søndag den 7. oktober 2012

Om at vågne til noget kønt...


Det betyder så meget, at man vågner til noget kønt. Det fandt jeg ud af som ung og nygift, hvor jeg vågnede i mit grønne soveværelse med udsigt til det dejligste skovbillede. Det var malet af Harald Wiberg; en svensk kunstner, som jeg holdt meget af dengang (det gør jeg bestemt stadig).

I mit sommerhus vågnede jeg til et andet dejligt billede af en svensk kunstner: Motivet var fra Selma Lagerløfs fortælling om Niels Holgersen forunderlige rejse på ryggen af en hvid gås. Når jeg ligger og kigger på det, kan jeg næsten forestille mig, hvordan det må være at flyve højt oppe over svenske skove og søer.

I dag vågnede jeg til udsigten af jyske lyngbakker og en dreng, der vogter får. Det er et kæmpestort maleri af Kai Drews, som jeg engang købte billigt på auktion. Det er så smukt, og det er en nydelse at ligge og kigge på alle detaljerne. Og så minder det mig om min barndoms ferier, der så ofte foregik i Jylland.

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Så smukt at læse, Mia. Her har vi ikke mange billeder: en filmplakat, et billede af Gauguin, et fotogrfi af en meterfotograf - og en akvarel.

Megan sagde ...

Helt enig. Og jeg er så heldig, for jeg vågner op til den smukkeste udsigt, der aldrig er helt ens. Årstidernes skiften, vind og vejr lige udenfor vinduerne.

Dejlig læsning! God søndag :)

Fruen i Midten sagde ...

Det er vigtigt at have noget kønt at vågne op til, så man får en god start på dagen :-)

Stegemüller sagde ...

Jeg har aldrig fået hængt noget op i mit soveværelse, så jeg vågner op og kigger ind i enden på et skab - det er faktisk lidt trist. Måske skulle jeg tage dine idéer til efterretning?

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Hellere lidt, men godt... :-)

Megan: En udsigt er da helt vidunderlig at vågne til. :-)

Fruen i Midten: Ja, det betyder meget for en god start, synes jeg...

Stegemüller: Det synes jeg bestemt, at du skulle. Jeg tror, at man uundgåeligt kommer i godt humør ved at se på noget dejligt lige så snart, man slår øjnene op... :-)