søndag den 13. januar 2013

Sol fra morgenstunden

Solen vækker blidt og stille ved at kaste et skær på de gamle vægge i soveværelset. Det er så fascinerende at ligge og kigge, for en gang i mellem dukker en bevægelig skygge op - en fugl eller et egern...

Lige nu tindrer markerne af solbeskinnet frost, og her er kønt - og koldt. Senere i dag skulle der komme lidt sne, men den lokale vejrudsigt melder nu kun om et let lag, så vi sner nok ikke inde i første omgang.

I går havde vi en lille udfordring, for der var gået hul på et vandrør under gulvet i det ene værelse. Et gammelt søm havde gnavet et hul, og vandet piblede lige så stille ud, men alt er heldigvis under kontrol nu. Det er den slags små glæder, man har med gamle huse...

Søndagen byder på en gåtur i solskin, kaffe i Great Malvern og bagefter hjem og læse i alle de gode bøger, jeg har lånt på biblioteket. Sådan må en søndag gerne være for min skyld.

10 kommentarer:

Madame sagde ...

Det var ærgerligt med vandrøret - ja, det er jo nok, hvad man kan vente i et gammelt hus - men ellers lyder din dag som den dejligste søndag :-) Her har vi også sol og frost.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Hvis jeg vinder i lotto, vil jeg have udskiftet centralvarmeanlægget ud med varmepumper, som vi er blevet så glade for i Holte. Men det må vente til den tid... ;-)

Marina sagde ...

Sikken fantastisk flot mur og endnu dejligere med lysett der leger med skyggerne.

Inge sagde ...

Det lyder bare så dejligt og som rigtig afslapnings søndag.

Ellen sagde ...

En engelsk søndag, når den er bedst.
I skulle få stærk kulde derovre, hørte vi i aftes. Det stakkels land er altså hårdt ramt for tiden, synes jeg.

Mia Folkmann sagde ...

Marina: Ja, det ser så flot ud, og solen giver da lyst til at stå op... ;-)

Inge: Ja, sådan skal en søndag være... :-)

Ellen: Ja, jeg synes også, at England er lidt vel hårdt ramt - men det med kulden og sneen har vi nu i nok så høj grad derhjemme. Det er værst med vandet og alle de stakler, der får deres huse oversvømmet.

Nick Burns sagde ...

How lovely Mia, a lovely way to wake up in the morning. It's a shame you are not getting too much snow which surprises me as the Malverns and Cotswold hills tend to get loads. I am sure there will be a fair amount on top of the Malvern Hills. I am sorry to hear about the water problem, sounds like you arrived just in time. At least you have sorted it now :-)

Mia Folkmann sagde ...

Nick: Yes, isn't it? I haven't seen any snow yet, but a lot of sun this afternoon - it was really very lovely. Thankfully the water didn't cause too much damage, but the bedroom II now smells a bit like wet dog... ;-)

Stegemüller sagde ...

Det ser ud til at være et dejligt gammelt hus I har i England (vurderet ud fra billedet med bindingsværket).

Det lyder som en dejlig søndag.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Det er et fint gammelt hus fra 1600-tallet, så det er noget med store tykke bjælker og pejse. Det var en rigtig dejlig søndag... :-)