onsdag den 1. august 2012

Om at være i nuet

Se dette her billede er udsigten fra vores hotel i Brugge. Ikke noget specielt at prale af måske - ikke når man ellers tænker på Brugges fantastiske bygninger og smukke scenerier...

Men da jeg stod og kiggede ud på den dejlige sommermorgen, opdagede jeg en flot tårnfalk, der sad lige dér på den hvide skorsten. Den havde sandelig fået øje på mig, kunne jeg se - og jeg vidste, at den ville flyve, hvis jeg hentede mit fotografiapparat.

Så i stedet for at ærgre mig over, at jeg ikke fik noget flot billede af rovfuglen, stod jeg stille som en mus og nød synet. Efter nogle minutters forløb fløj den ned i haven foran huset og var lige ved at overrumple nogle fugle på et foderbræt. Men kun lige ved. Der blev ingen søndagsbrunch til spurvehøgen denne gang.

Men der blev en smuk oplevelse til mig.

10 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke en dejlig udsigt og jeg kan godt forstå, du blev stående og nød synet. Uha ja, at se rovfugle på jagt er både hårrejsende og fascinerende. Og noget skal de jo leve af :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, selvfølgelig skal de det. Men spurvehøgen skal også nok få heldet med sig, for der er mange gode jagtmuligheder i de små belgiske haver her... ;-)

Rejen sagde ...

I stedet for at ærgre sig så kan lige så godt nyde...;-D

Susanne sagde ...

Og billedet ER jo gemt. Ikke på papir, men i din egen mindebank. Og det synes jeg er fint. Nuet er et godt sted at være i. God dag til dig...

Megan sagde ...

Det er nemlig mindfulness! Der er ikke noget som at betragte dyrene. I går holdt jeg på parkeringspladsen ved Føtex og kiggede på en gråspurv, som glad tog bad i en vandpyt. :)

Håber du får en fin dag!

Mia Folkmann sagde ...

Reje: Nemlig! Det gælder bare om at huske det... ;-)

Susanne: Ja, billedet af den smukke fugl har jeg hos mig. Rigtig god dag til dig også... :-)

Megan: Jeg kan også sagtens sidde meget længe og se på badende fugle i en vandpyt. Det ser så dejligt ud... :-)

Jeg håber også, at du får en fin dag...

Fruen i Midten sagde ...

Husker også udsigten over Brugge som mere interessant ;-) Men gode oplevelser er jo ikke kun fine udsigter (som man tit har tid nok til at kigge på). Det er skønt at blive betaget af noget helt andet en gang i mellem. Og hvor mange er heldige at se tårnfalke i Brugge? Jeg var i hvert fald ikke :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Jeg har heller aldrig set tårnfalke før, men selvfølgelig er de her. Jeg kan forestille mig, at der er rigtig mange gode steder for tårnfalke at bo - jeg håber bare, at de kan tage vat i ørerne, hvis de bor i et af de utallige klokketårne... ;-)

Spirea sagde ...

Så herlig med slike opplevelser som setter en spiss på dagen og gir glede :) helt uventet og overraskende :) nydelig det. Jeg skal nå sitte og se på denne fine bloggen din litt mer, så langt ser den helt nydelig ut. Ønsker deg en fin uke videre :) klem

Mia Folkmann sagde ...

Spirea: Hvor er jeg glad for, at du kan lide min blog, og du er altid velkommen til at kigge ind... :-)