søndag den 3. februar 2013

Forårsfornemmelser og indretning

Det slår aldrig fejl: Her i de første måneder af året begynder det at krible i mig. Jeg kigger i bøger og finder inspiration i blade og på nettet - for "indretnings-genet" begynder at røre på sig. Ih, der er så meget, jeg har lyst til.

Og så er det altså lidt en bagdel med et lejet hus, hvor jeg ikke bare kan kaste mig over malerpensel og nye gardiner. Jeg må vente pænt, indtil jeg kommer til England igen - men planer kan man jo altid lægge.

Jeg har foreløbig besluttet mig for, at køkkenet i Hollymount skal males og have fine nye håndsmedede håndtag (det lyder dyrt, men er det ikke!). Og så skal der nye gardiner i det ene værelse - sådan nogle "roman blinds", der egentlig er en slags forede rullegardiner af stof.

Hvis der er mere energi tilbage, vil jeg gerne male stuen her... men jeg kender mig selv; indretnings-genet falder såmænd nok til ro, når jeg er færdig med køkkenet... ;-)

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Lyset og det spirende forår gør noget ved os, og det er dejligt at lægge planer og få luftet indretnigs-genet. Håber du viser frem, når du har tryllet lidt på Hollymount ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det kan du tro. Jeg har fundet malingen og håndtagene, så det er bare at gå i gang... ;-)

folehave's univers sagde ...

ÅH, Mia jeg har det lige så. Her hos os trænger der frygtelig meget til at blive malet. Måske jeg en dag får taget hul. Måske venter jeg bare til der falder ro på igen.

Mia Folkmann sagde ...

Folehave's Univers: Ti hi, det kan også meget vel hænde her. Den slags har det med at blusse op på de mest ubelejlige tidspunkter - i hvert fald hos mig... ;-)

Anja Holt sagde ...

Sådan har jeg det også på denne årstid. Jer har malet en kommode og købt en ny (gammel) vitrine. Men jeg er nok ikke helt færdig:)

Mia Folkmann sagde ...

Anja: Jamen bare det, at du kan komme i gang - jeg må pænt vente, og det er jeg slet ikke god til. Det lyder fint med en ny gammel vitrine... :-)

Anette sagde ...

DET kender jeg godt, jeg har lige stået i formiddag med tommestokken - skulle jeg vende skrivebordet og kan reolen stå på den anden væg?. Det kunne den ikke, så alt er blevet stående, indtil videre.
Jeg håber køkkenet bliver lige som du ønsker.
KH Anette

Mia Folkmann sagde ...

Anette: Det kan kun blive bedre, det køkken. Lågerne skal "strammes op", så de ikke hænger - og så skal de males. I alle de år jeg kan huske, har de været lysegule og lettere nussede (på grund af slid). Så nu tror jeg, at det bliver noget med hvide vægge og lysegrå låger (med en slidstærk maling), sorte smedejernsknopper som håndtag og - engang når jeg har råd - et flot skiffergulv eller lignende. Det passer vist fint til et hus med 400 år på bagen... ;-)

Lisbeth sagde ...

Åh hvor jeg kender det - tankerne er et sammensurium af ideer og lyst til at gå igang med fornyelse både ude og inde.

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Ja netop - også ude. I tankerne har jeg plantet klatreroser og en duftende klematis i haven... ;-)

Rasmine sagde ...

Det kender jeg heldigvis ikke noget til, men de der ikke-dyre, håndsmedede håndtag lyder under alle omstændigheder spændende. Hvor finder man sådan nogle?

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jeg har fundet flere forskellige til omkring 40-45 kr. pr. stk. I England har de flere steder gammeldags forretninger med ting og sager af jern og metal, og det er i sådan én, jeg fandt dem. Jeg skal så lige afprøve modellerne og se hvilken størrelse, der ser pænest ud i mit køkken; jeg skal vise dem, når jeg har valgt dem... :-)