onsdag den 26. december 2012

Dovnedag

Jeg elsker juledagene som i min version er rene og skære "dovnedage". Dage med et udvalg af hyggelige film, gode bøger og lækre "håndmadder" for at gøre det hele så nemt som muligt. Ind i mellem dog også en god travetur for at få luft og komme af med bare nogle af julekalorierne...

Til filmene hører blandt andet de gode, gamle klassikere, som jeg aldrig bliver træt af. Film med Fred Astaire, Ginger Rogers, Gene Kelly, Judy Garland og alle de andre - og i går blev det en meget julet julefilm: Holiday Inn med Fred Astaire og Bing Crosby.

I filmen dansede Astaire - som altid - helt utroligt godt, og Crosby sang sin "White Christmas". Så kan man vist dårligt komme mere i julestemning...

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke en god idé at se de dejlige gamle film igen her i juledagene! Jeg har ikke fået set en eneste, men det må der rådes bod på :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg elsker de gamle film og ser dem med jævne mellemrum... :-)

Rasmine sagde ...

Vi har nogenlunde samme smag i gamle film, men jeg foretrækker altså langt Fred Astaire for Gene Kelly - som du måske har set.

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Åh, jeg kan nu også godt lide Gene Kelly; han dansede så flot og var meget charmerende...

Skt. Helena sagde ...

Dovnedag - Ja!
Men sort/hvid film... hmm. er vist ikke lige mig (måske fordi det er mange år siden jeg har set en??) Jeg er nok mere til de "moderne" julefilm - som Holiday de sendte i går aftes.
Vi har dog den faste tradition her hos os, at vi altid ser hele matador serien i december - men DR kom os i forkøbet i år..

Hanne Bente sagde ...

Dejlig med "dovnedage" hvor man bare nyder livet.
Ønsker dig en god 2. juledag:) Hanne Bente

Mia Folkmann sagde ...

Skt. Helena: Det VAR faktisk ikke en sort/hvid film, for den var genskabt i farver (lidt snyd, men det virkede meget fint her..). Jeg kan også lide de moderne julefilm - jeg er nok til det meste i den retning, men jeg kan ikke se TV her i mit lejede hus. Så det bliver DVD'ere og den slags, og det kunne meget vel have været Matador... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Hanne Bente: Jaah, jeg elsker disse dovnedage. Har dog lige været ude på en lang gåtur, der "udviklede sig"... Rigtig god 2. juledag til dig også :-)

Stegemüller sagde ...

Det er nemlig rigtigt at juledagene er til at se gamle film; der er sådan lidt strejf af barndommens jul over det. Jeg ønsker dig en fortsat god 2. juledag.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Ja, du har helt ret; den slags var der meget af i barndommens jul. Lidt nostalgi skal der til... ;-)

Anette sagde ...

Det er skønt med dovnedage, det har min jul også været fuld af i år, og jeg kan heldigvis fortsætte til efter nytår.
KH Anette

Mia Folkmann sagde ...

Anette: Det gælder også her, for selv om jeg er nødt til at arbejde lidt, så kan arbejdet sagtens kombineres med en god portion dovning... ;-)