torsdag den 4. oktober 2012

Gratis lykke

Lykkelige øjeblikke er noget af det, der giver livet værdi. De kommer som små glimt, fylder maven med en vidunderlig følelse, og giver fred i sindet.

De fleste af mine lykkelige øjeblikke er kommet ganske uventet, og der har heldigvis været mange af dem. Her er bare nogle få:

Når jeg som sekstenårig elev på advokatkontor i København gik ærinder på Strøget, hvor jeg med jævne mellemrum fyldtes med en boblende livsglæde. Jeg ved ikke hvorfor, for så sjovt var det vel ikke at gå i banken, men jeg husker det tydeligt.

Når jeg sad en stille morgentime i mit sommerhus og så ud på skoven og fuglene, mens solen bagte blidt.

Når min gamle kat Puskis fik øje på mig og kom løbende mig i møde for at "kramme".

Når jeg sidder med min rare mand på en bænk et smukt sted og bare nyder at være til.

Det bemærkelsesværdige er, at alle mine lykkelige øjeblikke har været "gratis". Og det er i sig selv en lykke, må man sige.

Kan du huske dine egne lykkelige øjeblikke?

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor er det dejligt at læse! Jeg har det præcis som dig, Mia - de lykkeligste øjeblikke har været gratis. Sjovt nok er det første, jeg kommer til at tænke på, en aften i snevejr, hvor jeg trak min dengang 4-årige lillebror hen ad vejen, vi boede på. Stemningen var intens :-)

Rasmine sagde ...

Naturligvis har dine lykkelige øjeblikke været gratis. Det er ægte lykke.

Jo, jeg kan godt huske mine, og du har ret: de kommer ganske uventet på de besynderligste steder og tidspunkter. Et af dem kom, mens jeg stod midt ude i Tietgensgade en mørk septemberaften og ventede på bussen - det var dengang, der var sådan en stoppestedshelle der. Det er var i 1965.

Susanne sagde ...

Det er dejlig læsning. Jeg blev helt varm af et rødt æble, da jeg gik i sorg over mit døde barn for mange år siden. Jeg var ude for at hænge tøj op, da jeg opdagede, at det eneste æble på det lille træ var blevet rødt. Det var så livsbekræftende, og jeg følte mig helt forkert over at kunne smelte over noget så banalt som et rødt æble.

Kisser sagde ...

Det er dejlig genkendeligt og livsbekræftende som du skriver.
Smukt indlæg :-)

Pia sagde ...

Jeg kan heldigvis huske rigtige mange lykkelige stunder. Lykke kan man ikke købe for penge, om man så havde rigeligt af dem. Det er nemlig de små gratis glæder der tæller, og ikke penge og materiale goder :-)

Stegemüller sagde ...

Det er rigtig smukt, det du skriver. Det er vel ikke helt tilfældigt, at de lykkeligste øjeblikke netop er gratis, på en eller anden måde er det vel nærmest definitionen på lykke.

Rejen sagde ...

Det er de små øjeblikke fyldt med lykke der betyder meget, og de koster som regel ikke noget..;-D

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Hvor er det sjovt, at du kan huske stemningen fra den aften med din lillebror. Jeg kan næsten forestille mig, hvordan du har haft det... :)

Rasmine: Ja, tænk at man kan huske sådan en helt speciel dag eller en ganske særlig aften så længe efter. Følelsen af lykke må være meget stærk, siden den bliver hos én på den måde. :-)

Susanne: Åh ja, jeg kan sagtens forstå dine følelser, da du så det røde æble. Meget symbolsk og meget livsbekræftende...

Kisser: Tak, søde Kisser... :-)

Pia: Nej, og det er dejligt at vide, at man ikke behøver ret meget for at være lykkelig...

Stegemüller: Mange tak; ja, det er vel nærmest definitionen på lykke. :-)

Reje: Nej, det er nemlig godt at huske på.

Ellen sagde ...

De andre har sagt det så godt og rigtigt.
De ægte lykkestunder kommer i små glimt, men bliver heldigvis husket meget længe.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, nemlig. Og det, synes jeg, er en glæde og en styrke i livet. :-)

Anonym sagde ...

Jeg har også gennem tiderne oplevet de bittesmå strejf af lykkefølelse, bl..a.husker jeg en morgen hvor jeg cyklede til bageren i Rørvig, jeg kørte igennem en række grantræer og den lugt af varm sommermorgen og tørre grantræer åh det var saligt, og det er helt tilbage til 1959. Kh Marianne

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Jeg kan næsten dufte det, Marianne... Naturen kan give mange lykkelige oplevelser. :-)