søndag den 4. november 2012

En Pub-prisning

Jeg kan godt savne de engelske pubber, når jeg er herhjemme. For måske er det bare undgået min opmærksomhed, men jeg synes slet ikke, at vi har spisesteder, der bare ligner.

På en pub kan man gå ned og spise et godt måltid mad i hyggelige omgivelser til en rimelig pris. I England fristes vi nemt til at gå ud og spise, bare sådan til hverdag, og et dejligt måltid for to med et glas vin eller en øl til koster omkring 300 kr. Det kan man da overkomme.

Herhjemme kan jeg vælge mellem pizza eller noget andet italiensk, der aldrig har set Italien, eller måske kinesisk, hvis jeg vil have noget nær den pris. Selv ved pølsevognen får jeg lov til at punge ud...

Hvis jeg vil ud et hyggeligt sted og spise noget lækkert, så bliver det meget nemt svimlende dyrt. Og jeg snakker altså hverdagsmad - bare sådan spontant en ganske almindelig onsdag, fordi man er træt og ikke selv orker.

Er det bare mig, der er galt på den? Kender I nogle gode steder, der prismæssigt og kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med pubberne? For så vil jeg meget gerne høre om dem...

11 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg synes, du har ret - der er ikke gode steder, der prismæssigt og kvalitetsmæssigt kan sammenlignes med pubberne. Men vi har hyggelige italienske restauranter og mange cafeer her i landet.
I Frederiksværk er der en lille thairestaurant, hvor vi ind imellem henter mad hjem fra - eller spiser på hyggelige Bella Luna på Nyvej i Asserbo :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er som regel også de italienske restauranter, jeg benytter mig af herhjemme. Bella Luna kender jeg slet ikke, men jeg vil huske den, hvis jeg kommer på de kanter... ;-)

Anonym sagde ...

Hej Mia
Jeg og andre er i den heldige situation at kun en kort cykeltur syd for Tønder er der flere forskellige restauranter. F.eks Witt Huus eller Tetens Gasthof i Süderlügum. Du kan også tage
en meget billig tysk dagsbillet til Hamborg fra Tønder (SleswigHolstein karte). Der er international atmosfære og et utal af "køkkener)
venlig hilsen fra "udkants Danmark"
Kirsten i Tønder

Mia Folkmann sagde ...

Kirsten: Jeg kan sagtens forestille mig, at man kan finde lignende hyggelige steder i Tyskland. Men jeg ville ønske, at man også kunne finde dem her i nærheden... ;-)

Deborah sagde ...

Nej det er ikke bare dig. Vi havde noget her i nærheden engang, men så snart det skifter ejere, så ryger priserne op og hyggen ud.

Vi mangler i den grad den slags steder herhjemme.

Mia Folkmann sagde ...

Deborah: Åhja, det er også min erfaring. Vi havde en superhyggelig italiensk familierestaurant, hvor man blev modtaget som venner og fik det dejligste mad til en spiselig pris. Og så lukkede den! Æv altså.

Ja vi gør, og jeg kan slet ikke forstå, hvorfor der ikke er nogen, der ser lyset... ;-)

Stegemüller sagde ...

Det er rigtig dyrt at gå ud og spise i Danmark og det har det altid været. Jeg forstår godt, du savner pubberne. I Tyskland kan man gå på det lokale Gasthaus og spise sig mæt for 100 kr., men vi mangler i den grad tilsvarende i Danmark - så jeg har ingen anbefalinger til dig.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Jamen, det er da lidt underligt. Og jeg må indrømme, at jeg slet ikke gider de dyre, fine restauranter - jeg synes ikke, at oplevelsen er pengene værd...

Brittsol sagde ...

Jeg bliver for det meste skuffet, når jeg spiser ude,og det er til en rimmelig pris.Så jeg foretrækker, at blive hjemme og spise en æggekage eller en rugbrødsmad.

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Jamen det er da lidt mærkeligt, for selvfølgelig kan det lade sig gøre at lave dejlig mad til en fornuftig pris. Skulle man tro... ;-)

Ellen sagde ...

Jeg tror, det er hele kulturen, der ikke rigtig passer ind i danskernes stil. Jeg kan ikke rigtig forestille mig os leve et publiv, som man gør i UK. Desværre, for det kunne da være så hyggeligt :-)