til glæde for sommerfugle og bier. Jeg ved, at blomsterne er der; de skal bare have chancen for at vinde over græsset.

Den lille mark skal også slås med le, og så vil jeg plante bærbærende buske og små træer her. Det vil være mad og ly til fugle og smådyr, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at give naturen en hjælpende hånd.

9 kommentarer:

Inge sagde ...

God ide Mia.. Det er lidt spændende om du stadig kan håndtere en le. Du må få din mand til at tage billeder når du begynder på høsten.

Lillian sagde ...

Kære Mia,

Det lyder som et paradis for store og for små.

Læg endelig et billede på din blog af dig der går på engen og "udfolder" dig og husk at tage "før" og "efter" billeder af dit projekt :-)

Jeg glæder mig til at følge forvandlingen.

Du ønskes en dejlig dag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Hi hi, jeg tror, at jeg lige skal notere mig adressen på den lokale skadestue, før jeg går i gang... ;-)

Lillian: Hvor svært kan det være? ;-)

Rigtig dejlig dag til dig også...

Madame sagde ...

Sikke nogle dejlige planer du har! Jeg så netop en græsmark, der ikke var slået i år, og der var for første gang ingen blomstereng at fryde sig over.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg håber, at jeg magter det, men jeg må få en lille hjælpenisse til at hjælpe mig - og så dele projektet op over nogle dage... ;-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Hvor er det flot tænkt, det bliver sikkert aldeles dejligt. Så må du studere hvilke planter de engelske sommerfugle foretrækker.

Pia sagde ...

Jeg ler bestemt heller ikke :-)
Som de andre synes jeg det lyder som en rigtig god idé. Måske kunne dine logerende få lov at gå og smage lidt på bær og frugter også?

Fruen i Midten sagde ...

Det er da en supergod ide. Men at slå med le er hårdt arbejde, og jeg gætter på, at du vil (gen-)opdage nogle muskler i ryg og arme, som du helt havde glemt ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Ja, og fotografere dem alle sammen. Så vil jeg sætte et billede op med sommerfuglene på, så man kan se, hvor mange forskellige der er på sådan en mark... ;-)

Pia: Mine gæster må alt! ;-)

Fruen i Midten: Jeg er bange for, at du får ret... ;-)